Prof. Dr. Memiş: İktidar, kendisine muhalif herkesi terörize etmek istiyor


İstanbul Şehir Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tekin Memiş, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Memiş, "Hukuk devletinin içinde, iktidar, ciddi ciddi kendisine muhalif ne kadar kişi ya da grup varsa hepsini de terörize etmek için uğraş veriyor. Bu faaliyetinde de maalesef aklını ve gözlerini kapatmış insanları kullanıyor ve meşrulaştırmasında da hukukçuları ve hukuku kullanıyor." dedi.

Memiş, yaptığı açıklamada kreşlere ve ana okullarına yapılan baskınları da değerlendirdi. Memiş, şunları kaydetti: "Bir gruba karşı, açık ve seçik bir şekilde devlet, bütün kurum ve kuruluşları ile hücum ediyor. Kreşlere, ana okullarına uzun namlulu silahlarla baskınlar yapılıyor. Gruba yakın bankaya tamamen hukuksuz bir şekilde el konuluyor, devlet gücü ile bir banka batırılmaya çalışılıyor. Bu özel kurumlar, resmi ve iktidara yakın bütün gayrı resmi kuruluşların boykotuna uğruyor. Okullarda tabelalar ölçülüyor. Kamu hukuku ve özel hukukun bütün alanları bakımından açıkça görülebilecek bir ayrımcılık suçu işleniyor. Herkes gözünü kapatıyor ve kulaklarını tıkıyor."

Memiş, medyaya yapılan baskınları ise şu sözlerle değerlendirdi: "Zaman Grubu-Doğan Grubu-İpek Grubu'na baskılar yapılıyor. Sayın Cumhurbaşkanı konuşmalarında doğrudan hedef gösteriyor. İktidarın ensesi kalın bütün zatları, doğrudan saldırıyor. Fiili ve hukuki saldırıların hepsi hesapsız bir şekilde yapılıyor ve meşrulaştırılıyor. İktidar, yine kendisine yakın muhalif bütün kanalları susturmak için hamleler yapıyor. Doğan grubuna terör soruşturması, koza grubuna kayyum atıyor. Hem de kimi? Kavgalı olduğu medya grubundan birini."

"Akıl tutulması değil mi?" diye soran Memiş, şu ifadeleri kullandı: "İktidar, PKK ile masaya oturup çözüm ararken, en tepedekilerin en akıllı adam diye ilan ettikleri Öcalan iken... HDP'yi doğrudan tehdit nasıl izah edilebilir? Toplantıları bombalanırken bu insanlar, devletin koruyucu kalkanından mahrum bırakılıyorlar. İnsanların evleri, iş yerleri kundaklanırken emniyet engellemiyor. Hizaya gelmeyen bütün iş adamlarına gözdağı veriliyor. Doğrudan ya da dolaylı, vergi incelemeleri, teftişler olmadı tutuklamalar, el koymalar, kayyum atamaları... Neden? Batasıca iktidar hırsından... İktidar, çok açık bir şekilde kendisine muhalif herkesi terörize etmek istiyor. Sebebi ise bu topraklarda artık iktidar maalesef inandırıcılığını kaybetti."

Hukukçulara da seslenen Memiş, "Şehit yakınını, acı içindeki feryadı ve acısının arkasından tutuklayabilenler ya da 16 yıl ceza isteyebilenler, masumiyet karinesini görmeden insanlara terör yaftası vurabilenler, hukuku uyguladıklarını söyleyerek aynalardan kaçanlar, açık ayrımcılıkları görmezden gelenler, insan haklarını çiğneyenler, Bağımsız olması gereken mahkeme makamını ve hepsinden öte vicdanını, batasıca mevkilere ve emirlere terk edenler, Sizlerin bu acınası halinize bir hoca olarak üzülüyorum ve hepsinden öte utanıyorum." diye konuştu.
CİHAN
<< Önceki Haber Prof. Dr. Memiş: İktidar, kendisine muhalif herkesi terörize... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER