Gürsel Tekin'den Sarıgül iddiasına ilginç cevap

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Mustafa Sarıgül ile ilgili bir soruya ilginç bir cevap verdi.

Gürsel Tekin'den Sarıgül iddiasına ilginç cevap

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, 1 Haziran tarihinde Kadıköy Meydanı'nda yapılacak mitingle ilgili açıklamalarda bulundu. Tekin, "AKP iktidarının yasaklarına, zorbalıklarına karşı bu mitingi düzenleyeceğiz." dedi. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda 1 Haziran'da Kadıköy Meydanı'nda yapılacak mitingin duyurusun yapmak için basın toplantısı düzenledi. Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran da katıldı. CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda konuşan Tekin, AK Parti iktidarına yüklendi. AK Parti'nin yasakları yok etmek için geldiğini anlatan Tekin, "Ancak geldiğimiz noktada her şey bir kişinin karar vermesine bağlı. Özgürlük, demokrasi ve barış için vatandaşlarımızı mitinge davet ediyoruz." dedi. 

Tekin, mitinge geleceklere İstanbul trafiğini hatırlatarak, deniz ulaşımını kullanmalarını istedi. 8 ayrı noktadan mitinge gelecekler için organizasyon yapıldığını anlatan Tekin, her kesimden insanı mitinge davet etti. 

'CHP YAKIT İKMAL İSTASYONU DEĞİL'

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile ilgili bir soruyu cevaplayan Tekin, basın mensuplarından mitingle ilgili soru sormalarını istedi. Tekin, Sarıgül ile ilgili soruya, "CHP yakıtınız bittiğinde ikmal yapacağınız bir istasyon değildir. Kapımız herkese açık. İster Sarıgül ister Ahmet ister Mehmet olsun." şeklinde cevap verdi. 

AK Parti'nin Reyhanlı mitingine değinen Tekin, mitinge gelenlerden çoğunun kamu görevlisin olduğunu savundu. Tekin, CHP'nin yapacağı mitingin bütün halkın gelebileceği bir miting olduğunu belirtti. 

AK Parti'nin yolsuzluklar yaptığını savunan Tekin, AK Parti İstanbul İl Teşkilatı binasının Alevi tekkesi üzerine kurulduğu iddiasında bulundu. Tekin sözlerini şöyle sürdürdü: "Elinizi vicdanınıza koyun, baktığınız da bu çocuklar dün '3 Y' ile başladılar. Yolsuzluğu, yoksulluğu yeneceklerini söylediler. Türkiye yoksullukla boğuşuyor. Her yerde yasak var. Son 7 yıldır Türkiye'nin her tarafı yasaklandı. 53 ilde fiili yasak vardı. Yasağın olmadığı ne var.  Gazeteci olarak siz özgür müsünüz? Daha dün özgürlüğüme dokunmayın diyen köşe yazarları acaba şimdi ne yazacaklar." 
<< Önceki Haber Gürsel Tekin'den Sarıgül iddiasına ilginç cevap Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER