OTSO 200 girişimciye belgelerini verdi


Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) tarafından 2015 yılı içerisinde eğitim alan 200 girişimci belgelerini aldı.

2015 yılı içerisinde 8 adet Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi düzenlendi. 8 eğitimden toplamda 200 girişimci adayı faydalandığını belirten OTSO Başkanı Murat Teke, "Bugün burada kendi işyerlerini kurmak isteyen yeni girişimcilere sertifikalarını vermek üzere toplanmış bulunmaktayız. Bilindiği üzere girişimcilik risk alabilmeyi öngören, ayrıca sermaye gerektiren bir iştir. Girişimcilerimize devletimizin desteği olarak KOSGEB tarafından 30 bin TL hibe imkanı sağlanmaktadır. Bu destek; girişimciliği özendirmekte, insanlara girişimciliği ortaya çıkarmak için fırsat sunmaktadır. KOSGEB'İn sunmuş olduğu bu desteğe karşılık biz de Ticaret Odası olarak gerek kendi imkanlarımızla, gerekse de İŞ-KUR'la işbirliği çerçevesinde girişimciliği özendirmek ve desteklemek adına Uygulamalı Girişimcilik Kurslarını açmaktayız." dedi.

2015 tarihi itibariyle kurum olarak iş ortakları ile birlikte açılan 8 kursun sonunda eğitim alan 20 girişimci adayının kendi işini kurduğuna dikkat çeken Teke, "Girişimcilerimizin açacağı her iş yeri gerek ilimize gerekse de ülke ekonomisine katkıda bulunacak, yeni fikirler iş dünyasına yenilikler getirecektir. Bu sebeple biz Ticaret Odası olarak girişimciliği önemsiyor ve sonuna kadar da destekliyoruz. Bu vesile ile Girişimcilik Belgesi'ni almaya hak kazanan ve burada bulunan tüm Girişimci Adaylarını da ayrıca tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum." diye konuştu.

Girişimci adaylarını kutlayarak, özellikle çok sayıda bayanın bu tür kurslara katılmasının da sevindirici olduğunu söyleyen Osmaniye Valisi Kerem Al ve OTSO Başkanı Murat Teke tarafından kursu başarı ile bitiren kursiyerlere belgeleri verildi. CİHAN
<< Önceki Haber OTSO 200 girişimciye belgelerini verdi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER