Seçim için görevlendirilen polislerle ilgili skandal talimat

Seçim güvenliği gerekçesiyle 20 bin polis, 3 ay süreyle doğuda görevlendirildi. Valilikler ‘yer ve ödenek sıkıntımız var, göndermeyin’ dedi. Ancak işbaşı yapan polislerden kalacak ve yiyecek masrafları istendi.

Seçim için görevlendirilen polislerle ilgili skandal talimat

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), 7 Haziran’da yapılacak milletvekilliği seçimlerinin güvenliği için 20 bin polisi, geçici görevle batı illerinden doğuya gönderdi. Seçim sonuna kadar 18 farklı ilde kalacak polisler, 15 Mart’ta işbaşı yaptı.

Bugün Gazetesi'nin haberine göre, zorunlu görevlendirilen polislerden gittikleri yerlerde kalacak yer ve yiyecek parası istendiği ortaya çıktı. Valiliğin ayarladığı ‘polis kampı, polis evi, otel’ gibi yerlerde kalan polislerden dahi kalacakları yerin parası istendi. İtiraz eden polisler ise amirlerince istifaya davet edildi. Yönetmeliğe göre polislerin masrafını valilik karşılamalı.

İLLER TAKVİYE İSTEMEDİ

Polislerin görevlendirildiği illerdeki müdürlükler, ekiplerin her türlü ihtiyacını valiliklerin  karşılaması, barınma yerinin kısıtlı olması ve güvenlik gerekçesiyle takviye kuvvet istemedi. EGM ve İçişleri Bakanlığı’na gönderilen bilgi notunda da takviye kuvvet için gerekli yer ve ödenek olmadığı belirtildi. Otellerin de güvenlik riski taşıdığı kaydedildi.

YURTLAR YAKILDI

Devlet yurtlarının terör örgütü PKK’nın asayiş yapılanması YDGH tarafından Kobani olaylarında yakılarak kullanılamaz hale geldiği de ifade edildi. Ancak buna rağmen polisler, 15 Mart’ta işbaşı yaptı. Polisler 3 ay süreyle Adana, Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Erzurum, Iğdır, Hakkâri, Mersin, Mardin, Muş, Siirt, Tunceli, Şanlıurfa, Şırnak ve Van’da görev yapacak.

İSYAN ETTİLER

Polis Kürsüsü adlı Facebook sayfasında paylaşım yapan polisler duruma isyan etti. Polisler sıkıntılarını şöyle dile getirdi: “Van’a 3 ay geçici süreli geldim. Yer için ödeme istendi. Yönetmelik, kanun maddeleri var. 3-4 kişinin yatabileceği yerlere sayı artırarak, elverişsiz şekilde kalmamızı ve ücreti ödememizi istiyorlar.”

SPOR SALONUNA RANZA FORMÜLÜ

Bir diğer polis de şunları anlattı: “Van’a 3 aylığına geldik. Masrafları-mızın verilmeyeceği tebliği imzalatılmak üzere. Kapalı spor salonunda, 165 kişiye ranza ayarlayacaklarını söylediler. ‘Polis kampı odalarında 10 kişi olmak üzere günlük 8 liraya kalır mısınız’ diye sordular. Ödeneği yok denilen valilik  Peşmerge’nin ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Şube Müdür Yardımcısı Mürsel, ‘Bu şartları kabul etmiyor-sanız geri dönmemek üzere gidersiniz’ diye bizi istifaya davet etti.”BUGÜN
<< Önceki Haber Seçim için görevlendirilen polislerle ilgili skandal talimat Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER