Özel: AK Parti'nin iktidar olmasında MHP'nin tavrı etkili oldu

Özel: AK Parti'nin iktidar olmasında MHP'nin tavrı etkili oldu

CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, AK Parti'nin tek başına iktidar olmasında MHP'nin koalisyon görüşmelerindeki olumsuz tavrının etkili olduğunu söyledi.

Partisinin Manisa İl Başkanlığı binasında, kesin olmayan seçim sonuçlarının ardından açıklamada bulunan CHP Grup Başkan Vekili Özel, seçim sonuçlarının kapsamlı bir değerlendirmesini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yarın yapacağını bildirdi.

Özel, seçimle ilgili değerlendirmelerini şöyle ifade etti: "Biz genel olarak elbetteki umduğumuz oy yükselmesini sağlayamamış olmanın üzüntüsü içerisindeyiz. Biz bu seçimlerde çok daha ciddi bir artışı ümit ederdik. Ancak CHP'den kimse seçmenin verdiği karara saygısızlık beklemesin. Seçmenimizin verdiği karara sonuna kadar saygılıyız. Biz 7 Haziran seçimlerinin akşamında da seçmenin bizden ne beklediğini anladığımızı ve buna uygun davranacağımızı söylemiştik. Buna uygun davranmayan ve söylemlerde bulunan partileri de eleştirmiştik. Bugün CHP'nin dışındaki muhalefet partilerinin durumuna baktığınızda seçmenin mesajını doğru anlamayan, 'uzlaşın, birlikte en az iki parti bir araya gelerek koalisyon oluşturun' mesajını anlamayan partinin düştüğü durum ortada. Bugün gelinen noktada MHP'nin, Halkların Demokrasi Partisi'nin ve Saadet Partisi'nin önemli miktarda oyunu AKP'ye kaybettiğini ve AKP'nin buradan gelen oylarla tek başına iktidarı yakaladığını görmek mümkün. Tabi çok ciddi analizler yapılacak ama 7 Haziran seçimlerinde 80'er milletvekili almış iki tane partinin bir tanesinin ise her iki milletvekilinden birisini kaybedip 40 milletvekiline düştüğünü, diğerinde her 4 milletvekilinden birini kaybederek 60 civarında milletvekiline düştüğünü görüyoruz. Bu seçmenin mesajını anlamak yerine, seçmenin uzlaşma çağrısını anlamak yerine fevkalade sert üsluplarda ve seçmenin mesajını anlamadan, kendisi seçmene bir şeyler dayatan... Seçmenin cezalandırıldığını görüyoruz."

MHP'NİN TUTUMUNU ELEŞTİRDİ

MHP'nin, CHP'ye 7 Haziran günü kapıyı kapattığını belirten Özel, "CHP ile ortak seçim beyannameleri olmasına rağmen ve o gece birlikte yönetme noktasında adım atsaydı eğer, emeklinin, işçinin, çiftçinin, memurun, atanamayan öğretmenin yüzünü güldürme imkanı varken, bu imkanı elinin tersiyle iten MHP'nin bugün her 2 milletvekilinden bir tanesini kaybettiğini görüyoruz. Bu şartlar altında bizim seçmene verdiği mesajı algılamak, seçmenin bize verdiği görevi layıkıyla yapmak dışında elimizde bir seçenek yok. Ama MHP'nin kendi elleriyle ülkeyi AKP'ye tek başına iktidarı teslim ettiğinin gerçeğinin de altını çizmek durumundayız. Bundan sonraki süreçte seçmene saygılı, verilen görevi anlayan ve CHP'nin tarihten gelen misyonunun farkında olan ve ülkedeki demokrasinin, ülkedeki özgürlüklerin korunması, savunulması, mağdur ve mazlum kesimlerin mağduriyetlerinin tek savunucusu CHP'nin bu tutumunu kararlılık ve güçlenerek sürdüreceğini ifade etmek durumundayız. Üzerimize Parlamento'da da sokakta da düşen yükün arttığının farkındayız. Sonuçların bu noktada olduğu gecenin bu saatinde yapabileceğimiz değerlendirme bu. İktidar partisi olmayı tek başına sağladığı görülen AKP'yi tebrik ediyoruz. CHP'nin belli oranda oyunu artırırken MHP'nin oylarının tamamını AKP'ye kaybetmiş olmasını da fevkalade manidar olarak nitelendiriyoruz." diye konuştu. CİHAN
<< Önceki Haber Özel: AK Parti'nin iktidar olmasında MHP'nin tavrı etkili oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER