Sanat camiası 'özgür medyaya darbeye' sessiz kalmadı

Ekranların ve sinemanın ünlü isimleri medya grubumuzun da içinde bulunduğu Koza Grup şirketlerine yapılan operasyonu kınadı.

Sanat camiası 'özgür medyaya darbeye' sessiz kalmadı

Özgür basının asla susturulamayacağını belirten sanat dünyasının ünlüleri hep bir ağızdan, yapılan baskıları ağır bir dille eleştirdi.

RUTKAY AZİZ: Bu durumu kınıyorum
Bu yapılan olayların kime yada hangi kurumlara yapıldığının bir önemi yok. Özgürlüklerin kısıtlandığı her alana karşı tepkim var. Bu durumu kınıyor ve bir an önce çözülmesi gerektiğini düşünüyorum. Özgür basın özgür sanat...

LEVENT KIRCA: Bu uğurda sağlığımı kaybettim
Yıllardır Türkiye'nin her alanında özgürlüğün var olması gerektiğini söylediğim için bu uğurda ağır bedeller ödedim. Sonunda sağlığımı kaybedip kanser oldum. Medyaya yapılan bu operasyonları sonuna kadar kınıyorum. Ve tüm kalbimle bu konuda mağdur olan basın mensubu arkadaşlarımın yanındayım. Son nefesime kadar da bu zulmün karşısında olacağım.

AYŞEN GRUDA: Önce akan kanı durdursunlar
Ba­sın öz­gür ol­maz­sa kim­se öz­gür ola­maz. 21. yüz­yıl­da ya­şı­yo­ruz hiç­bir şe­yin üs­tü­nü ör­te­mez­si­niz. Bir yer­den gizlersiniz di­ğer ta­raf­tan açı­ğa çı­kar. Ga­ze­te ka­pa­tı­la­rak ne­re­ye va­rı­la­bi­lir ki? Dün­ya Mar­s’­a gi­di­yor bi­zim uğ­raş­tı­ğı­mız şey­le­re ba­kın. Genç­lik iş­siz, eği­tim ve sağ­lık ku­rum­la­rı çok kö­tü. Ön­ce bu so­run­la­rı çöz­sün­ler. Bu­gü­ne ka­dar hep mu­ha­lif bir in­san ol­dum. Be­nim işim bu; CHP’­de gel­se kim ge­lir­se gel­sin ek­sik­le­ri söy­le­mek­le yü­küm­lü­yüm. Her­kes ay­nı pen­ce­re­den ba­kar­sa o dün­ya­da ya­şan­maz.

Bun­lar­la uğ­ra­şa­cak­la­rı­na ev­lat­la­rı­mız ölü­yor. Bu ka­nı dur­dur­sun­lar. Bu­ra­dan da açık­ça söy­lü­yo­rum be­nim bir oyum var, ka­nı dur­du­ra­na ve­re­ce­ğim.

PELİN BATU: Hitler Türkiye'de hortladı
Türkiye'de yönetim değişti. Demokrasi görünümlü diktatörlüğe geçtik! Diktatör Erdoğan daha fazla polis ve asker şehit olmasın diye İpek Medya Grubu’na operasyon düzenledi! Almanya'da yok olan Hitler Türkiye'de hortladı.

AYTAÇ ARMAN: Özgürlükler budanıyor
Bütün özgürlükler budanıyor. Ne yasa kaldı ne hak ne de hukuk. Hep birlikte tepki göstermemiz gerekir. Her şey kılıfına uyduruluyor. Gelişmeler hiç hoş değil. Bunu uygulayan yasa tanımazlara da uzun vadede bir şey kazandırmaz. Herkese zarar verir. Maalesef hayat insanları seyirci haline getirdi.

BUKET DEREOĞLU: Baskılar kalkmalı
De­mok­ra­tik bir ül­ke­de her­kes ken­di gö­rü­şü­nü öz­gür­ce söy­le­ye­bil­me­li. So­nuç­ta ço­cuk­la­rı­mı­zı bu ül­ke­de bü­yü­tü­yo­ruz.
Hiç­bir dü­şün­ce­nin ve fik­rin kı­sıt­lan­ma­ma­sı ge­re­ki­yor. Med­ya ku­ru­luş­la­rı­na ya­pı­lan bas­kı­la­rın ke­sin­lik­le ol­ma­ma­sı ge­re­ki­yor.

ALTAN GÖRDÜM: Tüm özgürlüklere sıçrar
Hangi görüşte olursa olsun özgür basın susturulamaz. Bir ülkede demokrasiden bahsedebilmek için önce o ülkede özgürlükten bahsetmek gerekiyor. Bu olayı hangi kurum ve kuruluş olursa olsun ya da görüşü ne olursa olsun kınıyorum. Bu
konuda sonuna kadar yanınızdayız. Bugün basına, yarın size, öbür gün de tüm özgürlüklere sıçrayacak bir dalgadır bu.

BERNA LAÇİN: Benjamin Button gibi ülke
Bir takipçisinin “Bu sabah 90'lı yılları da aşıp 80'lere gitmişiz. Benjamin Button gibi ülke, asla ileri gitmiyor” sözlerini retweet’ledi…

İSMAİL TÜRÜT: Böyle iş adamlarını desteklemek lazım
Dün Samanyolu TV'de bir programa katılan İsmail Türüt, Akın İpek'in tam bir Anadolu delikanlısı olduğunu belirterek, "Kur’an hakkı için Akın Bey’i hayatımda görmedim, elini dahi sıkmadım. Böyle iş adamlarını desteklemek lazım” diyerek medyaya yapılan baskıları kınadığını söyledi.

HASİBE EREN: Özgürlük yoksa dürüstlük de olmaz
Ekranların ve sinemanın başarılı oyuncusu, “Bu konu hakkında tek cümlem var. İnsan olarak özgür olamadığımız sürece dürüst olamayız” diyerek durumu özetlediğini belirtti. 

MUSTAFA ALTIOKLAR: AKP yalan fabrikası ayarlarına döndü
Türk Sineması’nın ünlü yönetmeni basına yapılan baskılar ve susturmaya yöneliik operasyonlar için hesabından “AKP yalan fabrikası ayarlarına dönecekmiş. Durmak yok, üretime devam” dedi.

Bugün
<< Önceki Haber Sanat camiası 'özgür medyaya darbeye' sessiz kalmadı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER