Beşiktaş'ta sürpriz transfer harekatı

Sağ bek arayışlarını hızlandıran Beşiktaş sürpriz bir isme yöneldi.

Beşiktaş'ta sürpriz transfer harekatı

Beşiktaş'ta sağ bek arayışları hız kazandı. Linnes'in Molde ile sözleşme yenilemesiyle birlikte Kara Kartal, sezon öncesi de adı geçen Kamerunlu yıldıza yöneldi.

Sezon başında son ana kadar Martin Linnes’i zorlasa da kadrosuna katamayan Beşiktaş, bu oyuncunun Molde ile sözleşme yenilemesiyle Linnes seçeneğini geri çekti ve sezon başında gündeme gelen bir başka isme yöneldi.


Martin Linnes’in kulübü Molde ile sözleşmesini uzatmasıyla Beşiktaş, Allan Nyom’u yeniden gündemine aldı. Sezon başında da Beşiktaş’ın gündemine gelen Nyom şu an Granada’da kiralık forma giyiyor. Ancak Kamerunlu oyuncunun bonservisi İtalya’nın Udinese kulübünde. Udinese ve Granada kulüplerinin sahibi aynı zamanda Watford’un da sahibi olan İtalyan iş adamı Giampaolo Pozzo. Nyom 2009’da Udinese’ye transfer olsa da aynı yıl Granada’ya kiralandı ve Udinese’de hiç forma giymedi. Hedef satın alma seçeneğiyle kiralama Beşiktaş’ın planı ise Udinese’den oyuncuyu sezon sonuna kadar satın alma seçeneğiyle kiralamak. Oyuncunun iyi performans göstermesi halinde 26 yaşındaki Kamerunlu'ya yeni sezon öncesi kulübünden satın alınarak yeniden imza attırılacak.

La Liga’da 11 maça çıkarak takımın değişmezlerinden olan Allan Nyom, bu maçlarda 1 gole imza attı. Deneyimli sağ bek ülkesi Kamerun’un milli takımıyla da 11 maça çıktı. Nyom Kamerun'un 2014 Dünya Kupası kadrosunda da yer aldı. Lig, kupa ve Avrupa’da olmak üzere üç kulvarda mücadele edecek olan Beşiktaş için devre arasına kadar görev yeri sağ bek olan tek oyuncu Serdar Kurtuluş. Bugüne kadar solda oynayan İsmail dahil pek çok seçeneği deneyen Bilic, söz konusu bölgeye bir türlü çözüm bulamadı. Esas bölgesi orta sahanın ortası olan ve sağ bekte denenen Necip de beklenen performansı gösteremedi. Necip’in önce Erciyesspor, sonra da Fenerbahçe maçında bu bölgede aksamasının bedelini Beşiktaş 6 puandan olarak ödedi. 

Diğer kartlar masada 
Beşiktaş her ne kadar sözleşmesi yenilense de Linnes seçeneğini masada tutmakla beraber üçüncü bir seçeneği daha bulunuyor. O da Dinamo Zagreb’te forma giyen Ivo Pinto.
<< Önceki Haber Beşiktaş'ta sürpriz transfer harekatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER