Sanıktan hakime: Size saygı duymuyorum

Suç örgütü kurmaktan yargılanan 9 sanık, Yalvaç’taki duruşmada mahkeme heyetini hedef aldı. Sanıklardan biri “Vereceğiniz karara da heyetinize de saygı duymuyorum” dedi.

Sanıktan hakime: Size saygı duymuyorum

Suç amaçlı örgüt kurmak, nitelikli yağma ve silahla yaralama suçlarından  9 yıl önce tutuklanan ve hüküm giyen 9 sanık için Yargıtay bozma kararı verdi. Duruşma Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden başladı. Sanıklar yine “Paralel’ yapı ithamına sığındı. Mahkeme için de “Saygı duymuyoruz” ifadesini kullandı. Duruşma ertelendi.

İzmir'de özel yetkili mahkemede yargılanarak 30 yıla kadar çeşitli oranlarda ceza alan 9 sanık, Yargıtay'ın bozma kararının ardından yeniden yargılanmaya başladı. 

Sanıklar yaklaşık 8 yıl önce 'suç amaçlı örgüt kurmak', 'nitelikli yağma', 'silahla yaralama', 'tehdit ve hakaret' gibi çeşitli suçlardan tutuklanmışlardı. 

Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki ilk duruşmada sanıklardan Veli Gürocak, mağdur olduğunu iddia edip, adil yargılanmayacağı inancında olduğunu söyledi ve reddi hakim talebinde bulundu. 

Diğer sanık Fehmi Sinan Aydoğdu söz alıp hakim heyetine, “Boşu boşuna hapiste yatıyorum. Siz paralel misiniz? ” diye konuştu.


Mahkeme heyeti verdiği ara kararda sanıklar ve avukatlarının taleplerinin bir sonraki celsede değerlendirmek üzere kabulüne karar vererek, duruşmanın ertelendiğini duyurdu.

<< Önceki Haber Sanıktan hakime: Size saygı duymuyorum Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER