Beşiktaş'ta büyük operasyon kapıda

Kartal, iki Portekizliyi satarak transfer ve altyapıya kaynak oluşturacak.

Beşiktaş'ta büyük operasyon kapıda

AMK'nın haberine göre Beşiktaş’ta yeni sezon taşları yerinden oynatacak, planları tamamen değiştirecek önemli gelişmeler bekleniyor. Siyah-beyazlı takımın içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılardan çıkış yolu olarak gördüğü altyapıya ağırlık verilmesi yeni sezonda daha da ağırlık kazanacak. Üstelik, önemli projelere kaynak bulunması için takımın en etkili iki oyuncusu olarak öne çıkan Manuel Fernandes ve Hugo Almeida’yı bile gözden çıkarıldı. Yönetim, iki oyuncudan da maksimumu kazanmak istiyor ve yerine gelecek isimleri büyük oranda netleştirdi. İşte operasyonun detayları…

BİRİ RUSLARA DİĞERİ ADA’YA

Yönetim Fernandes’i sezon başından bu yana isteyen Rus kulüplerine satacak ve bu operasyon sonucu kasaya 17-18 milyon euroya koyacak. Almeida ise golcü oyuncunun peşini bırakmayan İngiliz ekibi West Ham’a gidecek. Portekizli’nin yüzde 50 hissesine sahip fon şirketinin hakkı düştükten sonra bu transferden Beşiktaş’a 5-6 milyon euro kalması bekleniyor. Gelirin ilk kalemi transfere ayrılacak.

YENİLER 8 MİLYON EUROYA BİTER 

İlk hedef Galatasaraylı Johan Elmander. Bu sezon Burak Yılmaz ve Drogba’nın arkasında kalsa bile ilk sezonunda sarı-kırmızılı takımın şampiyonluğunda büyük katkı yapan İsveçli oyuncu forvet, Almeida’nın boşluğunu dolduracak. Klasik tabirle 10 numara açığını giderecek isim ise Bursasporlu Pablo Batalla. Taraftarlar arasındaki husumete rağmen son yıllarda iki kulüp arasındaki sayısız transferinin bir yenisinin de Arjantinli yıldız olması hedefleniyor. Kulüpleri ile 2014 yılına kadar sözleşmesi bulunan bu iki futbolcunun 7-8 milyon euroya bitirilmesi planlanıyor. Bu operasyondan sonrası ise bütçe altyapı organizasyonlarına ve yapılması planlanan dev futbol köyüne aktarılacak. Elmander ve Batalla, Beşiktaş’ın bugününü, tesisler ise geleceğini kurtaracak.

<< Önceki Haber Beşiktaş'ta büyük operasyon kapıda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER