Şampiyon Mercedes AMG Petronas Meksika'da sahnede


Formula 1'de sezonun 17. yarışı Meksika Grand Prix'inde Mercedes AMG Petronas pilotları Lewis Hamilton ve Nico Rosberg ilk sıra için mücadele edecek. Meksika Grand Prix'i 23 yıl aradan sonra takvime geri geldi.

Mercedes AMG Petronas, Rusya'da markalar şampiyonluğunu sezon bitimine beş yarış kala ilan etmişti. Geçtiğimiz yarışta da Lewis Hamilton kariyerinin üçüncü şampiyonluğunu kazanmayı başardı.

Formula 1 sezonunun bitimine üç yarış kala takvimdeki 17. mücadele olan Meksika Grand Prix'i bu hafta sonu gerçekleşecek. İlk kez 1962 yılında takvimde yer alan Meksika GP, 1992'de takvimden çıkmıştı. 23 yıl sonra tekrar gerçekleşecek yarışta, pilotlar 4.304 km uzunluğundaki pistte 71 tur atarken toplamda da 305.354 km yol kat edecek. F1'de 2015 sezonunda Mercedes AMG Petronas markalar şampiyonu olurken, Lewis Hamilton da pilotlar sıralamasında mutlu sona uzandı ve sezonun bitimine üç yarış kala üst üste ikinci, toplamda da üçüncü şampiyonluğu kazandı.

ŞAMPİYON LEWİS HAMİLTON 327 PUAN İLE ZİRVEDE YER ALIYOR

Mercedes AMG Petronas pilotlarından Lewis Hamilton, sezonda 16 yarış geride kalırken pilotlar sıralamasında şampiyonluğunu garantiledi. Lewis Hamilton 327 puan ile zirvede yer alırken, en yakın rakibi Sebastian Vettel'e karşı 76 puan fark elde etti. Mercedes AMG Petronas'ın diğer pilotu Nico Rosberg ise Vettel'in dört puan gerisinde 247 puanla üçüncülükte bulunuyor.

Lewis Hamilton, Avustralya, Bahreyn, Çin, Kanada, İngiltere, Belçika, İtalya, Japonya, Rusya ve ABD'de birinciliği, Malezya ve İspanya, Avusturya'da da ikinciliği elde etti. Takım arkadaşı Nico Rosberg ise İspanya, Monako ve Avusturya'da birinciliğin, Avustralya, Çin, Kanada, İngiltere, Belçika, Japonya ve Amerika Birleşik Devletleri'nde ikinciliğin ve Bahreyn ile Malezya'da ise üçüncülüğün sahibi oldu.

F1 W06 (Gümüş Ok) hibrit aracıyla sezonda markalar şampiyonluğunu elde eden Mercedes AMG Petronas, sezonun bitimine üç yarış kala 574 puanla zirvede yer alıyor. Mercedes AMG Petronas'ın en yakın rakibiyle arasındaki puan farkı ise 200.

"MEKSİKA'NIN İLK KAZANANI OLMAK İSTİYORUM"

Lewis Hamilton ABD Grand Prix'i öncesinde, "ABD Grand Prix'i kazanana kadar parça parça hatırladığım bir yarış oldu. Damalı bayrağı ilk sırada geçtiğim an herşeyi algıladım. Açıkçası şampiyonluk duygusuna hala alışamadım. Ayrton Senna ile şampiyonluk sayımı eşitlemek benim için onur verici ve hala gerçek değilmiş gibi geliyor. Bunu başarmamı sağlayan aileme, ekibe ve fabrikadaki tüm çalışanlara teşekkür etmek istiyorum. Meksikayeni bir pist. Oradaki F1 taraftarlarıyla tanışmayı sabırsızlıkla bekliyorum. Son üç yarışta kaydecek bir şeyim olmadığı için daha agresif yarış sergileyip Meksika'nın ilk kazananı olmak istiyorum." dedi.

ABD Grand Prix ile ilgili konuşan Nico Rosberg ise yaptığı açıklamada, "Şampiyonluk yarışı benim için sona erdi ama önümüzde üç yarış var ve ben de en iyi şekilde mücadele etmek istiyorum. İlk fırsatım da Meksika'da iyi bir derece almak. Herkes gibi ben de yeni bir pistte yarışmak için sabırsızlanıyorum. Her zaman böyle pistleri keşfetmek heyecan verici oluyor. Meksika GP ara vermeden önce 80'lerde babam burada yarışmıştı ve bana birkaç tavsiye verebilir. Elbette pist şu anda daha farklı, her şeye sıfırdan başlayacağız. Büyük bir mücadele olacak ve dört gözle bekliyorum." dedi.

Meksika Grand Prix'inin Türkiye saati ile ayrıntılı programında ise yarın 21.00 – 22.00 arasında sıralama turları yapılacak. Meksika Grand Prix Yarışı ile 1 Kasım 2015 Pazar günü saat 21.00'de yapılacak.
CİHAN
<< Önceki Haber Şampiyon Mercedes AMG Petronas Meksika'da sahnede Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER