'Medyaya darbe' skandalında bir skandal daha

İpek Medya Grubu'na ait 26 şirkete polis eşliğinde hukuksuz baskın yapıldı. Akın İpek'in evinde bulunan Fatiha suresi tablosuna suç delili olarak el konuldu.

'Medyaya darbe' skandalında bir skandal daha

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu'nun talebi üzerine Ankara 7. Sulh Ceza Hakimi Mustafa Çorumlu tarafından İpek Grubu'na ait 23 şirket ile Akın İpek'in konutunda arama yapılmasına karar verildi.

Bugün Gazetesi'nin haberine göre, Arama kararında Türk Ceza Kanunu'nun 314. maddesine göre sözde Fethullah Gülen Terör Örgütü finanse etmek, zimmet ve terör örgütünün propagandasını yapmak suçlamalarına yer verildi.

26 AYRI ADRESE BASKIN
İpek Medya Grubu bünyesindeki Kanaltürk ve BUGÜN Gazetesi Ankara temsilciliklerinin de aranması kararı üzerine Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ile Ankara Emniyeti'ne bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlar, narkotik, Çevik Kuvvet ekiplerinden oluşan yüzlerce polis eşliğinde 26 ayrı adreste aramalar yapıldı.

BİLGİSAYARLARIN İMAJI ALINDI
Koza Grubu’na ait inşaat şirketine de baskın yapıldı. Terörle Mücadele Şubesi, Narkotik Şube, Mali Suçlarla Mücadele Şubesi, Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi polisleri tarafından yapılan aramalar sonucunda arama ve el koyma kararına dayanarak bilgisayarlardan
imaj alındı.

CEVŞENE EL KOYDULAR
Arama yapılan adreslerden biri de Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Akın İpek’in eviydi. Evde yapılan aramada Akın İpek’in kızlarının odasına kadar girildi. Her yer didik didik edildi. Aramalarda suç delili olarak cevşen, dua kitapları, sünnet videoları, Fatiha süresi tablosuna el konuldu. Risale-i Nur kitapları bile didik didik edildi. Kitapların içindeki notlar ve altı çizili bölümlerden suç delili bulmaya çalışıldığı öğrenildi. Özel mektup ve şiirlerin de suç delili bulmak için satır satır okunduğu kaydedildi. Cevşenin bulunduğu sırada bir polisin "Aradığımızı bulduk" demesi dikkat çekti. Evdeki bütün kitaplara el koyan polis bilgisayarların imajlarını da aldı.

MASAK VE KOM RAPORLARI
Baskınlar, hükümetin 17 Aralık operasyonunun ardından yöneticilerini değiştirip kendisine yakın isimleri atadığı MASAK'ın 4 Ağustos 2014 tarihli raporu ile KOM Daire Başkanlığı'nın 3 Mart 2015 tarihli değerlendirme raporundaki iddialar üzerine gerçekleştirildi.
Hükümetin madenlerin çalışmasını engelleme girişimleri sonrası Koza Altın'ın geçtiğimiz yıl 60 milyon sterlin (210 milyon TL) sermaye ile Koza İngiltere'de şirket kurması suçmuş gibi gösterildi.

Koza Holding'in yurtdışı yatırımı, “Madenlerden gelen paranın bu iştirake konularak yurtdışına çıkarılabileceği”
gibi zanna dayanan ve somut delil bulunmayan skandal ifadelere yer verildi.

SOMUT DELİL YOK MAKUL ŞÜPHE VAR
Ara­ma ka­ra­rın­da İpek Gru­bu, bir mah­ke­me ka­ra­rı ol­ma­ma­sı­na rağ­men söz­de Fet­hul­lah Gü­len Te­rör Ör­gü­tü'ne yar­dım et­mek­le suç­lan­dı. Gru­bun med­ya ku­ru­luş­la­rı­nın da söz­de ör­güt pro­pa­gan­da­sı yap­tı­ğı ile­ri sü­rül­dü. An­cak so­mut hiç­bir de­li­lin ka­rar­da yer al­ma­dı­ğı gö­rül­dü.

KONYA’DAN DESTEK İSTENDİ
Koza Holding’deki arama sürerken 5 kişilik bir polis ekibi akşam saatlerinde binaya girdi. Ekibin Konya Emniyeti Bilişim Suçları Şube Müdürlüğü’nde görevli olduğu öğrenildi.

MEDYAYI KAPSAMIYOR YALANI
Operasyon talimatını veren Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, kamuoyundan gelen tepkiler üzerine gün içerisinde Anadolu Ajansı aracılığıyla operasyonun grubun medya organlarını kapsamadığı açıklamasını yapmak zorunda kaldı. Ancak bu açıklamanın medya kuruluşları hakkındaki arama kararının ortaya çıkmasıyla kısa sürede yalan olduğu anlaşıldı. Arama yapılacak vakıf şirket ve adresleri arasında Kanaltürk ve BUGÜN Gazetesi Ankara Temsilcilikleri ile bürolarının da olduğu görüldü.

AYAKKABI KUTULARI BOŞ ÇIKIYOR
Polisler ilk olarak Yenimahalle ilçesi İstanbul Yolu üzerindeki Koza İpek Holding yönetim kurulu binasında aramaya gitti. Saat 08.00 sıralarında çevik kuvvet polisi eşliğinde holding binasına arama yapıldı. Ankara 7. Sulh Ceza Hakimliği'nin 31 Ağustos 2015 tarihli arama kararında Akın İpek'in üzerinde, evinde, kendisine ait cep telefonları ve bilgisayarlarda, ortak olduğu vakıf ve şirket merkezlerinde 3 gün içerisinde gündüz vakti bir defaya mahsus arama yapılması istendi.

ŞEMADAN ELEKTRİK ŞEBEKESİ
Çeşitli adreslerde yapılan aramalar sırasında ilginç diyaloglar da yaşandı. Arama yapan polislerden birinin "Buradaki ayakkabı kutuları hep boş çıkıyor" dediği öğrenildi.

İnşaat şirketinde yapılan aramada ise polisin ‘sistem şeması' başlıklı bir dosyaya rastladığı, bir şey bulduğunu düşünüp heyecanlandığı, şemayı açtığında ise elektrik şebekesiyle karşılaştıkları bilgisine ulaşıldı.

HAKİM TANIDIK ÇIKTI
Arama kararına imza atan hakim Mustafa Çorumlu tanıdık çıktı. Çorumlu’nun Ankara'da tutuklanması talep edilen 24 polisi serbest bırakan hâkim Hasan Çavaç'ın yerine apar topar atandığı öğrenildi. Çorumlu’nun göreve gelir gelmez KPSS soruşturmasında 32 kişi hakkında tutuklama kararı verdiği anlaşıldı.
<< Önceki Haber 'Medyaya darbe' skandalında bir skandal daha Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER