Oruç tutan kalp hastaları egzersiz yapabilir mi?

Bütün Müslüman aleminin 1 yıl boyunca özlemle beklediği Ramazan Ayı nihayet kapımızı çaldı. 1 ay boyunca sürecek olan huzur iklimini sağlıklı bir şekilde geçirebilmek için uzmanlar önemli uyarılarda bulunuyor..

Oruç tutan kalp hastaları egzersiz yapabilir mi?

Mübarek Ramazan ayının gelmesiyle birlikte en çok dikkat edilmesi gereken konulardan biri de sağlığımız. Sağlığımıza dikkat ederek oruç ibadetimizi nasıl ifa edebiliriz?

Samanyoluhaber.com'a özel konuşan Fatih Üniversitesi Sema Hastanesi'nden Kardiyoloji Uzmanı Dr. Ali Soner Demir 'Oruç tutan kalp hastaları egzersiz yapabilir mi?' sorusuna cevap verdi.

Oruç tutan kalp hastalarının da egzersiz yapabileceğini belirten Demir şöyle devam etti: "Evet yapabilirler. Ancak sabah ve akşam saatlerinde sıcağın yoğun hissedildiği saatler yapılmamasını öneriyoruz. Yoran, terleten ve kondüksüyon gerektiren sporlar yerine hafif yürüyüşleri öneriyoruz. Özellikle iftardan 1-2 saat sonra yapılan egzersiz sindirimi kolaylaştırarak rahat uyunmasını sağlayacaktır. Özellikle belirtmekte fayda var. Ramazandan önce vücudu alışık olan düzenli egzersiz yapan kalp hastaları için ramazanda egzersiz yapabilir diyoruz."
<< Önceki Haber Oruç tutan kalp hastaları egzersiz yapabilir mi? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER