Gündemi sarsan olay Meclis'e taşındı

CHP, devlet memurlarına Twitter’dan hükümete destek mesajları atılması için talimat verildiği yönündeki iddialar üzerine Meclis’te soru önergesi verdi.

Gündemi sarsan olay Meclis'e taşındı

  • CHP, devlet memurlarına Twitter’dan hükümete destek mesajları atılmasına sert çıktı.
  • CHP'li vekiller, meclise soru önergesi verdi.
  •  Maaşını halkın ödediği, memurlara bir parti çalışanı nasıl emir verebilmektedir? 

Önergede, AK Parti Genel Merkezi Sosyal Medya Koordinatörü imzasıyla memurlara talimat verilerek, dershanelerin kapatılması lehinde tweet atmalarının istendiği savunuldu.

CHP, devlet memurlarına Twitter hesaplarından gündemdeki konularla ilgili hükümete destek, karşı çıkanlara ise eleştiri mesajları yayınlanması yönünde talimat verildiği iddialarını Meclis gündemine taşıdı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran ve İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın cevaplaması talebiyle hazırladıkları soru önergelerinde iddiaların doğru olup olmadığını sordu.

CHP’li Oran, önergesinde AK Parti Genel Merkezi Sosyal Medya Koordinatörü imzasıyla Bakanlık memurlarına talimat verilerek memurların dershanelerin kapatılması lehinde tweet atmalarının istendiğini savundu. Erdoğan’a “AKP personeli memurlara emir verebilir mi?” sorusunu yönelten Oran, aynı imzayla “Sayın Bakanlık, Sosyal Medya Koordinatörümüz, ekte gönderdiğim dosyada gündemde olan dershanelerle ilgili tweet’lik bilgi notu bulunmaktadır. Bu akşam saat 20.30’da Twitter’dan dershaneler konusu üzerine yoğunlaşacağız.” denildiğini belirterek, Erdoğan’a şu soruları yöneltti: “AKP Genel Merkezi Sosyal Medya Koordinatörlüğü bir devlet makamı mıdır? Maaşını halkın ödediği, özel kanunla hak ve yetkileri belirlenmiş memurlara bir parti çalışanı nasıl emir verebilmektedir? İlgili şahıs hakkında bu sebeple soruşturma açılmış mıdır, bu soruşturmanın sonucu ne olmuştur? AKP Genel Merkezi Sosyal Medya Koordinatörü Burak Gültekin tarafından gönderilen talimat kaç memur tarafından hangi gerekçeyle uygulanmıştır? İlgili şahsın Bakanlık personeline gönderdiği örnek tweetlerde; ‘Dershaneler bir milletin atardamarlarıdır. Kapatırsanız millet ölür. Kemal Atatürk’ benzeri, kinaye süsü verilmiş, hiçbir gerçekliği bulunmayan, akıl ve mantıkla bağdaşması da mümkün olmayan, bütünüyle alay amacı taşıyan ifadeler bulunmaktadır. Bu ifadelerin nasıl belirleneceğine, nasıl yazılacağına kim karar vermektedir?”

Zaman Gazetesi'nin haberine göre, CHP’li Kadir Gökmen Öğüt ise bir gazete ve internet sitesinde yer alan ‘AKP’den memura skandal talimat’ başlıklı haberlerde yer alan iddialara işaret ederek şu soruları yöneltti: “Yukarıda bahsi geçen haberler doğru mudur? AKP tarafından Bakanlıkların ilgili personeline sosyal medyada hangi konuların tartışılacağı ve hangi başlıkların destekleneceğine yönelik e-posta yollanmış mıdır?”


<< Önceki Haber Gündemi sarsan olay Meclis'e taşındı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER