Müftüoğlu: Lafı dolandırmanın anlamı yok Bitnel, kötü performans sergiledi


Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, Galatasaray - Trabzonspor maçının hakemi Deniz Ateş Bitnel'in kötü bir hakemlik performansı sergilediğini söyledi. Müftüoğlu, FIFA kokartlı hakem Deniz Ateş Bitnel konusunda yaptırımlarının olacağını kaydederken, hakemlerin genel olarak performansını ise beğendiğini dile getirdi.

Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray ile Trabzonspor arasında oynanan ve ev sahibi takımın 2 - 1 kazandığı maçta hakem Deniz Ateş Bitnel'in vermiş olduğu kararlarla tartışma konusu oldu.

Konuyla ilgili bugün öğle saatlerinde toplanan Merkez Hakem Kurulu'nda Başkan Kuddusi Müftüoğlu, Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Kuddusi Müftüoğlu, şöyle konuştu:

"Dün akşam oynanan Galatasaray - Trabzonspor maçında yaşanan hakem hatalarından dolayı burada basın toplantısı yapmak gerekli oldu. Maçın tamamlanmasının ardından kamuoyunda ciddi eleştiriler oldu. Özellikle Trabzonspor cephesinde oluşan infialin elbette farkındayım. Hiç lafı dolandırmaya gerek yok. Galatasaray - Trabzonspor maçının hakemi Deniz Ateş Bitnel, dün akşam kötü bir hakem performansı sergilemiştir. Çoğunluğu Trabzonspor aleyhine olan hatalar yapmıştır. Trabzonspor'un mağdur olduğu tartışma götürmez. Önce bu gerçeği teslim edelim.

Ancak nasıl bu gerçeği ifade ediyorsak şu gerçeği de dile getirmeliyiz. Deniz Ateş Bitnel bu yıl ilk kez Trabzonspor maçı yönetmiyor. Bu yıl Trabzonspor'un önce Osmanlıspor sonra da Fenerbahçe maçlarını yönetmiştir. Bu maçlarda kamuoyu tarafından takdir görmüştür. Gözlemci raporları da ortadadır. Özellikle Fenerbahçe maçında gösterdiği performans kamuoyu tarafından takdir edilmiştir. Deniz Ateş Bitnel bizim hakemlikte değişim ve yenilenme programında önemli isimlerinden bir tanesidir. Kısa sürede FIFA kokartı takmıştır.

Daha önce zorluk derecesi daha yüksek bir maçı yönetmiş bir hakemimizi böyle önemli bir müsabakaya atamak kadar doğal bir şey olamaz. Maçtan önce hakemin bu maça atanmasıyla ilgili bir tartışma olmamıştır. Ancak emin olun ki dünkü performans bizi üzmüştür. Bütün samimiyetimle söylüyorum biz de en az tüm futbol severler kadar üzgünüz. Trabzonspor camiasının üzüntüsünü de paylaşıyoruz. Elbette üzüntüyü paylaşmakla yetinmeyeceğiz sorumluluğumuzun farkındayız. Başarılı hakemlerimize destek olduğumuz gibi başarısız hakemlerin de değerlendirmesini yapıyoruz. Yaptırımları uygulayacağız."

SALİH DURSUN'UN HAKEME KART GÖSTERMESİ

Trabzonsporlu futbolcu Salih Dursun'un hakemin elinden aldığı kırmızı kartı Deniz Ateş Bitnel'e göstermesi ve kamuoyunca kahraman ilan edilmesiyle ilgili bir soru üzerine Müftüoğlu, bu futbolcunun kahraman olarak görülmesini doğru bulmadığını belirtti. Müftüoğlu, futbolcu hakkında gerekli kurulların cezalar vereceğini de dile getirdi.

Hakem Bitnel ile ilgili yaptırımın ne olacağı yönünde de Başkan Müftüoğlu, "Deniz Ateş Bitnel'in performansının kötü olduğunu belirtmiştim. Zamanla yaptırımların neler olduğunu göreceksiniz." dedi.

"FEDERASYON BAŞKANI DEMİRÖREN VE YÖNETİM KURULU YANIMDA"

Hakem atamalarını kimin yaptığı ve bugün federasyon yetkilileriyle gerçekleştirdikleri toplantıyla ilgili de konuşan Müftüoğlu, "Sayın Başkan Yıldırım Demirören ve yönetim kuruluyla istişare ettik. Bu konuda benim yanımda olduklarını beyan ettiler. Biz de bir proje yapmak Türk hakemliğini geliştirmek için buradayız. Şu anda bir sancı yaşıyoruz. Görev vere vere genç hakemleri kazanmaya çalışıyoruz. Çünkü uzun yıllardır aynı kadro ligleri yönetiyor. Yeni yüzlere ihtiyacımız var. Hakem tayinlerinde MHK olarak bir görev bölümümüz var. Kurul başkanı olarak en son kararı ben veriyorum. Tabii değerlendirmeleri alıyorum." ifadelerini kullandı.

HAKEMLERİN GENEL PERFORMANSI

Trabzonspor'un dün değil önceki maçlar için de bir tepki gösterdiği Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ'ın da sessiz kalmayacakları yönündeki beyanlarının hatırlatılması ve bu yıl hakemlerin performansının sorulması üzerine Müftüoğlu, şöyle konuştu:

"8 aydır bu görevdeyim. Her dönem hakem hataları oluyor. Ancak bu sezon spesifik hatalar çok fazla konuşulduğu için genel performansı değerlendirmede sıkıntılar oldu. Kabul ediyoruz bazı hatalarımızı ancak geçtiğimiz sezonki hatalarla bu yılki hatalar arasında istatistik olarak fazla farklar olmadığını görülüyor.

Diğer liglerde de hatalar yapılıyor. Süper Lig'de de olabildiğince az hata yapılmaya çalışılıyor. Avrupa liglerinde de hatalar görüyoruz. Sadece biraz hakem odaklı seyrediyoruz. Pozisyonları sadece hakem üzerinden yorumlayınca böyle bir sonuç ortaya çıkabilir. Genel olarak hakemleri başarılı buluyorum."
CİHAN
<< Önceki Haber Müftüoğlu: Lafı dolandırmanın anlamı yok Bitnel,... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER