Erdoğan'dan Arınç'a örtülü cevap

Başbakan Erdoğan, partisinin il danışma meclisi toplantısında cumhurbaşkanı seçiminde aday olacağının işaretini verirken ilk kez ‘kendisinden sonra partinin başına kim geçecek’ tartışmasına değindi.

Erdoğan'dan Arınç'a örtülü cevap

Cumhurbaşkanı seçimiyle birlikte yeni bir test sürecine girdiklerini belirten Erdoğan, “Kimin dava peşinde olduğunu, kimin koltuk peşinde olduğunu yakında göreceğiz.” dedi.  Ardından ekledi: “Cumhurbaşkanlığı için adayımız her kim olursa olsun, kaygılanacağımız en son şey AK Parti’nin geleceğidir. AK Parti şahıslarla değil ilkelerle, sınırları belli politikalarla ve dava şuuruyla var olan ve var olacak bir partidir. Partinin başına Ahmet gelmiş, Mehmet gelmiş bunun tartışmasını yapmak davaya ihanettir. Bizler şahısların peşinde mi gidiyoruz? Şahıs dediğiniz nedir ya? Hepimiz ölümle mukayyediz. Bugün Tayyip Erdoğan var. Bir an sonraya garantim var mı? Allah korusun eyvallah da, her an ölümle baş başayız. O dava devam ettiği sürece siz o arkadaşınıza, o liderinize saygıyı göstermiş olursunuz. Eğer sahiplenmiyorsak kusura bakmayın, orada başka tezgâhlar var demektir. Orada başka oyunlar oynanıyor demektir. AK Parti tek adam partisi değildir. Kim diyorsa ki ‘Ben olmazsam dava olmaz’ o büyük bir kibrin, gururun içindedir.”

Arınç’a örtülü cevap: Batsın dengelerin senin

Erdoğan, partinin başında Abdullah Gül’ün olmasının parti içi dengeler açısından daha iyi olacağını ifade eden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a dolaylı olarak şu cevabı verdi: “Biz, siyaseti tavırsız dengecilikle yapmadık. Siyasetine vicdanını değil, dengeleri hakim kılmak bizim dava şuurumuzda hiçbir zaman olmadı ve olmayacak. ‘Efendim dengeler’... Ne dengesi ya? Hak ne hak? Önce bunu söyle. Adalet neyi gerektiriyor? ‘Efendim dengeler var’. Batsın dengelerin senin. Dengeler uğruna yüz binler ölüyor, hâlâ denge diyorsun ya... Ne dengesi?”

‘AİHM’ye gitseydiniz çıkamazdınız’

Zaman'ın haberine göre, Başbakan Erdoğan, Balyoz tahliyelerinin 2010 Referandumu’yla mümkün olduğunu ifade ederken, “AİHM’ye gitseydiler oradan böyle bir netice alabilirler miydi? Hayır. AİHM lehlerinde bir netice verse bile biz Türkiye olarak belli bir bedel verirdik ve içeride kalmaya devam ederlerdi. Biz onlardan teşekkür bile beklemiyoruz. Sadece bu ülkede kimin demokrasi mücadelesi verdiğini bilsinler yeter.” ifadelerini kullandı. Balyoz’daki tahliyelere sevinen Erdoğan’ın, böcek soruşturmasında mahkemenin 11 polisi serbest bırakmasını eleştirmesi ise dikkat çekti: “Türkiye’de bir başbakanın ofisi dinlenecek. Ve ofisin dinlenmesiyle ilgili Başbakanlık Teftiş Kurulu bütün belgeleri toplayacak ve ilgili mercilere aktaracak. Hale bakın hepsi dışarıda. Ben şimdi buradan paralel ya da değil yargıya sesleniyorum, bütün belgeler ortadayken suç aletleri ortadayken, yapanlar ortadayken neymiş adli kontrolle serbest bırakıyormuş. Benim itirazım var. Temenni ederim ki kısa zaman sonra sizler de aynı şekilde dinlenmezsiniz.”
<< Önceki Haber Erdoğan'dan Arınç'a örtülü cevap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER