Demirören'e ceza şoku

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören için 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istendi.

Demirören'e ceza şoku

SİT alanı olan İstiklal Caddesi'deki Demirören AVM'nin inşaatı sırasında yanında bulunan "korunması gereken kültür varlığı" olarak tescilli binada da yıkıma neden olunduğu gerekçesiyle haklarında 2863 Sayılı Kanuna Muhalefet suçundan dava açılan Demirören ailesinin yargılanmasına başlandı.

Başta Türkiye Futbol Federasyonu Yıldırım Demiören ve diğer aile bireyleri ile şirket çalışanlarından bazılarının 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandıkları davanın İstanbul 8. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmasında, sanıklardan Yıldırım Demirören ve kardeşi Fikret Demirören katıldı.

DEMİRÖREN: "KONUYLA İLGİLİ BİLGİ SAHİBİ DEĞİLİM"

Türkiye Futbol Federasyonu Yıldırım Demirören, duruşmada savunmasını yaptı. Kimlik tespitinde aylık gelirinin 150 bin TL olduğunu ifade eden Demirören savunmasında kardeşinin söylediklerine aynen katıldığını belirtti. Yönetim Kurulu olarak karar verdiklerini söyleyen Yıldırım Demirören, uygulamanın da yetkili kıldıkları Toros Doruk tarafından yerine getirildiğini anlattı. Yıldırım Demirören, "Konuyla ilgili fazlaca bilgi sahibi değilim" dedi.

"İNŞAATIN BAŞINDA DURUP DENETLEMELERİ MÜMKÜN DEĞİL"

Demirören'in avukatı Cemalettin Mutlu da savunmalara katıldığını, esasa ilişkin savunmayı da yazılı olarak sunacaklarını ifade etti. Mutlu, duruşmaya gelmeyen 4 sanığın mazeretleri olduğunu belirterek, "Sanıklar birçok şirketin başındadır ve bir çok inşaatları vardır her bir inşaatın başında durup denetlemeleri mümkün değildir. Profesyonel çalışanlarına bu durumu bırakmışlardı" dedi. Mazeretleri kabul eden mahkeme, duruşmaya gelmeyen diğer sanıklar Demir Toros Doruk, Erdoğan Demirören, Tülin Demirören ve Meltem Oktay'ın ifadelerinin alınabilmesi için duruşmayı erteledi.

5 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

İddianamede, İstanbul 2. Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu'nun suç duyurusuna göre, korunması gerekli kültür varlığı olarak tescil edilen Beyoğlu'ndaki Hüseyinağa Mah. Atıf Yılmaz Sokak'taki yer alan taşınmazın onaylı projesine aykırı olarak izinsiz yıkım yapıldığı belirtildi.

Bodrum kata inen merdivenler moloz dolu olduğu için alt kata inilemediği çatı katının açılarak binadaki tahribatın artmasına sebebiyet verdiği, bu tahribatın aynı adreste bulunan 3. no lu parselde yapılan inşaattan (Demirören AVM) kaynakladığının tespit edildiği ve bu hususta gerekli rapor ve tutanakların tutulduğu ifade edildi.

İddianamede, söz konusu her iki parselde yer alan taşınmazın, Taksim Gayrimenkul Yatırımı Geliştirme ve İşletmecilik Anonim Şirketi Ortakları olan Yıldırım Demirören, Erdoğan Demirören, Fikret Tayfun Demirören, Tülin Demirören ve Meltem Okay adına kayıtlı olduğu tespit edildiği, diğer şüpheli Demir Toros Doruk'un ise belirtilen şirketin yetkili temsilcisi olduğu anlatıldı. Doruk'un ifadesinde, inşaatla kendisinin ilgilendiğini, gerekli izinler doğrultusunda belirtilen uygulamaları yaptıklarını savunarak suçlamayı reddetse de koruma kurulu raporuna göre de şüphelilerin atılı suçları işlediklerinin anlaşıldığı belirtildi. Şüphelilerin, 2863 sayılı 65/b. Maddesi uyarınca 2 yıldan 5 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.
<< Önceki Haber Demirören'e ceza şoku Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER