Muhalefetten medyaya kumpas iddiasına sert tepki

Erdoğan'ın, muhtarlara konuşurken, sosyal medya fenomeni Fuat Avni, muhalif medyaya el konulacağına ilişkin paylaşımlarını doğrulayacak nitelikte sözler sarf etmesine muhalefet partilerinden sert tepki geldi.

Muhalefetten medyaya kumpas iddiasına sert tepki

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, muhtarlara konuşurken, sosyal medya fenomeni Fuat Avni, muhalif medyaya el konulacağına ilişkin paylaşımlarını doğrulayacak nitelikte sözler sarf etmesine muhalefet partilerinden sert tepki geldi.

 HAMZAÇEBİ: HESABI HİÇBİR KOALİSYON GÖRÜŞMESİ BEKLENMEKSİZİN SORULACAKTIR

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Akif Hamzaçebi, milletin sesi olan bu medyayı kimsenin kendi emri altına almak için operasyon yapamayacağını belirtti. El konulma gibi davranışları 'suç imalatı' olarak tanımlayan Hamzaçebi, şunları söyledi: "İstedikleri kadar yapsınlar bu millete çarpacaktır. Bunu asla kabul etmeyeceğiz. Geçmişte bu suç imalatlarının hangi sonuçlarla karşılaştığını gördük şimdi aynı sonuçlarla karşılaşırlar. Hiç tavsiye etmiyorum. Basın özgürlüğü aynı zamanda vatandaşın haber alma özgürlüğüdür. Bu patrona verilen bir hak değildir. Vatandaşın haber alma hakkıdır. Haber alma hakkı güvencede olan toplumlar demokrat toplumlardır, demokratik toplumlardır. Bunu kimse engelleyemez engelleyenler suç işlemiş olurlar. Sanmasınlar ki bugün ki bu iktidar çoğunluğu o kaybedildi tabii Parlamento kapatıldığı için bir belirsizlik var, hep duracak sanmasınlar. Yeniden seçime gidilmesinin asıl nedeni çoğunluğu kaybeden AKP iktidarının bir hükümet kurulursa içinde AKP yer alsın, almasın acaba bize hesap sorulur mu? Seçime gitme nedeni bu. Dolayısıyla medyaya baskı gibi bir planları olabilir ama 1 Kasım'dan sonra bunu uygulamışlarsa bunun hesabı hiçbir koalisyon görüşmesi beklenmeksizin kendilerinden sorulacaktır."

KAMALAK: KENDİLERİNE ZARAR VERİRLER

Gazetecilerin, Doğan medyası, Cumhuriyet, cemaat medyası, İpek Grubu, Sözcü ve Taraf'a kumpas kurulacağı ve gel konulacağına ilişkin iddialar konusunda ne diyorsunuz sorusuna cevap veren Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, bu tür haberlere itibar edilmemesini, böyle bir girişimde bulunanların kendilerine zarar verecekleri uyarısında bulundu.

MHP'Lİ OK: EL KOYMA GİRİŞİMİNDE BULUNAN KENDİ SONUNU HAZIRLAR

MHP Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, böyle davranışı sergileyenlerin kendi sonlarını hazırlayacakları uyarısında bulundu: "Böyle bir hareket demokrasinin özüne de, ruhuna da aykırıdır; ancak demokrasiye inanmayan, tek adam, tek parti olmak isteyenler bunu yapabilir. Dolayısıyla bu tür davranışlara girenler öncelikle bu ülkeye, bu millete zarar verir ve kendi sonlarını hazırlar. İnanıyorum ki böyle bir yanlışa girerlerse bunda en büyük bedeli, bu davranışı sergileyenler ödeyecektir, çünkü Türkiye demokrasiye yönetilmektedir, bundan dönüş yoktur. Bunların konuşulması, Türkiye'de şu anda içinde bulunduğumuz atmosferi de maalesef açık bir şekilde gözler önüne sermekte. Bu tür davranışlardan şiddetle uzak durmalarını tavsiye ediyorum. Hem millete, devlete zarar vereceklerdir hem de kendi sonlarının hızla yaklaştığını göstermektedir bu tür davranışlar."

‘GİDİŞLERİ HIZLANDI, SALDIRGANLIK BU YÜZDEN'

MHP Milletvekili Ok, şöyle devam etti: "Bu saldırganlıklarının sebebi de budur. Çöküşlerini bu saldırganlıklarıyla yavaşlatmaya çalışıyorlar ama çırpınışlarının hiçbir faydası olmayacaktır, sadece sonlarını hızlandıracaktır. Bugün neredeyse ülkenin üçte birinde devletin egemenliği yok. Devlet hakimiyeti gitmiş. PKK'ya teslim edilmiş, koca koca şehirler. Maalesef güvenlik güçleri bile bir yerden bir yere intikal edememe durumunda. Ülkede her gün onlarca şehit varken, bugün gerçekten PKK Güneydoğu'da bir paralel devlet oluşturmuş, AKP de bunlarla işbirliği halinde. Çözüm süreci, bu ihanet sürecinin sonucunda buraya gelmiştir. Şimdi bunları görmezden gelip de daha hala sağa sola saldırmanın, bunların kendi sonlarını hızlandırdığına inanıyorum. Mutlaka bu yaptıklarının hesabını bunlar verecektir."

CHP'Lİ ÇIRAY: YARGIDAN KAÇAMAZLAR

CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, erken seçim öncesi muhalif medyaya el koyulacağı iddiasına tepki gösterdi. Seçime giderken muhalif medyanın sesinin kesilmek istendiğini söyleyen Çıray, "Tek yanlı bir propaganda yürütülmek isteniyor. Türkiye'de demokratik rejim raydan çıkarılıyor. Cumhurbaşkanı zaten 'sistem değişti' diye bunu ilan etti. Başta Anayasa Mahkemesi olmak üzere bu konuda hukukçulara büyük görevler düşüyor. YSK da seçim güvenliğini sağlamak zorunda. İktidarın hukuksuz emirlerini yerine getiren bürokratlar, suç işledikleri için er geç yargılanacaktır. Üç beş gün sonra olur ama yargıdan kaçamazlar." diye konuştu.
<< Önceki Haber Muhalefetten medyaya kumpas iddiasına sert tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER