Bakan Bayraktar: Avucunuzu yalarsınız!

Bakan Bayraktar, bu hayallerden vazgeçin dedi ve ekledi: Artık avucunuzu yalarsınız

Bakan Bayraktar: Avucunuzu yalarsınız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Bayrampaşa'da hizmete açılan ve farklı donatılarıyla kentsel dönüşüm çerçevesinde örnek gösterilen İsmetpaşa Parkı'nın açılışını gerçekleştirdi.

Parkın açılış törenine Bayraktar'ın yanı sıra AK Parti İstanbul Milletvekili Şirin Ünal ve Ahmet Baha Öğütken, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu, Bayrampaşa Kaymakamı Hasan Gözen, Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner ve çok sayıda kişi katıldı.

Bakan Bayraktar yaptığı konuşmada, AK Parti iktidarıyla İstanbul'un yeni bir çerçeveye büründüğünü ifade ederek, "Türkiye'mizin oluşumunu ve geçmişini hatırlamakta fayda var. 2002'de 6-7 yaşında olanlar bugün oy verecek yaşa geldiler. Biz Bayrampaşa'yı çok iyi biliriz. Burada çok zaman geçirdik. Bayrampaşa'nın olgusu 1950'lerden sonra hem mübadele hem kırsal kesimlerden şehirlere göç sebebiyle bir de buranın belde belediye olması sebebiyle yıllarca çarpık yapılaştı. Biz 1994 yılında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığına geldiğinde İstanbul'da su yoktu. İstanbul'da çöp dağları vardı. Ümraniye ve halkalı çöplüğünde insanlar ölüyordu. Her bakımdan İstanbul'da insanlar maske takarak dolaşacak duruma gelmişlerdi. Nüfus o günden bu güne 2 misli arttı. Ama elhamdülillah İstanbul'un havası temiz, yetecek kadar suyu var. Bizim zihniyet çalışıyor" dedi.

"AVUCUNUZU YALARSINIZ"
İktidara gelmek isteyenlerin yasa dışı yöntemlere başvurduğunu ifade eden Bayraktar, Gezi Parkı olaylarına atıfta bulundu.
Bakan Bayraktar, "Şimdi birileri politika yapmak uğruna başka kanallardan medet bulma arayışına girdi. Hani bir laf vardır. Geçti borun pazarı diye. O pazarlar geçti artık. İktidara gelmek istiyorsanız proje üreteceksiniz, halkla beraber olacaksınız. Jakoben zihniyetle, tepeden bakma zihniyetle iktidara gelemezsiniz. Artık belden aşağı vurmakla, popülist politikalar yapmakla bir takım demokrasi dışı güçlerden medet umarak iktidara gelme hayallerinden vazgeçin, unutun. Bundan sonra artık avucunuzu yalarsınız ve nal toplarsınız. Öyle Gezi parkıdır, Ortadoğu Teknik Üniversitesi içinden yol geçmektir. Hadi oradan, geçti, geçti o günler. Türkiye demokratikleşti. İnsanımız ileri görüşlüdür. Kimin ne yaptığını biliyor. Biz vatandaşımızın hizmetkarıyız. Gezi parkıyla Türkiye'nin vizyonunu, misyonunu bozmaya çalıştılar ama dünya baktı en güvenilir liman Türkiye. Dünya baktı en iyi yatırım ortamı, iklimi Türkiye'de var. Türkiye bu kadar zor bir coğrafyada olmasına rağmen istikrarını korumayı başardı. Sizin sayenizde. Allah bu aziz milleti payidar etsin inşallah. Biz sizinle oldukça bir değil bin tane daha park yapacağız. Mükemmeliyeti ancak Allah yapar, biz iyisini yapmaya çalışıyoruz" dedi.
<< Önceki Haber Bakan Bayraktar: Avucunuzu yalarsınız! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER