CHP bunu da yaptı!

ATO'daki muhaliflere CHP sahip çıktı. Bu durum "muhaliflerle CHP işbirliği mi yapıyor" iddialarını gündeme getirdi.

CHP bunu da yaptı!

Ankara Ticaret Odası seçimlerinin üzerinden 3 ay geçmesine rağmen sandıktan çıkan sonucu kabullenemeyen yönetim muhalifi grubun iddialarını şimdi de CHP dillendirmeye başladı. Seçimden önce bazı basın organlarında “hükümetin kendilerini desteklediği” yönünde haberler çıkan ancak bu haberler yalanlanan, ATO’daki yönetim muhalifi grupla CHP’nin aynı söylemleri dillendirmesi dikkat çekti.

MUHALİFLERİN SÖYLEMİNİ CHP DİLLENDİRDİ

Komite seçimlerini büyük farkla kaybeden muhalif grup, ATO yönetimi seçiminde de yenilgiye uğradı. Ancak muhaliflerin sandıktan çıkan sonucu kabullenemeyip seçimleri iptal ettirmek için yaptığı girişimler bitmedi. Yüksek Seçim Kurulu’nun gerçekleştirdiği ve Ankara esnafının oy kullandığı seçimleri sandıkta kazanamayan muhalifler, ilçe seçim kurulu, il seçim kurulu ve YSK’ya defalarca itirazda bulundu. İtirazlardan bir tanesi hariç hepsi reddedildi. Bir komitede yenilenen seçimlerde ise muhalif grup öncekinden de büyük bir farkla seçimi kaybetti. 

Bütün bu süreçlerin ardından çok ilginç bir olay yaşandı. Yönetim muhaliflerinin dillendirdiği seçimlerde yetkisizlik ve kanunsuzluk olduğu iddialarını şimdi CHP dillendirmeye başladı. CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, tam da muhalif grubun aylardır iddia ettiği argümanlarla ATO yönetimine karşı iddialarda bulundu. 

ATO BAŞKANI YALANLADI

Ancak Kuşoğlu’nun iddiaları bizzat ATO Başkanı Salih Bezci tarafından yalanlandı. Ankara Ticaret Odası Başkanı Bezci, CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu'nun ATO ve TOBB seçimlerine ilişkin iddialarının bilgisizlikten ve yanlış yönlendirilmekten kaynaklandığını savunarak, "Kuşoğlu'nun kuşları yanlış haber vermiş” dedi. 

Bezci, ATO'da 4 Mayıs'ta başlayan seçimlerden bu yana, seçim sonuçlarını içlerine sindiremeyenlerin kişisel hırslarına yenik düşerek asılsız iddialar ortaya attığını ve bu iddiaları da insanlara seslendirdiğini vurguladı. 

“SANDIKTAN ÇIKAN SONUCU KABULLENEMİYORLAR”

Başkan Bezci, ATO seçimlerinin hukuka uygun şekilde ve demokratik ortamda yapıldığını kaydetti. Bezci ATO seçimlerinin ardından 8 komite seçimleri konusunda Yüksek Seçim Kurulu'na itirazda bulunulduğunu ve 7'sinin reddedildiğini belirterek yaptığı açıklamada şunları kaydetti: 

"Bir komite seçimi tekrarlandı, seçilen kişiler yeniden seçildi. ATO seçimleri, aynen milletvekilliği seçimi gibi seçim kurulları denetiminde hakim gözetiminde yapılmaktadır. Demokratik ortamda gerçekleşen ATO seçimleri de tümüyle hukuka uygun niteliktedir."

HEDEF TOBB SEÇİMİ Mİ?

Hükümetle CHP arasındaki tansiyonun gergin olduğu son dönemlerde ATO’daki muhaliflerin ATO seçimleri üzerinden TOBB seçimlerini de şaibeli hale getirme gayreti içinde olduğu ve bunun için CHP ile dirsek temasında bulunduğu iddia ediliyor. TOBB’un gerçekleşen genel kurulunda mevcut başkan Rifat Hisarcıklıoğlu oyların neredeyse tamamını alarak yeniden başkan seçildi. 

Başbakan Erdoğan ve birçok bakan genel kurul öncesi TOBB’u ziyaret etmişti. ATO’daki muhalif grubun CHP ile aynı söylemleri dillendirerek TOBB seçimlerini de tartışılır hale getirme gayreti içinde olduğu iddiası gündemde.

ATO’DA MUHALİFLERLE CHP İTTİFAKI MI?

CHP’li Kuşoğlu’nun iddiaları Ankara’da “acaba ATO’da yönetime muhalif grupla CHP işbirliği mi yapmaya başladı” tartışmasını başlattı.

<< Önceki Haber CHP bunu da yaptı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER