Başbakan Erdoğan'dan eleştirilere sert cevap!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti 21. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Erdoğan'dan eleştirilere sert cevap!

  • Başbakan Erdoğan, yerel seçim öncesi Kızılcahamam'da kampa giren AK Parti'nin toplantısında konuştu. 
  • Erdoğan konuşmasında Marmaray'ın açılışında dua edilmesini eleştirenlere cevap verdi.
  • Erdoğan "Bu ülkenin İstiklal Marşı'nda bile dua vardı, ama onlar bunu bile bilmiyorlar" dedi.
İşte o konuşmadan şatır başları...

AK Parti rüzgarın önünde savrulan bir parti değildir. Çanakkale ruhunu özümsemiş, Çanakkale’de yazılan destanı kendisine yol haritası olarak belirlemiş bir partidir. 

Yüreğinde gurbette okumak zorunda kalmış kızlarının sızısı olmayanlar, yüreğinde Ahmet Kaya’nın gurbette ölümünü hissetmeyenler, Cem Karaca’nın gurbette hüküm giymesi konusunda sızısı olmayanlar bizi anlayamazlar. Bize kimse millet, milliyet dersi vermesin. Önce bunu kendileri öğrensin. Birileri bizi anlamasa da milletimiz bizi çok iyi anladı ve anlıyor. Bu aziz millet memleketin başında nasıl bir idareci kadrosu görmek istiyorsa işte biz oyuz. Millete efendi olmaya gelmedik, biz hizmetkarız.

'MAKAMLAR GELİP GEÇİCİ'

Makamlar, mevkiler, rütbeler gelip geçici. Ezeli rütbe milletin gönlünde, Allah’ın nezdinde elde edilen rütbedir. Nice nemrutlar, kudretli kumandanlar, firavunlar geldi geçti. İsimleri hatırlanmıyor. Başbakanlık, bakanlık, vekillik.. Bütün bu payeler unutulur gider. Makamların insana ne kattığına kimse bakmaz. İnsanın makamlara ne kattığına bakarlar.

'HZ. ÖMER'İ ANLAMAYAN BİZİ ANLAYAMAZ'

"Yanlış yaptığımda beni uyarın" diyen Hz. Ömer'i anlayamanlar bizi anlayamazlar. "Yeter söz milletin" diyen Adnan Menderes'i anlayamayanlar bizi anlayamayanlar bizi anlayamazlar. Yüreğinde Ahmet Kaya'nın gurbette ölümünün acısını hissetmeyenler bizi anlayamazlar. Tarihe silinmeyecek iz bırakacak olan eserdir, hizmettir. Bu hareketin lideri olarak elbette sorumluluk benim üzerinedir. Biz kadro hareketiyiz. Bacası tütmeyen hanenin derdi benim olduğu kadar sizin de derdidir.

AK Parti'de kardeş kavgası bekleyenler 11 yıl boşuna bekledi. Bundan sonra da boşuna bekleyecekler. Biz işimizi belli çevrelerden aldığımız talimatla yürütmüyoruz. Kendi kararımızı kendimiz veriyoruz.

'PİJAMA DEĞİL KOT PANTOLON'

Bu gençlerimiz bu ülke sermayenin hükümet kurup hükümet indirdiğini acaba biliyor mu? Kot pantolonla Başbakan uğurlandığını biliyor mu? Sonra pijama değil kot pantolon giydim dedi. Dediğine saygı duyalım.

Bizim hakkıyla yerine getirdiğimiz vazifeyi on yıllar boyunca hükümetler niye yerine getirmedi? Osmanlı devletinde cumhuriyet tarihimizde de Marmaray rüyası gerçeğe dönüştürülememişti. Gençler acaba 'neden' diye soruyor mu? Tüp geçit dedim de aklıma tüp kuyrukları geldi. Şimdi artık evlere tüp girmiyor. Onlar onuncu yıl marşını söylerken biz Marmaray'ı hizmete sokuyor, yüzüncü yıl hedeflerinden bahsediyoruz. Bunlar onuncu yıl marşı söyledi. Peki ne yaptınız? Nereye kaç km raylı sistem döşediniz?

MARMARAY DUASI

Marmaray'ın dualarla açılmasını ellerin semaya açılmış olmasını birileri yadırgadı. Meclis dualarla açılmışken Marmaray'ın dualarla açılması sizi neden rahatsız ediyor. Bu ülkenin istiklal marşında bile dua vardır. Bunlar sadece 2 dörtlükten ibaret İstiklal Marşı var sanıyorlar. Marmaray’ın açılışında dua edilmesinden rahatsız olanlar bu ülkeyi tanımadıkları kadar İstiklal Marşı’nı da bilmiyor. 

Kendinizi cumhuriyetin yegane sahibi olarak görürseniz oradan demokratik kültür hasıl olmaz. Eğer kendinizi herkesten üstün görüyor, yaşama tarzınızı başkalarına dayatıyorsanız uzlaşma olmaz. Azınlığın çoğunluğa baskı uygulaması yeni Türkiye'de yer bulamayacak. 

'BAŞI ÖRTÜLÜLERİN TBMM’YE GİRMESİ NORMALLEŞME'

Başı örtülü kızların üniversiteye girebilmesi, üniversite kapısından çevrilmesi anormaldir. Başı örtülü bayanların TBMM’ye girmesi değil bugüne kadar girememiş olması garabettir. Ne oldu? Bir şey oldu mu? İşte bakın normalleşti. Şimdi sevgi taçlandı. Dayanışma taçlandı. Çok daha farklı bir zemine oturdu. Başı açık, başörtülü kardeşlerim arasında sıkıntı yok ki. Sıkıntı karar vericilerin

<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan'dan eleştirilere sert cevap! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER