Rıza Çalımbay: Beşiktaş'ta öğretilen önce iş ahlakı


Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Beşiktaş'ı çok sevdiğini ancak bir sorumluluğu olduğunu belirterek, "Önümüzdeki hafta Beşiktaş'la maç olduğu için herkes bu soruyu soruyor. Ama bize Beşiktaş'ta da öğretilen önce iş ahlakı. Bizim de ilk hedefimiz de oynayacağımız maçı kazanmak var." dedi.

Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde Esenler Belediyesi'nin organize ettiği kültür etkinliği kapsamında moderatörlüğünü Yasin Dallı'nın yaptığı Spor Söyleşisi'ne katıldı.

Söyleşiye katılan öğrencilerin sorularını cevaplayan Rıza Çalımbay, Beşiktaş'la Süper Lig'in 27. Haftasında oynayacakları maçla ilgili de açıklamalarda bulundu. Ligde hakemler tarafından yapılan hatalar sonucu en çok mağdur edilen takımın kendileri olduğunu dile getiren Rıza Çalımbay, şöyle konuştu:

"Bizim sesimiz büyük takımlar gibi çıkmıyor. Trabzonspor'a yapıldığı zaman neler olduğunu görüyorsunuz. Kasımpaşa'ya yapıldığında kimsenin sesi çıkmıyor. Büyük bir taraftar gücümüz olmadığı için yapamıyoruz. Biz her zaman saygımızı koruduk. Her zaman onlardan bir şeyler bekledik. Sadece iki tane hakem arkadaşımız geldi özür diledi. Bana göre bu sene takımları çok mağdur etti hakem arkadaşlar. Bu lig böyle devam edecek, inşallah kazasız belasız biter. En kritik dönemlere giriliyor bundan sonra hakem arkadaşların yapacağı hataların telafisi yok. Ama Kasımpaşa'yı çok çok mağdur ettiler."

"ÇOK İYİ TEKLİF GELİRSE YÖNETİM EREN'İ BIRAKABİLİR"

Adı büyük takımlarla anılan Kasımpaşa'nın forveti Eren Derdiyok'la ilgili bir soruyu da cevaplandıran Rıza Çalımbay, Eren'in sözleşmesinin devam ettiğini, hedefinin EURO2016 Fransa'ya gitmek olduğunu belirterek, şöyle cevap verdi:

"Yönetimin vereceği karara bağlı. Sezon bittikten sonra yönetimle konuşur anlaşırlarsa alabilirler. Bizde devre arası Donk çok iyi oynuyordu Galatasaray'dan teklif geldi yönetim de onayladı ve gitti. Eren'in hedefi çok. Eren'den biz uzun süredir yararlanamıyoruz. Eren'in öncelikle hedefi Avrupa Şampiyonası'na gitmek. Ondan sonra da transferi var. Kulüpte mukavelesi devam ediyor. Çok iyi teklif gelirse yönetim de bırakabilir."

SÜPER LİG'İN DURUMU

Tecrübeli teknik adam, ligde 26. hafta itibariyle hiçbir şeyin belli olmadığını dile getirdi. Çalımbay, şampiyonluk yarışında Beşiktaş ve Fenerbahçe'nin kalan maçlarının zorlu olduğunu kaydetti.

İki takımın da puan kaybetmemesi gerektiğini belirten Çalımbay, "Kaybeden takım kolay kolay telafi edemez. Bana göre hiç belli olmaz. Beşiktaş'la oynayacağız. Fenerbahçe'nin de maçları zor. Şu an için erken. Bana göre ligin başı ortası sonu belli değil. Biz şu anda ortadayız ama 4. olma şansımız çok. Önemli olan iyi bir seri yakalamak. Bizim de hedefimiz öncelikle Beşiktaş maçından çok iyi bir şekilde ayrılmak. Fenerbahçe'nin oynayacağı maçlar da öyle. Onların rakipleri de öyle hepsinin hedefleri var. Sona yaklaştıkça maçlar daha değişik sürprizlere açık olabilir." dedi.

"BEŞİKTAŞLIYIM AMA BEŞİKTAŞ'I YENMEK İÇİN GAYRET EDERİZ"

Tuttuğu takımın sorulması üzerine Çalımbay, Beşiktaşlı olduğunu ancak bu soruların Beşiktaş'la yapılacak maç öncesinde sık geldiğini dile getirdi. Bu konuda açıklama yapma gereği duyduğunu dile getiren Çalımbay, sözlerine şöyle devam etti:

"Ben iyi bir Beşiktaşlıyım. Arkadaşlar şöyle bir şey var. Şunu öncelikle söyleyeyim; Ben iyi Beşiktaşlıyım ama ben mesleğimi çok seviyorum. Beşiktaş'ı da çalıştırdım. Ama şimdi Beşiktaş'la maçımız olduğu zaman her şey değişir. Onun için bizim bir sorumluluğumuz var. Beşiktaş'la maç oynarken bile Beşiktaş'ı yenmek için gayret ederiz. Önümüzdeki hafta Beşiktaş'la maç olduğu için herkes bu soruyu soruyor. Ama bize Beşiktaş'ta da öğretilen önce iş ahlakı. Bizim de ilk hedefimiz de oynayacağımız maçı kazanmak."

"O STAT BEŞİKTAŞ'A MAÇ KAZANDIRACAK"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ile stada adını veren Vodafone'nun Türkiye CEO'su Gökhan Öğüt'ün açıkladığı 10 Nisan'da protokol ve 11 Nisan Pazartesi günü de Bursaspor ile oynanacak maçla kapılarını taraftara açacağının hatırlatılması üzerine ise Çalımbay, stadın siyah beyazlılara maç kazandıracağını söyledi. Çalımbay, şu ifadeleri kullandı:

"İnönü Stadı yerine açılması mükemmel bir şey. Zaten müthiş bir taraftara sahip Beşiktaş. Onun için o statta çok güzel zevkli maçlar olacaktır. Bence bazı maçları da o stat aldıracaktır Beşiktaş'a o taraftarıyla beraber."
CİHAN
<< Önceki Haber Rıza Çalımbay: Beşiktaş'ta öğretilen önce iş ahlakı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER