Sokağa çıkma yasağını protesto yürüyüşüne polis müdahalesi


Mardin'in Nusaybin ilçesinde 4 mahallede uygulanan sokağa çıkma yasağıprotesto etmek isteyen gruba polis müdahale etti. Nevruz alanına yürümek isteyen kalabalığa polis, bölgede çatışma olduğu gerekçesiyle izin vermedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Başkanı Kamuran Yüksek seçim otobüsü üzerinden alanda toplanan kalabalığa seslendi. Yüksek, "Bu halk size itaat etmedi bundan sonra da etmeyecek, bunu böyle bilesiniz. Kürt halkı on yıllardır baskılara, zulümlere direndi. Şimdi bugün kentlerimize Nusaybin'de, Derik'te ,Cizre'de, Gever'de, Farkin'de sokağa çıkma yasağı ilan edip halkımızı katledenler ve bunu Türkiye kamuoyunda meçhul bir göstermeye çalışanlar, yine dün Diyarbakır'da, Sur'da sokak ortasında Tahir Elçi'yi katledenler ve bunu da meçhul göstermeye çalışanlar, bunların tümünü kriminal vakıalar olaylar var. Türkiye Cumhuriyeti Devleti de kamu düzenini sağlamaya çalışıyormuş gibi gösterenler ve bunu böle algılayanlara buradan Nusaybin'den şunu söylemek istiyorum. Burada kriminal vakıalar yok. Burada suç vakıaları ve kamu düzeni bozulmuşsa ondan dolayı devlet kamu düzenini teşhis ediyor değil. Burada bir halk özgür yaşamak istiyor. Onun için ilan ettiğini beyan ediyor. Öz yönetimlerini ortaya koyuyor ve bunu ezmeye çalışan ceberrut bir devlet var." dedi.

Kürt halkının kendi topraklarında diğer halklarla beraber kardeşçe yaşamak istediğini söyleyen Yüksek, "Toprak bütünlüğü içinde bu ülke bölünmeden, demokratik özerklik temelinde kendimizi yöneterek özerk bir şekilde yaşamak istiyoruz. Bunu masada çözmek istedik, bunu diyalog müzakere önünde çözmek istedik ama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan o barış ve çözüm masasını devirdi. O gündür, bu gündür halkımız üzerinde bir katliam politikası uyguluyor. Şimdi buradan Nusaybin'den direnişin merkezinden, banketinden sizin huzurunuzda bir kez daha devlete şunu söylüyorum; .undan artık geriye dönüş yok, biz bu yoldan dönmeyiz, özgür bir şekilde yaşamaktan, kendi kendimizi yönetmek sisteminden tam bir demokrasiden artık geri adım atmayacağız. Gereken şu; siz gelin bu işi demokratik yollarla masada çözelim. Çözmediğiniz takdirde asker ve polis ile tankla, topla halkın üzerine gitmeye çalıştığınız takdirde olacak şey direniştir."

Yüksek'in konuşmasının ardından dağılmayan grup, nevruz alanına yürümek istedi. Gruba müdahale eden polis, kalabalığın yürümek istediği bölgede çatışmaların olduğu gerekçesiyle yürüyüşe izin vermedi. Kalabalık polisin müdahalesinin ardından dağıldı.

CİHAN
<< Önceki Haber Sokağa çıkma yasağını protesto yürüyüşüne polis... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER