Özgür medyaya destek eyleminin ilk duruşması bugün

Özgür medyaya yönelik operasyonları protesto için adliye önünde basın açıklaması yapan Mersin Gazeteciler Cemiyeti (MGC) Başkanı Ahmet Ünal ve Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal ile 4 kişi için 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşması bugün yapılacak.

Özgür medyaya destek eyleminin ilk duruşması bugün

BBP Genel Başkan Yardımcısı Kartal, siyasetçi, gazeteci basın toplantısı yaptı diye Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanıyorsa burada bir haksızlık olduğunu belirtti. Bu haksızlığın yarın adalette giderileceğine inandığını anlatan Kartal, "Neticede Türkiye'de yeni bir sayfa açıldı. Bu sayfada yarınki dava bir örnek olacaktır. Nelerin değiştiğini nelerin değişmediğini yarın 2. Ağır Ceza Mahkemesinde göreceğiz." diye konuştu.

MGC Başkanı Ünal ise gazetecilerin bir birini savunup basın özgürlüğü için mücadele etmesinin terörle hiçbir alakası olmadığını ve şiddetle reddettiklerini kaydetti. MGC Başkanı Ünal, BBP Genel Başkan Yardımcısı Kartal, Aktif Eğitim Sen Temsilcisi Tekin Nasır, Mersin Kültürlerarası Diyalog Merkezi (MEKADİM) Başkanvekili Hasan Sarı ile Mustafa Taştı ve Mehmet Aydoğan'a Zaman Gazetesi Genel Müdürü Ekrem Dumanlı ve Samanyolu Televizyonu Genel Müdürü Hidayet Karaca'nın gözaltına alındığı operasyonları protesto için Mersin Adliyesi önünde düzenledikleri basın açıklaması nedeniyle 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın ilk duruşması yarın görülecek. Şüpheliler, kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme, yönetme bunların hareketlerine katılma ile terörle mücadele edenleri hedef göstermeden hakim karşısına çıkacak.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Kaptan Kartal Mersin Gazeteciler Cemiyetinde düzenlediği basın toplantısında, Mersin 2. Ağır Ceza Mahkemesinde kendileri için açılan davanın ilk duruşmasının yapılacağını söyledi. Kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenleme, yönetme, bunların hareketlerine katılma ve terörle mücadele edenleri hedef göstermeden hakim karşısına çıkacaklarını anlatan Kartal, "Ben asla terörle mücadele edenleri hedef göstermem. Ben doğdum doğalı babamdan, ailemden, çevremden aldığım terbiye benim eğitimim ve benim yaşantım terörle mücadele edene destek olmakla geçti. Hele bizim iddiamız kendi genel başkanını, liderini, terör örgütlerine bir suikastla şehit veren bir hareketin mensubu olarak asla terör örgütü ile mücadele edenleri hedef göstermem." diye konuştu.

'BASIN TOPLATISINDAN AĞIR CEZADA YARGILANMAK BİZİ ÜZÜYOR'

Burada kastın ne olduğunu ve terör örgütünün kim olduğunu bilmediklerini ifade eden Kartal, "Yarın mahkemede bunu tabi ki bize açıklayacaklar. Biz onları öğreneceğiz. Ama kanuna aykırı basın toplantısı yapmaktan ağır cezada yargılanmak bizi üzüyor yaralıyor. Bunlarla ilgili birçok siyasetçi mahkemeye gider bir para cezası verilir ve para cezasını öder bu iş kapanır ama ne hikmetse son zamanlarda Türkiye'de bu tür davalar oluyor." dedi.

'TÜRK ADALETİNE GÜVENİYORUM'

Türk adaletine, hakimlerine ve savcılarına güvendiğini anlatan Kartal şöyle devam etti: "Çünkü biz burada suç işlemediğimize inanıyoruz. Ben zaten terörle mücadele edenleri hedef gösterme gibi bir yapı içinde olsaydım Allah şahit olsunlar beni assınlar isterdim. Ben böyle şeyi asla kabul etmem. Bunu da kabul etmem mümkün değildir. Yarınki davanın sonunda ben beraat bekliyorum."

Yarınki davada sadece kendisinin değil Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal'ın da bulunduğunu CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı için ise Meclise fezleke gönderildiğini vurgulayan Kartal, "Siyasetçi, gazeteci basın toplantısı yapmış diye eğer ağır cezada yargılanıyorsa bence burada bir haksızlık var. Bu haksızlığında ben yarın adalette giderileceğine inanıyorum. Neticede Türkiye'de yeni bir sayfa açıldı. Bu sayfada yarınki dava bir örnek olacaktır. Nelerin değiştiğini nelerin değişmediğini yarın 2. Ağır Ceza Mahkemesinde göreceğiz" şeklinde konuştu. 

ÜNAL: MÜCADELEMİZİ BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GERÇEK ANLAMDA HAYATA GEÇENE KADAR SÜRECEK

MGC Başkanı Ahmet Ünal ise Hidayet Karaca ve 40 arkadaşının göz altına alındığı süreçte düşüncelerini her platformda dile getirdiklerini söyledi. "Elbette gazeteciler suç işlediğinde yargılanmalıdır. Ama gazetecilerin sadece makul şüphe ile gözaltına alınmasını kabul etmek mümkün değil." diyen Ünal, gazetecinin de kamu görevi yaptığını hatırlattı. 

Mersin Gazeteciler Cemiyeti olarak ülkenin bağımsızlığı ve özgürlüğünü savunduklarını aktaran Ünal şunları söyledi: “Ayrıca basın özgürlüğünü savunarak üyelerimizin haklarını arayarak, koruyarak, mücadele ederek geliştirecek bir anlayışla zaten mücadele ediyoruz. Verdiğimiz açıklama basın özgürlüğü ile ilgili açıklama. Kaldı ki daha önce buna benzer çok açıklama yaptık. Onlarca gazeteci tutuklandığında yaptık. Mustafa Balbay tutuklandığında yaptık. Tuncay Özkan tutuklandığında yaptık. Yapmamız gerekirse bugün yapacağız. Yarın da yapacağız. Mücadelemizi basın özgürlüğü gerçek anlamda hayata geçene kadar sürdüreceğiz. Çünkü Türkiye dünya basın özgürlüğü sıralamasında 164. sırada. Bu sıradan geri çekmek ancak ve ancak gazetecilerin ortak mücadelesi ile olur.” 

MGC Başkanı Ünal terörle mücadele edenleri hedef gösterme iddiasıyla yargılandıklarının hatırlatılması üzerine, "İddianame öyle ama gazetecilerin birbirleri ile ilişkisi, gazetecilerin bir birini savunması, gazetecilerin basın özgürlüğü için mücadele etmesinin terörle hiçbir alakası yok şiddetle reddediyoruz. Biz terörün her biçimine zaten karşıyız. Biz basın özgürlüğünden yanayız." ifadelerini kullandı.
<< Önceki Haber Özgür medyaya destek eyleminin ilk duruşması bugün Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER