Nefret operasyonunda skandal

Hizmet Hareketi’ne karşı sistematik bir linç kampanyasına dönüşen ve ‘paralel yapıyla mücadele’ kılıfıyla yürütülen cadı avında her gün trajikomik olaylar yaşanıyor. Kırşehir’de zekat ve burs verdikleri için 4 kişi tutuklandı. Operasyonda gözaltına alınan İbrahim A. isimli şahıs da iki gün nezarethanede yatırıldı. Şahsın, isim benzerliğinden alıkonulduğu anlaşılınca serbest bırakıldı.

Nefret operasyonunda skandal

"Cadı avıysa, biz bu cadı avını yapacağız, bunu da bilin” sözlerinden sonra masum insanlara yönelik başlatılan operasyonlar iki yılı aşkın süredir devam ediyor. Hizmet hareketine yönelik ‘cadı avı’ kapsamında Kırşehir’de 6 ay boyunca esnaflara yönelik operasyon hazırlığı yapıldı. 

1 Nisan’da Dünya Eğitim Öğretim ve Sağlık A.Ş, İvme Eğitim Hizmetleri Danışmanlık ve Sağlık A.Ş ile Yurduşen Baktıroğlu Eğitim Öğretim Pazarlama A.Ş isimli kurumlara kayyım atandı. 

Miraç kandiline denk gelen 3 Mayıs gecesinde de 10 esnaf gözaltına alındı. Zekat ve burs verdikleri için gözaltına alınan esnaflardan 4’ü tutuklandı.

İki gece nezarette yattı

Gözaltında tutulan eğitim kurumu yöneticilerinden birisi tansiyonu yükselerek rahatsızlandı. Uzun süre bu şekilde beklemek zorunda kalan eğitimci, durumu ciddileşince çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Zekat ve burs verdikleri için, ‘terörün finansmanı, evrakta sahtecilik, dolandırıcılık, vergi usul kanununa muhalefet, terörle mücadele kanununa muhalefet ve suç gelirlerini aklama’ suçlamasıyla esnaflardan birinin yerine isim benzerliği yüzünden başka bir kişi yakalandı. Söz konusu şahıs 2 gün boyunca nezarette tutulduktan sonra 5 Mayıs’ta savcının karşısına çıkarıldı. 

Operasyonu yöneten Savcı,  İ. A. isimli vatandaşa “60 bin lira değerindeki çeki neden kestiğini açıkla.” dedi. İbrahim A., “Ne 60 bin liram ne de çekim var” deyince savcı “O zaman seni neden aldılar buraya getirdiler?” Cevabını verdi. İbrahim A. da “Onu da siz söyleyeceksiniz. Beni buraya neden getirdiler cevap verin bakalım.” şeklinde karşılık verdi. Savcı, isim benzerliği yüzünden İbrahim A.’nın gözaltına alındığını anlayınca özür dileyip şahsı serbest bıraktı.





<< Önceki Haber Nefret operasyonunda skandal Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER