Aziz Yıldırım'dan tarihi rest!

Fenerbahçe Spor Kulübü Olağan Mali Genel Kurulu'nda konuşan Başkan Aziz Yıldırım, basında çıkan haberlerin aksine 2 yıl daha Fenerbahçe'nin başkanı olarak görevinin başında olduğunu söyledi.

Aziz Yıldırım'dan tarihi rest!

Başkan Aziz Yıldırım, basında çıkan, 'seçim kararı aldılar', 'Aziz Yıldırım gidiyor' gibi haberlerin kasıtlı olarak çıkarıldığını ve kendilerinin bezdirilerek kaçırılmak istendiğini de belirterek, "Biz gitmiyoruz, 2 yıl daha buradayız." dedi.

Fenerbahçe'nin Faruk Ilgaz tesislerinde gerçekleştirilen Olağan Mali Genel Kurulu'nda konuşan Başkan Aziz Yıldırım, önümüzüdeki yıldan itibaren Türkiye Kupası'nın statüsü değişmezse maçlara A2 takımı ile çıkacaklarını açıkladı. ..

Aziz Yıldırım'ın Türkiye Kupası kararı ile ilgili konuşmasından satırbaşları şöyle; 

"Her maç için 250 bin Euro maç başı parası ödüyoruz. Bunlar dikkate alındığında 2 milyon Euro zarar ediyoruz. Eğer bu statü devam ederse gelecek yıl kupa maçlarına A2 takım ile çıkacağız. Bunun altından kalkamıyorz. Oynadıkça para kazanmamız gerekirken kaybediyoruz. Bir de sürekli maç oynuyoruz. "

DEVLET KULÜPLERİ İNCELESİN

UEFA kriterleri bir yana devletin vergi isteği bir yana (Devlet haklı onu da söyleyeyim) Bu yıl 87 milyon lira vergi ödedik. Buradan devleti göreve çağırıyorum. Tüm kulüpleri incelemeli. Ben bir Türk vatandaşı olarak kim ne kadar vergi veriyor bilmek istiyorum.

Biz zengin çocuğu olarak gösterildik. Galatasaray gösterildi. Şimdi bugün ise Fenerbahçe'yi geçtik diyorlar. Tabii ki geçebilirler. SPK falan var. G.Saray'ın yaptığı doğruysa SPK bize de yol göstersin kanuna uygunsa biz de yapalım.

GALATASARAY BEDAVA STADA KONDU

Paraları alıyorsunuz, stadı devlet yaptı. Biz o dönemde engel olmadık., Fenerbahçe Türkiye'de yapılan bir stada asla engel olmaz. Çıkıp da o stadyum ile ilgili yorum yapmadık. Stat yapıldı, yolları yapıldı. 800 milyon lira harcandı. Bedavaya devletin yaptığı stada oturdular. Üstüne bir de devletle yapılan hiçbir protokole uymadılar. Stadyum devletin, yapan devlet... Galatasaray bir de devletin yaptığı stadın isim hakkını satarak para kazandı. Şimdi F.Bahçe'yi geçtiler. Ee geçersin tabi...

Yönetim Kurulu ibra edildi

Fenerbahçe Kulübü'nün 2012 yılı olağan mali  genel kurul toplantısında yönetim kurulu ibra edildi.
         
         -Galatasaray'a "hoşgeldin" pankartı önerisi tepki gördü-
         
Genel kurulda üyeler, yönetim ve denetleme kurulu faaliyet raporları  hakkında konuştu.  Üyelerden Kaya Enişte, Galatasaray ile yarın derbi maç oynayacaklarını  belirterek, "Futbolda terör ve şiddetten hiçbir toplum fayda görmedi. Bizlerin  camia olarak üzerimize düşeni bu hususta yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Benim  için Türk spor camiasının en büyük fair play ödülüne layık kişi rahmetli Özhan  Canaydın'dır. 6 Kasım'da 6-0'dan sonra kalkıp takımımızı alkışlaması nedeniyle''  diye konuştu.

Enişte'nin bu sırada "Biz de yarın" diye konuşmasına devam etmesi üzerine  salondan ıslıklar ve protestolar yükseldi. Genel Kurul Divan Başkanı Suat  Müftüoğlu da "Kaya bey lütfen, teşekkür ediyorum, sağ olun" diye Kaya Enişte'den  konuşmasını bitirmesini istedi. Tepkiler üzerine Kaya Enişte, cümlesini "Biz de yarın centilmenlik adına  stadımıza 'şampiyon hoşgeldin' pankartını asalım" diye tamamlamak isterken yine  üyelerden büyük tepki aldı. Enişte, Müftüoğlu'nun yeniden uyarısıyla konuşmasını  bitirdi.

Müftüoğlu, salonda oluşan olumsuz havayı dağıtmak için Anneler Günü'yle  ilgili bir şiir okudu.   Bu arada, Kaya Enişte, mali genel kurulun Atatürk'ün kulübü ziyaret  tarihi olan 3 Mayıs'ta yapılmasını da önerdi. Öte yandan, üyelerden Özgür Varlı'nın aidatların bin liraya çıkarılmasını  önermesi de diğer üyelerden tepki aldı.
         
         -Yönetim ibra edildi-
         
Genel kurulda konuşmaların ardından önce Aziz Yıldırım başkanlığındaki  kulüp yönetim kurulunun ibrası için oylama yapıldı. Oylamada yönetim kurulu, 2012  yılı faaliyet ve hesaplarından dolayı ibra edildi.    Daha sonra üyelerin onayına sunulan 2013 yılı için hazırlanan 173 milyon  212 bin liralık bütçe tasarısı da kabul edildi.

<< Önceki Haber Aziz Yıldırım'dan tarihi rest! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER