Erdoğan'ın ve AKP'lilerin kullandığı skandal ifadeler

Başbakan Tayyip Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada Hizmet Hareketi’ne yönelik “Bunlar kıbleyi mıbleyi her şeyi kaybettiler.” iftirasında bulundu.

Erdoğan'ın ve AKP'lilerin kullandığı skandal ifadeler

Erdoğan’ın ve parti teşkilatı içindeki diğer şahısların açıklamalarındaki akla ziyan hezeyanların imzası kurumamışken, Hizmet’e yönelik bu talihsiz ifadelerin kullanılması sosyal medyada ‘kıblesi şaşan kim?’ tartışması başlattı. Başbakan Erdoğan, kurmayları ve parti teşkilatındaki pek çok ismin yaptığı açıklamalar kamuoyunda büyük tepki çekmişti.

1)    EFKAN ALA: ‘PEYGAMBERİMİZ GURURA KAPILDI, BİZ KAPILMAYACAĞIZ’

AKP Gençlik Kolları tarafından İstanbul Eyüp’te düzenlenen ‘AK üniversiteliler sahur programı’na katılan İçişleri Bakanı Efkan Ala, Peygamber Efendimiz hakkında skandal ifadeler kullanmıştı. Yaklaşık 300 partilinin katıldığı programda AKP dışında tüm toplum kesimlerini eleştiren ve partili gençlere de “Eleştirmekten çekinmeyin, acımasızca eleştirin.” tavsiyesinde bulunan Ala, elde ettikleri seçim zaferlerinden gururlanmamaları gerektiğini söyledi. Hızını alamayarak Hz. Muhammed’in (sas) Mekke’nin fethi sırasında gurura kapıldığını ve Allah tarafından uyarıldığını iddia etmişti. Ala’nın bu uygunsuz ifadeleri ile ilgili olarak İlahiyatçı Yard. Doç. Dr. Ergün Çapan, “Efendimiz’e gurur nispet etmek çok büyük gaflet” yorumunda bulunmuştu.

2)    ERDOĞAN: “BİZİM RAHMETİMİZ GAZABIMIZI AŞACAKTIR İNŞALLAH...”

Başbakan Erdoğan, 30 Mart Seçimleri için miting yapmak üzere gittiği Muğla’da sarf ettiği sözler hayretle karşılanmıştı. 2 Mart 2014 günü Muğla’da miting yapan Erdoğan "Biz rahmet için geldik gazap için değil. Bizim rahmetimiz gazabımızı aşacaktır inşallah..." ifadelerini kullandı. Allah (cc), hadisi kutside kendisini anlatırken insanlara "Rahmetim benim gazabımı sebkat etmiştir (geçmiştir) [İnne rahmetî sebakat alâ gadabî] diye sesleniyor.  

3)    FEVAİ ARSLAN: 'ERDOĞAN ALLAH'IN TÜM VASIFLARINI TOPLAMIŞ BİR LİDER'

AKP Düzce Milletvekili Fevai Arslan: Bilhassa dış mihraklar gördü ki Türkiye koşmaya başladı. İşte bu koşan aracın tekerine bir şey yapmak lazım. Birinci dönemini geçtik, ikinci döneminde başarılı olmadık ama üçüncü dönemde mutlaka bir şey yapmamız lazım ki dünya liderleri arasına girmesin. Çünkü başında öyle bir lider var ki dünya liderliği kabiliyetinde ve Allahü Teala’nın bütün vasıflarını toplamış bir lider Sayın Recep Tayyip Erdoğan var, işte onun önü kesilmeliydi.

4)    HÜSEYİN ŞAHİN: "BAŞBAKAN'A DOKUNMAK BİLE BENCE İBADETTİR"

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, partililerin Ankara ziyaretinde "Arkadaşlarım sayın Başbakanımıza yakınen sorular sordular, elini sıktılar. Sayın Başbakanımıza dokunmak bile inanın bence ibadettir. Ben bunu söylüyorum" demişti.

5)    İSMAİL HAKKI ESER: “BAŞBAKANIMIZ BİZİM İÇİN ADETA İKİNCİ PEYGAMBERDİR GİBİDİR"

AKP Aydın İl Başkanı İsmail Hakkı Eser yaptığı konuşmada "Biz Başbakanımızın aşığıyız. Başbakanımız bizim için adeta ikinci peygamberdir gibidir" demişti.

6)    EGEMEN BAĞIŞ: "BAKARA MAKARA... HER CUMA GOOGLE'DAN BİR AYET SALLAMA..."

Eski AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, internete düşen ses kayıtlarında Kur’an ayetleri ile dalga geçmişti.

7)    EGEMEN BAĞIŞ: “BAŞBAKANIMIZIN DOĞDUĞU ŞEHİRLER MÜBAREKTİR”

Egemen Bağış Ümraniye Meydanı’nda yaptığı konuşmada “Ülkemizde eğer Urfa şanlıysa, Antep gaziyse, Maraş kahramansa, Rize, İstanbul ve Siirt de mübarektir. Çünkü bu 3 şehir, Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en büyük liderinin doğmasına vesile olmuştur.” Demişti.

8)    RIZA ÇAKIR: “BAŞBAKANIMIZIN ÇIKACAĞI TELEVİZYON YERE KONMAZ"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Ankara'dan canlı yayınla Rize'nin Derepazarı İlçesi'nde katıldığı, 'Her kadın üye için bir fidan dikiyoruz' kampanyası öncesinde  plazma televizyon yere konulunca Çayeli Belediye Başkanı Rıza Çakır: "Başbakanımızın çıkacağı televizyon yere konmaz." dedi. Çakır sözlerinin devamında şunları söyledi: "Başbakan'ı Rize'de yatırdın yere, bütün Türkiye'ye izlettin. Böyle şey olur mu? Bu televizyon yerde olmaz, doğru iş yapın." demişti.ZAMAN



Kamuoyunda büyük tepki çeken açıklamalar sosyal medyada bu şekilde paylaşılıyor.
<< Önceki Haber Erdoğan'ın ve AKP'lilerin kullandığı skandal ifadeler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER