Kuvözdeki bebek şehir trafiğinde!

Hidrosefali hastası 1 aylık bebek, tedavi gördüğü hastaneye 100 metre uzaktaki tomografi merkezine ambulans yerine kuvözle götürüldü.

Kuvözdeki bebek şehir trafiğinde!

Hastane dışına çıkarılmaması gereken kuvöz, araç trafiğine girdi, caddelerde dolaştı. Skandalı doğrulayan başhekim inceleme başlattı
Adana'da Saçıkaralı ailesinin hidrosefali hastası 1 aylık kız bebeği, tedavi gördüğü hastaneye 100 metre uzaklıktaki tomografi merkezine kuvözle taşındı. Hastanede tomografi ünitesi bulunmasına rağmen, SSK kapsamındaki bebeğin kurumun anlaşmalı bulunduğu merkeze götürülmesi tepki çekti.
Bulunduğu odadan çıkarılmaması gereken kuvöz, araç trafiğinin yoğun olduğu caddeden geçirildi ve bebeğe bağlı serumun torbasını babası taşıdı.

Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yeni Doğan Ünitesi'nde tedavi gören ve henüz adı konulmayan bebeğin beyninde, doğuştan "hidrosefali"hastalığı nedeniyle su toplanıyor. Yapılan ameliyat nedeniyle omurlarının üzeri açık olan bebek, asistan doktor eşliğinde, bir hastabakıcı tarafından kuvözle dışarı çıkarılıp 100 metre uzaklıktaki görüntüleme merkezine götürüldü. Bu transfere annesi Mediha ile babası Mehmet de eşlik etti.
Ambulansla yapılması gereken transferin, hassas ve steril cihaz olan ve servisten dışarı çıkarılan kuvöz ile yapılması eleştirildi.

Başhekim: Doğru değil
Sadece hastane içinde kullanılması gereken kuvözün araç trafiğinde bir bebeğin taşınması için kullanılmasının doğru olmadığını söyleyen Hastane Başhekimi Op. Dr. Atilla Akova, "Kuvözler sadece yeni doğan ünitelerinde tedavi gören bebeklerin tıbbi gözlem altında tutulup, gelişimlerini tamamlaması için kullanılıyor. Hassas ve steril bir cihaz olduğu için hastane dışına çıkarılsa bile ambulansla taşınması gerekirdi. Gerekli incelemeyi yapacağım" dedi.
Çocuk Hastalıkları Klinik Şefi Doç. Dr. Mehmet Turgut, SSK'lı hastaların tomografi ve MR çekimlerinin anlaşmalı özel merkezlerde yapıldığını söyledi. Turgut, "112 Acil Servis'ten ambulans istememiz lazımdı ama mesai saati bitimine yakın olduğundan çok zaman alacaktı. Ayrıca 112 Acil ambulansı sadece götürüyor ve beklemiyor. Bebeğin bel kısmında açıklık olduğu için kucakta da taşımamız mümkün değildi. Avrupa ülkelerinde bu tür işlemler için özel transfer timleri kurulmuş. Biz de bu maalesef yok, kendimiz yapıyoruz" diye konuştu. Bir sağlık skandalı da Amasya'da
Karnında pens unutulan hasta öldü
Amasya Devlet Hastanesinde 2 yıl önce geçirdiği ameliyatta karnında pens unutulduğu belirlenen Mahmut Yıldız'ın (62) tedavi gördüğü Ondokuzmayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi.
OMÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kenan Erzurumlu, yaptığı açıklamada, karnında pens unutulduğu tespit edilen ve kendilerine getirilen Mahmut Yıldız'ı acil olarak ameliyata aldıklarını belirtti.
'3 gün önce gelse yaşardı'
Hastanın yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadığını söyleyen Prof. Erzurumlu, "Hasta bize geç geldi. 3 gün önce gelseydi kurtarılabilirdi" dedi. Hastanın kendilerine getirildiğinde yaşamın son evresinde olduğunu ifade eden Erzurumlu, Yapılması gereken bütün çalışmaları başarılı şekilde yaptık. Ancak, komadan çıkamadı diye konuştu. Amasya Devlet Hastanesi'nde yaklaşık 2 yıl önce ameliyat olan Yıldız'ın şiddetli karın ağrıları şikâyetiyle gittiği hastanede yapılan tetkiklerinde karnında pens unutulduğunun ve OMÜ'ye getirildiği bildirildi. Milliyet
<< Önceki Haber Kuvözdeki bebek şehir trafiğinde! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER