Ne yani bir de tutuklanacak mıydı?

Maslak’ta belediye otobüsünde Ayşegül Terzi’ye şort giydiği gerekçesiyle saldırıp tekmeleyen, konunun kamuoyunda gündem oluşturmasıyla yakalanan saldırgan Abdullah Ç. kadına şiddet vakalarında sıkça rastlanan biçimde suçu, saldırdığı kadına attı. Saldırgan serbest kaldı

samanyoluhaber.com

Sulh Ceza Hakimlerinin istisnai bir tedbir olan tutuklama mekanizmasını avukat, öğretmen, gazeteci, doktor gibi meslek grupları için fütursuzca kullandığı günümüzde otobüste hemşire döven magandanın serbest kalması tuhaf karşılandı.

Türk halkının tutuklamayı normalleştirdiği günümüzde istisnai tedbirin yobaz maganda için uygulanmamış olmamasını garipsemesi muhatapları tarafından normal bulunuyor.

OLAY 

Hemşirelik yapan Terzi, çalıştığı hastaneden çıkıp evine giderken bindiği otobüste, kimliği belirsiz bir erkeğin saldırısına uğramıştı. Saldırganın kendisine “Şort giyenler ölmeli” diyerek sözlü sataştığını belirten Terzi, ardından da otobüsün demirinden destek alarak yüzüne tekme attığını anlatmıştı.

Tekmenin etkisiyle bayılan Terzi’nin anlatımına göre otobüs şoförü ve otobüstekiler de kendisine yardımcı olmamıştı. Terzi’nin basına giderek saldırıyı anlatması sayesinde duyulan olay, kamuoyunda ve sosyal medyada büyük tepki çekince, saldırgan da beklenenden kısa süre içinde yakalanmıştı.

Olayla ilgili çalışma yapan Gasp Büro Amirliği ekipleri, saldırganın kimlik ve adresini belirledi. Ardından dün akşam saatlerinde Üsküdar’da düzenledikleri operasyonda Abdullah Ç.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Abdullah Ç. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilerek sorguya alındı.

İşlemleri süren Abdullah Ç.’nin bir gayrimenkul şirketinde güvenlik görevlisi olarak çalıştığı, olay günü işinden çıkıp Çekmeköy’deki evine gitmek üzere otobüse bindiği anlaşıldı.

Bekar ve ailesiyle yaşadığı öğrenilen Abdullah Ç’nin için manik depresif teşhisi konulduğu, ancak tedavi olmak için sevk edildiği hastaneye gitmediği iddia edildi. 

Abdullah Ç., ilk ifadesinde, “Giydiği şort ortama uygun değildi. Bu nedenle sinirlenip hareketi yaptım” dedi.

‘Çok mutluyum’

Saldırıya uğrayan Ayşe Terzi de teşhis için, şüpheli Abdullah Ç.’nin bulunduğu Asayiş Şube Müdürlüğü’ne geldi. Babası Temel Terzi ve görgü tanığı Mahir Kır ile birlikte gözaltına alınan şüpheliyi teşhis eden Terzi, saldırganın yakalanmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Çıkışta kısa bir açıklama yapan Terzi, “Bulunduğu için çok mutluyum. Bugün benim bayramım. O gün bana bayramı yaşatmadı, yaşayamadım” diye konuştu.

Ayşegül Terzi’nin babası Temel Terzi de, “Adaletin yerini bulacağına inanıyorum. Emniyet teşkilatına ve bize yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Adliye yolunda tuhaf sözler

Abdullah Ç., polisteki işlemlerinin ardından bu sabah adliyeye sevk edildi. Zanlı emniyet çıkışında gazetecilere tutarlı görünmeyen sözler sarfederek şunları söyledi: “Arkadaşlar herşey kontrol altında… Sıkıntı yok gerekli izahatları yapacağım… vandalların saldırısına uğradım… 20 tane solcu terörist bana saldırdı… Herşey islam hukukuna göre oldu.”

Abdullah Ç., adliyedeki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.
<< Önceki Haber Ne yani bir de tutuklanacak mıydı? Sonraki Haber >>
ÖNE ÇIKAN HABERLER