Mustafa Destici: 3 suç için idamı getireceğiz


Milli İttifak'ın Kayseri mitinginde konuşan Mustafa Destici, iktidara geldiklerinde 3 suç için idamı geri getireceklerini açıkladı.

Mustafa Destici sözlerine tarihi bir seçime gidildiğini söyleyerek başladı. "Bizler, bir seçim işbirliği yaptık." diyen Destici, MHP'ye yüklendi. Destici, "Bu ittifakın daha geniş tabanlı olmasını MHP'nin de bu ittifakın içinde yer almasını istedik. Kendileriyle hiç pazarlık etmedik. Buna rağmen yanaşmadılar. Şimdi Türk milliyetçileri bana (siz üzerinize düşeni yaptınız. MHP'nin iktidar olma niyeti yok) diyorlar. Onun için MHP'ye oy verenleri SP'ye oy vermeye davet ediyorum. 'Bizimle Yürü Türkiye diyorlar. Niye? Siz milletle yürüdünüz mü? Koalisyon oldukları hükümette iktidarı Rahşan Ecevit'e daha sonra da ülkeyi AK Parti'ye bıraktınız." dedi.

'İNSANLARI KAMPLAŞTIRDINIZ, CEMAATİ CEMAATE DÜŞÜRDÜNÜZ'

Ekonomik sıkıntılara değinen Destici, "Ülkemizdeki gelir adil paylaşılmıyor. Modern köleler var. 12 milyon emeklinin 8 milyonunun açlık sınırında yaşamasına, çiftçinin kaderine terk edilmesine baş kaldırıdır Milli İttifak. 13 yıldır ülkeyi tek başına yöneten bir AKP var. Ahmet Davutoğlu birinci önceliğimiz yeni anayasa diyor. Yüzde 70 destek veren Kayseri'den sesleniyorum. Her seçimde tek başlarına geldiler anayasayı değiştirdiler mi? Millet size inanmıyor. 7 Haziran'da sizi değiştirecek. AKP şu anda PKK ile yürüttüğü pazarlık sürecini seçimden sonra da sürdüreceğini söylüyor. 3 yıldır görüşüyorlar. AKP milletvekilleri Başkanım bunlar anlaştı diyor. Apo serbest kalacak, özerklik fiili uygulanıyor güçlü olarak gelirlerse yasal hale gelecek. Bunlara evet diyorsanız AKP'ye oy verin. Toplumsal uzlaşma diyorlar, Toplumu öyle ayrıştırdınız ki, insanları kamplaştırdınız, cemaati cemaate düşürdünüz. Hangi uzlaşmadan bahsediyorsunuz. Başbakan devam ediyor. İşsizliği düşüreceğiz. Siz yüzde 5 ile aldığınız işsizliği yüzde 20'lere çıkardınız. 13 yıldır Kayseri'ye ne yaptınız. Her şeyini kendisi yapmadı mı? Kayserili bu seçimde bunun hesabını soracak. Barajları yıktık Kayseri'de inşallah iktidara yürüyoruz." şeklinde konuştu.

'İDAMI GERİ GETİRECEĞİZ'

Adana'da Özge Can'ın öldürülmesi olayını anımsatan Destici, 3 suç için idamı geri getireceklerini söyledi. Destici, "Nice Özgecanlar gitti. 3 gün önce Samsun'da bir doktora kıydılar. Bizim milletimize sözümüz, milli ittifakın iktidarından keyfi adam öldürenler, teröristler ve tecavüzcüler için idamı getireceğiz." dedi.

Destici, rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı tartışmalarında Gül'e destek olduğunu anımsatarak "Ben inanıyorum ki 7 Haziran'da onun da oyu milli ittifaka olacak." dedi.

'SAVCILARI HAKİMLERİ BİRBİRİNE DÜŞÜRDÜNÜZ. YARGININ KÖKÜNE DİNAMİT KOYDUNUZ'

Yozgat'taki mitinge 'Özgür basın susturulamaz' ve 'Allah rızası için hırsızlara oy vermeyin' pankartlarını alana almadıklarını anlatan Destici, "Siz niye üstünüze alınıyorsunuz, yaranız mı var? Allah rızası için hırsızlara, müsriflere oy vermeyin. Çünkü vebale girersiniz. Siz emeklinin probleminden ne anlarsınız. Promosyon haklarını vermediniz. Bırakın yargı kendi işini yapsın. Savcıları hakimleri birbirine düşürdünüz. Yargının köküne dinamit koydunuz. Sayın Davutoğlu'nu 'ikinci yarı başlıyor' diye kandırmışlar. Maç bitti, uzatmalar oynanıyor. 7 Haziran'da milli ittifakın sahada olduğu bir maç başlayacak. Şefaflık pakati nerede Davutoğlu? Çocuklara araba ve oyuncak uçak dağıtıyorlar. Bakın ne yazıyor üzerinde Made-in Çin' yazıyor. Sen önce o oyuncak arabaları Türk malı yap sonra yerli otomobil üretirsin. Onun için bunların hiçbir sözünün anlamı yok. 3 sefer sizi aldattılar. Onun için tekrar aldanmayın." diye konuştu.

'MİT TIR'LARIYLA ORTADOĞUYU KAN GÖLÜNE ÇEVİRDİLER'

Mustafa Destici, "Adana'da durdurulan MİT TIR'larıyla ilgili o dönemde "Bunlar kesinlikle Türkmenlere gitmiyor demiştim. Biz TIR'lara bombaları yükleyip Ortadoğu'yu kan gölüne çevirenlere de onları ifşa edenlere de karşıyız." dedi. Destici sözlerini, MHP ve CHP'nin ismini sayarak herkesi milli ittifaka oy vermeye davet ederek bitirdi.

AHMET ÖZAL: HANGİ İSTİKRARDAN BAHSEDİYORSUNUZ

Milli İttifak'ın Mardin milletvekili adayı Ahmet Özal da, son zamanlarda yaşanan hukuk ihlallerini anımsatarak, "İstikrar için oy istiyorlar. Hangi istikrar?" diye sordu. 7 Haziran seçimlerinin çok önemli olduğunu vurgulayan Özal, "Son haftalarda AK Partililer 'Oylarımızı bölüyorsunuz' diyorlar. Bugün AKP'ye giden oylar geçmişte kimin. BBP, SP ve Anavatan Partisi. Aslında o oyların hepsi bizim, geri geliyorlar. 'İstikrara oy verin' diyorlar. Hangi istikrardan bahsediyorsunuz Emekliye 24 lira zam, bundan sonra belki verirsiniz 5 lira zam. Hakimin hakimi tutukladığı, polisin polisin kafasını arabaya soktuğu dönemleri yaşıyoruz. Hangi istikrar? Yeni Türkiye eğer buysa ben bunu istemiyorum. Bize inaçlı, imanlı, Türkiye'nin geleceği söz konusu olduğunda rahmetli Özal, Erbakan ve Yazıcıoğlu gibi insanlar lazım." dedi.

Ahmet Özal, sözlerini, "Öyle gözüküyor ki koalisyona gidiliyor. Ama bu Türkiye'nin sorunlarını çözecektir. Fazla uzun sürmüyor koalisyonlar. Uzun sürmese de olur. Türkiye şuna karar verdi, '13 sene artık yeter' diyoruz." CİHAN
<< Önceki Haber Mustafa Destici: 3 suç için idamı getireceğiz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER