Erdoğan Egemen Bağış'a sahip çıktı!

Başbakan Erdoğan, Kuran'la dalga geçtiği iddia edilen ve ses kayıtları internete düşen Egemen Bağış'a sahip çıktı.

Erdoğan Egemen Bağış'a sahip çıktı!

Başbakan Erdoğan, Egemen Bağış ile Gazeteci Metehan Demir arasında geçtiği iddia edilen ve Kuran'la "Bakara Makara, Her Cuma bir ayet sallıyorum" diyen dalga geçilen ses kayıtları için "montaj, dublaj, Şimdi biz arkadaşımızı bu tür uydurma montajdan yapanlardan daha iyi tanıyoruz" diyerek Egemen Bağış'a sahip çıktı.

Erdoğan şunları söyledi:

Zaman Muhabirinin "Geçtiğimiz günlerde AB Eski Bakanı Egemen Bağış’a ait olduğu iddia edilen ses kayıtları internete düştü. Bağış’ın dalga geçmesine her kesimden tepki geldi. Bağış’ın partiden ihracı söz konusu mu?" sorusu üzerine Erdoğan şunları söyledi:

Bir defa bakın gazetecisiniz, ama arkadaşımızın açıklamasını bile duymamışsınız. Böyle bir şeyin olmadığını, bunların hepsini zaten kendisi çok açıkça ortaya koydu. Şimdi biz arkadaşımızı bu tür uydurma montajdan yapanlardan daha iyi tanıyoruz. Böyle bir şeyi yapanla zaten bizim yürümemiz mümkün değildir. Arkadaşımız kendisi çok sert olarak yapmış durumda. Daha fazla bir şeyi söylemeye gerek yok.

Ben de Cuma namazı kılmıyorum biliyorsunuz. Benim için de bunu söylüyorlar. Biz Cuma namazının nerede nasıl kılınacağını onlardan çok daha iyi biliriz. Bunu da ben kalkıp da vakit namazını şöyle Cuma namazını böyle kılıyorum diye mi anlatacağım. Şimdi de geldiler başbakan Cuma namazı kılmıyor. Bunlar sahtekar ya, bunlar müfteri. Takiyye var yalan var her şey var. söylemeye gerek yok."

METEHAN DEMİR, KABUL ETMİŞ VE ÖZÜR DİLEMİŞTİ

O ses kayıtlarında telefonun öbür ucundaki isim Metehan Demir özür dilemiş ve şu ifadeleri kullanmıştı: "Tam dinlemeden eleştirenlerce kullanmadığım ifadeler üzerinden bir infaza maruz kalsam da iki kişi arasında özel bir konuşmada yine de haddimi aşan ifadeler kullanmış olabilirim. Bu nedenle hassasiyet gösteren herkesi de saygıyla karşılıyorum. Yine de başta beni sevenlerden güvenenlerden kendimden herkesten özür dilerim..."

Demir özür dilerken, Egemen Bağış ise montaj demişti. 

<< Önceki Haber Erdoğan Egemen Bağış'a sahip çıktı! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER