Şenol Güneş: Gruptaki bütün emeklerimize yazık oldu


Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Sporting Lizbon maçının ardından yaptığı açıklamada, "Deplasmanda olmamıza rağmen, rakibin de oyununu kontrol ederek kazanmamız gereken maçı kaybettik. Üzgünüz. Bütün oyuncular elinden gelen gayreti gösterdi. Ama tabi üst seviyelerde oynanan maçlarda hatalarımızın basit olması golleri ortaya çıkardı. Bugün bu maçı kaybederek gruptaki bütün emeklerimize yazık oldu. O yüzden sözün bittiği yerdeyiz. Artık lige döneceğiz." dedi.

UEFA Avrupa Ligi H Grubu'nda mücadele eden ve topladığı 9 puanla son haftaya yenilgisiz lider giren Beşiktaş, Jose Alvalade Stadı'nda oynanan maçta Sporting Lizbon'a 3 - 1 yenilerek Avrupa'ya veda etti.

'EMEKLERİMİZE YAZIK OLDU'

Maçın ardından oyunun değerlendirmesini yapan Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, ilk golü yiyene kadar iyi oynadıklarını, yedikleri golün ardından paniklediklerini söyledi. Güneş, "Rakibi kaleden uzak tutup, alanı kapatıp çabuk çıkmayı düşünüyorduk. Düşüncemizi de sahaya yansıttık, üstelik de öne geçtik. Ama maalesef ilk golü yedikten sonra oyun olarak panikledik. 10 dakika içinde 3 gol yedik ve gruptan elendik. Beceri ve iyi oyun olarak baktığınızda hem Lizbon hem de biz iyi takımlardık. Ama bugün Lizbon bunu kendi sahasında iyi kullandı. Biz de deplasmanda olmamıza rağmen, rakibin de oyununu kontrol ederek kazanmamız gereken maçı kaybettik. Üzgünüz. Bütün oyuncular elinden gelen gayreti gösterdi. Ama tabi üst seviyelerde oynanan maçlarda hatalarımızın basit olması golleri ortaya çıkardı ve bir de üstelik ilk golden sonra moral ve fizik olarak 10-15 dakikalık bir düşüş oldu. Onun dışında oyuncular iyiydiler. Ama iyi olmak da yetmiyor. Bu tip sonuçları almak gerekiyor. Bugün bu maçı kaybederek gruptaki bütün emeklerimize yazık oldu. O yüzden sözün bittiği yerdeyiz. Artık lige döneceğiz." şeklinde konuştu.

YEDİĞİMİZ GOLLERDEKİ HATALAR PAHALIYA MÂL OLDU

Attıkları golden sonra oyuncuların moral ve coşkusunun iyi olduğunu dile getiren Güneş, daha sonra pozisyon hataları yaptıklarını ve rakipten ilk golü yediklerini ifade etti. "İlk golden sonraki oyun disiplini ve moral değerlerinin düşmesi golleri getirdi, karşılığında da bulduğu pozisyonları değerlendirme şansını gole çeviren oyuncular vardı." diyen Güneş, " Maçın geneline bakarsanız, oyunun kontrolü bizdeydi, hiçbir sıkıntımız yoktu. Savunma olarak da iyiydik, topu alıp hücuma taşıma açısından da bir sıkıntımız yoktu. Ama son 10 dakikalık bölümde hatalarımız oldu. O da zaten golleri getirdi. Daha öncesine, ilerisine, gerisine bakmanın bir anlamı yok, çünkü bugün maça baktığımız zaman bu maçı 1 - 0 da bitirebilirdik, 1 - 1 de bitirebilirdik. Yani öyle bir maçtı ki, rakibi oyundan soğutmamız gerekirken yediğimiz golde onu ortak ettik. O da onu iyi kullandı. O tip yeteneği olan, bulduğu pozisyonu gole çevirecek oyuncuları var, zaten iyi bir takım. Biz de iyi bir takım olduğumuzu düşünüyorum, öyle görüyorum ama maalesef yediğimiz gollerdeki hatalar pahalıya mâl oldu bize." ifadelerini kullandı. CİHAN
<< Önceki Haber Şenol Güneş: Gruptaki bütün emeklerimize yazık oldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER