Rui Vitoria: Arzumuzu sahaya yansıtarak Galatasaray maçını kazanmak istiyoruz


Benfica Teknik Direktörü Rui Vitoria, Galatasaray karşısında tek amaçlarının bütün istek ve arzularını sahaya yansıtarak galip gelmek olduğunu söyledi.

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu üçüncü haftasında yarın Galatasaray'la karşılaşacak Benfica'da teknik direktör Rui Vitoria ve futbolcu Andre Almeida, mücadelenin oynanacağı Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da basın toplantısı düzenledi.

Yarın çok ciddi bir rakibe karşı oynayacaklarını belirten teknik direktör Rui Vitoria, "Bunu belirtmemiz gerekiyor. Gerek kalite olsun gerek de isim isim baktığınızda çok önemli bir rakibe karşı mücadele edeceğiz. Her şeyden önemlisi saygı duyuyoruz. Amacımız tabii ki kazanmak. Amacımız elimizden gelen her şeyi yapıp bu istek ve arzuyu sahaya yansıtıp bu maçtan da galip ayrılmak." dedi.

Sağ kanatta kimi oynatacağı yönündeki bir soru üzerine tecrübeli hoca, "Sahanın içerisinde kimin olduğunun önemi var. Çünkü biz gerçekten amacını ve isteğini yansıtan bir takım sahaya sürmeye çalışıyoruz, oyuncularımız da bu konuda bayağı yol kat etti. Çok fazla değişiklik yapmayı da düşünmüyorum. Karakterini öne koyan, bunu gösteren oyuncularla devam ettiğim zaman bunları değiştirmediğimi bileceklerdir. Ancak tabii ki her maçın diğer maça göre farklı stratejisi vardır. O konuyla ilgili tabii ki görüşlerimiz düşüncelerimiz var ama genel anlamda büyük bir değişiklik olmayacak." cevabını verdi.

"GALATASARAY MAÇINA ODAKLANMIŞ DURUMDAYIZ"

Hafta sonunda Sporting Lizbon'la derbi maça çıkacaklarının bunun futbolcuların konsantrasyonunu etkileyip etkilemeyeceği yönündeki bir soruya da Vitoria, "Bir konsantrasyon kaybı olacağını düşünmüyorum çünkü biz yarın Galatasaray maçın odaklanmış durumdayız." karşılığını verdi.

Tecrübeli teknik adam, şöyle devam etti: "Tüm amacımız ve isteğimiz bu maçı en iyi şekilde geçirip bu maçı galip bitirip diğer maça da perşembe gününden itibaren bakmaktır. Bugüne kadar yaptığımız şey de tamamen buydu. Tabii ki oyuncularım da aynı şekilde düşünüyor. Eğer düşünmezlerse burada bir sıkıntı ortaya çıkacak. Benfica olarak da bir Avrupa geleneğimiz var. Bu geleneğe de iyi başladık. İyi bir şekilde de devam ettirmek istiyoruz. Odak noktamız öncelikle Galatasaray, ardından da Sporting maçı olacaktır."

"TARİHİ BENFİCA YAZACAKTIR"

Benfica'nın Türkiye'de maç kazanamaması ve Şampiyonlar Ligi'nde alacakları bir galibiyetle üst üste 3 maç kazanmış olacağıyla ilgili de Vitoria, "Benim için herhangi bir rekor, herhangi bir farklı deneme olmayacak. Bizim için önemli olan 3 puanı almak. Bu üç puan sonucunda rekorların ya da tarih yazılacaksa bunun Benfica'nın yazacağı. Burada oyuncuların ya da hocaların bir önemi yok. Burada önemli olan Benfica, biz de yarınki maçta bunu başararak kafamızda başka bir düşünce olmadan maçı geçirmek." ifadelerini kullandı.

"YARINKİ ATMOSFERİN BİZİ ETKİLEYECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM"

Tecrübeli taktisyen, Türk Telekom Arena'da taraftarların oluşturacağı atmosferin kendilerini nasıl etkileyeceği yönündeki bir soruya, şöyle cevap verdi: "Bu atmosferlere alışığız. Gerek kendi sahamızda gerekse bu seviyede maçları çok oynadığımız için takım olarak alışığız. Bunun bizim için bir sıkıntı teşkil edeceğini düşünmüyorum. Zaten sahaya ayak bastığınızdan itibaren o seyirci ya da atmosfer değil, 11'e karşı 11 oynayan bir oyuncu topluluğu olacak. Tabii ki güzel bir atmosfer olacak saha içinde olduktan sonra bizi çok fazla etkileyeceğni düşünmüyorum." cevabını verdi.

PEREİRA İLE GÖRÜŞMEDİM

Rui Vitoria, Portekizli meslektaşı Fenerbahçe'nin hocası Vitor Pereira ile Galatasaray hakkında konuşmadığını söyledi. Bir soru üzerine Vitoria, sözlerini şöyle tamamladı: "Hocayla (Vitor Pereira) görüşmedim çünkü bizim bu analizlerimizi yapan bütün rakiplerimizi takip eden ekibimiz var. Ekibimiz bize gerekli bilgilendirmeyi yapıyor. O yüzden bu da diğer maçlar gibi aldığımız raporlar doğrultusunda değerlendireceğimiz bir maç olacak."
CİHAN
<< Önceki Haber Rui Vitoria: Arzumuzu sahaya yansıtarak Galatasaray maçını... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER