Erdoğan: Bizim vitrin adayımız yok!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan partisinin grup toplantısında konuştu...

Erdoğan: Bizim vitrin adayımız yok!

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

HAFTASONU 14 BÜYÜK ŞEHİR'DE TEMAYÜL YOKLAMASI YAPACAĞIZ
 
-Temayül aday belirleme çalışmalarımızdan sadece biridir. Çok sayıda kriteri inceliyoruz. Bu konuda çok hassas davranıyoruz. AK Parti'de hiç bir aday vitrin aday değildir. Bizim vitrin adayımız yok!

-Başkan adayları için başvuru süresini 1 Aralık tarihine kadar uzattık.

MARMARAY'DAKİ AKSAKLIKLARDAN KEYİF ALANLAR VAR 

-İlk gün 300 bin kişi Marmaray'ı kullandı. Pazar günü ise 350 bin kişi taşındı. Yaşanan küçük çaplı aksaklıkların bazı çevrelerde çok büyük bir keyif ve heyecan oluşturduğunu gördük. Biz, Japonya Başbakanı da dahil olmak üzere Marmaray'ın açılışında hayır dua yaparken, birilerinin de bu hayır duanın aksine temennilerde bulunduğunu üzülerek müşaade ettik.  Ülkemizde maalesef sayıları az da olsa kendi ülkesinin başına gelecek felaketten haz duyacak kadar gözü dönmüş hazımsızlar da var.

-Marmaray'da açılış duası yapılırken, projenin başarısızlığa düşmesi için temennide bulunanalar var. 

EKONOMİYLE İLGİLİ ÖNEMLİ REFORMLAR YAPTIK 

-11 yıl boyunca Türkiye'deki ekonomi ortamını geliştirmek için önemli reformlar yaptık. 2004'ten itibaren Yatırım Kongresi adında bir platform organize ediyoruz. Önemli firmaların Ceo'larını bir araya getirerek önemli konularda müzakere ediyoruz. 

-2002 ile 2013 arasındaki reformlar sayesinde 131 milyar dolar uluslar arası yatırımı ülkemize çektik. 

-Merkez bankası rezervimiz yeniden rekor seviyeye ulaştı. Merkez Bankasının dolar rezervi 134 milyar dolara yükseldi.  

TERÖRDEN MEDET UMARAK HÜKÜMETİN YIPRANMASINI İSTİYORLAR 

-Terör eylemleri olsun ve hükümet yıpransın diyenler var. Bunu son Van ziyaretinde çok net gördük. Vatandaşımız bu kaygıları taşıyor. 

-Şiddetin bitmesini istiyorsanız kalemle, demokratik ortamda savaşın. Biz buna demokraside hodri meydan diyoruz.

-Ben iktidarda da değilsem bu ülke batsın demek hastalıklı ve bencilce bir zihniyettir. 11 yıldır bu muhalefetin isteği ülkede kriz çıkmasıdır. Çünkü Türkiye'nin bu başarısını hazmedemiyorlar.

-Yıllarca, çeteler bize dokunmasında varsın faili meçhuller olsun, bizim zenginliğimiz artsın da varsın halk yoksulluktan kıvransın, biz özgür olalım da Türkiye'nin  geri kalanı önemli değil dediler...

1 MİLYON 200 BİN ÖĞRENCİYE KREDİ VERİYORUZ

-Ben üniversite gençliğine sesleniyorum. Biz şu an 280 lira burs veriyoruz, 200 lira da kredi yurtlar kurumunda kalıyorsa beslenme yardımı yapıyoruz. Şu anda devletten burs alanların sayısı 380 bin. Karşılıksız bu. Bunun yanında bir de kredi alanlar var. Bununla beraber rakam 1 milyon 200 bini aşıyor. Nedir o kredi? Okuldan mezun olup sigortalı bir işe yerleştikten sonra faizsiz ödemeyi yapacağı bir süreç.

BAŞÖRTÜSÜ SERBESTİYETİ HALKIMIZI BÜTÜNLEŞTİRİYOR 

-Kadınları başı açık ve başı kapalı olanlar diye biz ayırmadık. Bizden önceki hükümetler bu vatandaşlarımızı böldüler. Biz ayrımcılık yapmıyoruz, insanlık dışı ayrımları ortadan kaldırıyoruz.  

-Biz insanlara tepeden bakanlardan olmadık olmayacağız. CHP'de de vekil kardeşlerimiz istiyorlarsa kapalı olarak gelebilirler.

-Şimdi bize, 'başları açık olanların haklarını da savunacak mısınız' diye soruyorlar. Çok ayıptır. Bu soruyu kime soruyorsunuz? 11 yıllık iktidarımızda başı açık olan hangi hakkını kaybetti?



<< Önceki Haber Erdoğan: Bizim vitrin adayımız yok! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER