Selmanoğlu: Saldırı, başkanlığım döneminde yıkılan büfeden dolayı yapıldı


Elazığ'da öğle saatlerinde aracına silahlı saldırıda bulunulan eski belediye başkanı Süleyman Selmanoğlu, olayın belediye başkanlığı döneminde yıkılan büfe sahibi tarafından yapıldığını söyledi.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nden çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan eski belediye başkanı Süleyman Selmanoğlu, "Belediye başkanlığım döneminde kanunen incittiğimiz arkadaşlar olabilir. İllegal büfe kuruyorlar, mücadele ediyoruz, onu yıkıyoruz. Nitekim bu arkadaşımızın büfesini de o günkü şartlarda gece yıkmıştık. Ama maalesef üç senedir bir kin güdüyormuş demek ki." dedi.

Selmanoğlu açıklamasında şunları kaydetti: "Geçmişte bazı büfeler yapıldı, bu büfeleri yıkma olayı. Emniyette anladığımıza göre bize silah sıkanın daha önce öğretmenevi önünden emniyet ile birlikte kaldırdığımız ve Karayolları önündeki büfeyi yıkmıştık. Bu büfenin yıkımı ile ilgili arkadaş bize kin tutmuş. Bizim kimseye düşmanlığımız olmadı, herkesi sevdik saydık. Ama maalesef insanlar belediye başkanlığı görevi süresince yapmış olduğumuz görev ile ilgili bize kin tutmuş. Hadisenin özü bu. Kendisi ve yanında kimler varsa onlar da yakalandı."

Herhangi bir koruma talebinin olmadığını ve olay anında eşi ile konuştuğunu söyleyen Selmanoğlu, "Herhalde 5 -6 kurşun sıktı bize. Belediye başkanlığı süresince kimseye kötülük düşünmedim. Herkesi sevip sayıyoruz. Olay anında hemşehrilerimiz bizi sahiplendi. Bir silah sesi geliyor. Işıkta duruyorum. Hanımım ile görüşüyorum. Bir baktım silah sesleri bizden geliyor, baktım biri kaçıyor. Kaçanı da görmedim." şeklinde olay anını anlattı.

Selmanoğlu açıklamasının ardından kalabalık bir grup tarafından alkışlar eşliğinde emniyetten ayrıldı.

Süleyman Selmanoğlu, 2004 yılında Doğru Yol Partisi'nden belediye başkanı seçilmiş ve daha sonra AK Parti'ye geçmiş, 2014 yılına kadar Elazığ Belediye başkanlığı görevini yürütmüştü.
CİHAN
<< Önceki Haber Selmanoğlu: Saldırı, başkanlığım döneminde yıkılan... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER