Nakıboğlu: 2015 zor bir yıldı, 2016 iyi geçer

Nakıboğlu: 2015 zor bir yıldı, 2016 iyi geçer

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, Türkiye için 2015 yılının zor bir yıl olarak geçtiğini, 2016 yılının ise daha iyi geçeceğine inandığını söyledi. Nakıboğlu, "Her ne kadar komşularla sorunlar varsa da bunların teker teker giderileceğini düşünüyorum." dedi.

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Toplantısı Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Yerlikaya'nın yanı sıra Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Cahit Nakıboğlu, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Konukoğlu, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) Başkanı Eyüp Bartık ve müteşebbis heyet üyeleri katıldı.

Toplantıda konuşan Cahit Nakıboğlu, "2023 yılında 30 milyar dolarlık ihracat yapma, 350 bin kişiye istihdam sağlama, dünyanın bütün ülkelerine ihracat gerçekleştirme, katma değeri yüksek teknolojik ürünlerin üretim üssü olma, en az 20 ulusal ve uluslararası marka yaratma hedeflerimiz devam ediyor. Hedeflerimiz doğrultusunda Gaziantep 5'inci organize sanayi bölgesinin komple dağıtımını 2014'te bitirdik. Alt yapı çalışmalarımız hızla devam etmekte. Şimdi 5'inci bölgede 80'in üzerinde fabrika faal durumda. 120'nin üzerinde firmanın da inşaatı devam ediyor. Aylık 360 milyon kilovat saat elektrik tüketimimiz, 30 milyon metreküp doğalgaz tüketimimiz bulunmaktadır. Sadece Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi olarak elektrik tüketimimiz 43 ilin tüketiminden fazla." diye konuştu.

"5. BÖLGENİN TAMAMLANMASIYLA ÇALIŞAN SAYIMIZ 150 BİN OLACAK"

Gaziantep'teki çok sayıda yeni yatırımın olmasının sanayicilerin konulan hedeflere ne kadar inandığını gösterdiğini kaydeden Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü: "Şu anda 130 bin olan çalışan sayımız 5'inci bölgemizin de tam anlamıyla hizmete açılmasıyla 150 bini bulacaktır. Buradan da göreceğiniz gibi kabuğuna sığınmayan bir organize sanayimiz var."

Türkiye için 2015'in zor bir yıl olarak geçtiğini ifade eden Nakıboğlu, "Diğer ülkelere baktığımız zaman Türkiye için normal geçen bir yıl oldu. Seçimler bitti, beklenti sona erdi. Bundan dolayı 2016 yılı daha iyi geçer. Her ne kadar komşularla sorunlar varsa da bunların teker teker giderileceğini düşünüyorum." açıklamasında bulundu. CİHAN
<< Önceki Haber Nakıboğlu: 2015 zor bir yıldı, 2016 iyi geçer Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER