Beşiktaş-Kasımpaşa maçında bir ilk!

Süper Lig'de 26. haftanın önemli maçında Kasımpaşa, konuk olduğu Beşiktaş'ı 3 - 1 mağlup etti. Kaşımpaşa tarihinde bir ilki gerçekleştirdi..

Beşiktaş-Kasımpaşa maçında bir ilk!

Beşiktaş ile Kasımpaşa lig tarihinde 20.kez karşılaşırken Kasımpaşa ilk kez kazandı. Diğer 19 maçta Beşiktaş 14 kez sahadan galip ayrılırken 5 maç berabere bitmişti. Siyah-beyazlı takım Kasımpaşa ile oynadığı 20 maçta 39 gol atarken kalesinde 13 gol yedi. Kasımpaşa 2009-10 sezonunda Ziraat Türkiye Kupasında Beşiktaş’ı deplasmanda 3-1 yenmişti. 

Kasımpaşa Lig Tarihinde Bir Sezonda Dört Büyükleri Yenen 4.Takım Oldu
Kasımpaşa bu hafta deplasmanda Beşiktaş’ı 3-1 yendi ve bu sezon dört büyüklerin hepsini mağlup etmiş oldu. Kasımpaşa böylece lig tarihinde aynı sezonda dört büyükleri yenen 4.ekip oldu. Lig tarihinde Bursaspor 2006-07 sezonunda, Malatyaspor 1987 -88 sezonunda ve Ankaragücü 2001-02 sezonunda bu başarıyı göstermişti.  Kasımpaşa bu sezon sahasında Fenerbahçe ve Trabzonspor’u 2-0, Galatasaray’ı 2-1, Beşiktaş’ı deplasmanda 3-1 mağlup etti.  Kasımpaşa ayrıca şampiyonluk yaşamış beş takımı da aynı sezonda yenen ilk takım oldu. Kasımpaşa bu sezon Bursaspor’u deplasmanda 2-1 mağlup etmişti. 

Beşiktaş Bu Sezon Süper Lig’de Kırmızı Forma Giydiği Maçlarda İlk Kez Yenildi
Beşiktaş bu sezon kırmızı forma ile çıktığı 16.lig maçında ilk kez kaybetti. Beşiktaş kırmızı forma ile çıktığı 16 maçta 8 galibiyet 7 beraberlik 1 yenilgi alırken 31 puan topladı.  Beşiktaş sezonun ilk yarısında ilk kez kırmızıyı forma giydiği Kasımpaşa karşısında 2.yarıda da oynadı ancak sahadan 3-1 mağlup ayrıldı.  

Olcay Şahan, Ricardo Quaresma’nın Süper Lig’de Attığı Gol Sayısını 26 Haftada Geçti
Beşiktaş’ın bu sezon sezon başında transfer ettiği Olcay Şahan geride kalan 26 haftada 9 gol attı. Takımının en golcü 3 oyuncusundan biri olan 0,36 gol ortalaması yakalayan Olcay böylece Ricardo Quaresma’nın Süper Lig’de attığı gol sayısını geçmiş oldu. Quaresma Süper Lig’de 46 maçta toplam 8 gol atmıştı. Quaresma ilk sezonunda 3 gol, 2.sezonunda 5 gol atmıştı. Quaresma toplamda ise Beşiktaş forması altında 73 maçta 18 gol (maç başına 0,25 ortalama) atmıştı. 
 

Beşiktaş Sahasında 10 Maç Aradan Sonra Yenildi.
Beşiktaş bu sezon sahasında oynadığı 1. lig maçında 2.kez kaybetti. Sahasında en son Sivasspor karşısında 1-0 yenilen Beşiktaş bu haftada Kasımpaşa’ya 3-1 kaybetti. Beşiktaş diğer 12 maçta ise 5 galibiyet 7 beraberlik aldı. Beşiktaş sahasında 10 maç aradan sonra yenilmiş oldu.  

Kasımpaşa Ligin En Az Gol Yiyen İki Takımından Biri
Kasımpaşa bu sezon Süper Lig’de oynadığı 26 maçta 28 gol yedi ve Galatasaray ile birlikte en az gol yiyen takım oldu. Kasımpaşa takımında tüm maçlarda 90 dakika kaleyi Andreas Isaksson korudu. 

<< Önceki Haber Beşiktaş-Kasımpaşa maçında bir ilk! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER