Beşiktaş, Balıkesir'i Pektemek'le geçti

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 5. hafta kapanış maçında Balıkesirspor, Beşiktaş ile karşı karşıya geldi.

Beşiktaş, Balıkesir'i Pektemek'le geçti

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 5. hafta kapanış maçında Balıkesirspor, Beşiktaş ile karşı karşıya geldi. Konuk ekip Beşiktaş’ın üstün oynadığı karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 bitti. 

Balıkesirspor, şimdiye kadar iki kez karşılaştığı Beşiktaş önünde galibiyet elde edemedi. İki müsabakanın birini siyah beyazlılar kazanırken, bir müsabaka berabere sonuçlandı. İki takım arasındaki ilk maç 7 Eylül 1975 tarihinde Balıkesir Atatürk Stadı'nda oynandı. Karşılaşma 1-1 tamamlandı 15 Şubat 1976 tarihinde İnönü Stadı'nda oynanan ikinci maçı Beşiktaş 1-0 kazandı. Balıkesirspor ve Beşiktaş 39 yıl aradan sonra ilk defa karşı karşıya geldi. 

Karşılaşmayı yaklaşık 600 Beşiktaşlı taraftar izledi. Balıkesirspor’da ise yaklaşık 6 bin taraftar takımlarını destekledi. Passolig ve Kurban Bayramı tatili nedeniyle tribünler boş kaldı.

Balıkesirspor  taraftar gurubu 10 Kolikler “10nurla gururla her zaman umutla hep yanınızdayız” yazılı dev bir pankart açtı. Maç öncesi geçtiğimiz günlerde vefat eden Trabzonspor kurucu üyelerinden Ali Osman Ulusoy için saygı duruşunda bulunuldu. 

MAÇTAN DAKİKALAR

3. dakikada Vargas’ın orta sahadan uzun pası ile ceza sahası içine girerek kaleci ile karşı karşıya kalan İlhan Depe fırsatı değerlendiremedi.
 
12. dakikada Beşiktaş’ın ilk ciddi atağı gelişti. Balıkesirspor kale sahası içinde meydana gelen karambolde Motta ve Demba Ba'nın ard arda yaptığı vuruşlar savunma oyuncularından geri döndü.
 
16. dakikada Beşiktaş Sosa ile gole çok yaklaştı. Altıpasta karşı karşıya geldiği kaleci Emrullah’ın yanından topa vuran Sosa’nın şutunu Nuno kale çizgisi üzerinden kafa ile çıkardı.
   
35. dadikada Vargas’ın kornerden ortasına Nuno’nun kafa ile düzgün vuruşunda meşin yuvarlağı kaleci Tolga son anda kornere çeldi.
 
41. dakikada kazanılan serbest vuruşta Beşiktaş'tan Sosa’nın ceza sahası dışından uzak köşeye vuruşunu kaleci Emrullah son anda kurtardı.
  
Kalan dakikalarda da gol olmayınca maçın ilk yarısı golsüz sona erdi.

56. dakikada Beşiktaş Mustafa Pektemek'in attığı gol ile 1-0 öne geçiyor.Oğuzhan sağ kanattan ceza sahası içine ortasını yaptı, Mustafa Pektemek yükseldi kafayı vurdu ve top köşeden ağlarla buluştu. 0-1

63. dakikada Beşiktaş atağında Gökhan Töre ceza sahası içine pasını verdi ama top kaleci Emrullah'da kaldı

67. dakikada Beşiktaş atağında Gökhan Töre ceza sahası dışından kaleye sert vurdu ama top auta çıktı.

69. dakikada Balıkesirspor atağında Alanzinho sağ çaprazdan kaleye sert vurdu ama top auta çıktı.

82. dakikada Balıkesirspor atağında Gökhan Ünal ceza sahası içine pas vermek istedi ama savunma ayak koyarak topu uzaklaştırdı.

86. dakikada Beşiktaş atağında Olcay sol kanattan ceza sahası içine girdi, kaleci ile karşı karşıya şutunu vurdu ve kaleci Emrullah topu çıkardı.

Maçta başka gol oymayınca Beşiktaş, Balıkesir deplasmanından 3 puanla ayrıldı.

<< Önceki Haber Beşiktaş, Balıkesir'i Pektemek'le geçti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER