Aziz Yıldırım şimdi ne yapacak?

Yargıtay'ın iade kararının sarı-lacivertli kulübün kongre sürecine etki yapabileceği ileri sürüldü

Aziz Yıldırım şimdi ne yapacak?

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve 92 sanığın yargılandığı şike davasında, Yargıtay’dan şok bir karar geldi. Yargıtay 5. Ceza Dairesi, şike davasını karara bağlayan İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nin dosyasını “eksik evrak” gerekçesiyle iade etti.

Fenerbahçe kulübünün UEFA tarafından Avrupa kupalarından 2 yıl süreyle men edilmesi yolundaki kararının Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi tarafından onaylanmasının hemen ardından, Yargıtay’ın iade talebi gündeme bomba gibi düştü. Sarı-lacivertli kulübün 2 Kasım’da yapılacak seçimli olağanüstü kongresinin kaderinin de yeniden şekillenmesi olasılığı ortaya çıktı.

Şike davasıyla ilgili dosyayı mahkemeye geri gönderen Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin, 2 Temmuz 2012 tarihinde verilen ve Aziz Yıldırım’ın “Spor müsabakalarının sonucunu etkilemek amacıyla şike ve teşvik primi verip, suç örgütü kurup yönetmek gerekçesiyle 3 yıl hapis cezasına çarptırılması” hükmünü esastan görüşmek yerine Cumhuriyet Başsavcılığı aracılığıyla 15. Ağır Ceza Mahkemesine iade etmesi, beklenmedik bir gelişme olarak yorumlandı.

Mahkeme, aralarında Fenerbahçe başkanın yanı sıra, asbaşkanlar Alaeddin Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu, dönemin Sivasspor teknik direktörü Bülent Uygun, kulüp çalışanı Cemil Turan, eski Giresunspor Başkanı Olgun Peker ile 48 kişiye çeşitli hapis cezaları verilmesini istemiş ve dosya yıl sonunda Yargıtay’a intikal etmişti. Yargıtay 5. Ceza Dairesi’nin dosya üzerinde yaptığı inceleme sonunda “eksik evrak” belirlemesi ve bunların giderilmesi için mahkemeye iade etmesinin, nihai kararı yaklaşık 2 ay daha uzatacağı öğrenildi.

Yıldırım ne yapacak?

Fenerbahçe yönetim kurulunun CAS kararından sonra olağanüstü seçim kararı alması ve Aziz Yıldırım’ın tekrar aday olmayacağı yönündeki iddiaların bu gelişmeden sonra tekrar gözden geçirilmesi gündeme geldi. Yıldırım’ın kaderini belirleyecek Yargıtay kararının ertelenmesi, seçim süresiyle ilgili soru işaretlerini de beraberinde getirdi. Kongre tarihine dek Yargıtay’dan karar çıkmaması durumunda Yıldırım’ın tekrar aday olabileceği konuşulurken bu gelişmenin sıkıntı yaratabileceği de ileri sürüldü.

Şimdi ne olacak?

Yargıtay’ın kararını yorumlayan hukukçular iki farklı görüşü dile getirdi. Bu görüşlerin ilki 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nin belirtilen eksikleri belirleyerek dosyayı en kısa sürede Yargıtay’a göndereceği ve son kararın bir ay içinde alınacağı yönünde. Bu durumda Fenerbahçe kongresinden önce Aziz Yıldırım ve sanıklar hakkındaki kararın kesinleşmesi gerekecek. Diğer sav, mahkeminin dosyadaki eksikleri tamamlayarak Yargıtay‘a iletmesi, ancak normal süreç içinde karar aşamasının 2 ayı aşabileceği. Böyle bir gelişmenin ise Fenerbahçe kongresinin tamamlanması anlamına geleceği ve seçim döneminin sürpriz gelişmelere gebe olabileceği yolunda. 
<< Önceki Haber Aziz Yıldırım şimdi ne yapacak? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER