Rumlar, Brüksel saldırları sonrası geçiş noktalarında güvenliği arttırdı


Belçika'nın başkenti Brüksel'de önceki gün meydana gelen patlamalar sonrasında Güney Kıbrıs'ta, güvenlik önlemleri en üst düzeye alındı.

Brüksel'deki patlamalar sonrasında Güney Kıbrıs'ta Rum Emniyet Genel Müdürü Zaharias Hrisostomu ve Rum Polisi Operasyon Genel Müdür Yardımcısı Lambros Themistokleus başkanlıklarında iki ayrı toplantı gerçekleştirildi. Toplantılar sonrasında havaalanları ve KKTC'ye geçiş noktalarında daha ihtiyatlı davranılması kararı alındı.

NİKOLAU: GEÇİŞ NOKTALARINDA ÖNLEMLER ARTTIRILDI

Rum Adalet Bakanı Yonas Nikolau konuya ilişkin açıklamasında, Fransa'da gerçekleştirilen terör saldırısı sonrasında Güney Kıbrıs'taki havaalanları ve KKTC'ye geçiş noktalarında önlemlerin hali hazırda arttırıldığını, Brüksel'de yaşanan olayların ardından bu önlemlerin kalıcı hale getirilmesi kararının alındığını belirtti. Nikolau, önlemlerin sürekli gözden geçirildiğini ve önümüzdeki günlerde yapılacak bir toplantıda güvenlik konusunun yeniden ele alınacağını vurguladı.

Öte yandan, Brüksel'deki saldırılarda biri havaalanı, biri de metrodaki patlamalarda olmak üzere iki Kıbrıslı Rum'un yaralandıkları da öğrenildi. CİHAN
<< Önceki Haber Rumlar, Brüksel saldırları sonrası geçiş noktalarında... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER