Dünya Kupası'na damgasını vuran maç

FIFA 2014 Dünya Kupası 2. tur müsabakasında Almanya, Cezayir’i ikinci yarıda oyuna giren Andre Schürrle ve Mesut’un uzatma dakikalarında attığı gollerle mağlup etti. Slimani teselli sayısını kaydetti: 2-1.

Dünya Kupası'na damgasını vuran maç

Panzerler, 4 Temmuz’da oynanacak çeyrek finalde Fransa’nın rakibi oldu.

2014 Dünya Kupası ikinci tur heyecanında Almanya, normal süresi golsüz neticelenen karşılaşmanın uzatma dakikalarında Cezayir’i 2-1 yenerek Fransa’nın rakibi oldu. Afrika temsilcisi ile daha önce iki kez karşılaşan ve ikisinde de sahadan yenik ayrılan Panzerler, dün de oldukça zorlandı. Cezayir, Almanya kalesine zor anlar yaşattı. Feghouli ve sol kanadı kullanan Soudani’nin bindirmeleri Halilhodzic’in talebeleri adına tehlikeli oldu. Almanya ise Mesut, Götze ve Kroos’un bireysel çabalarıyla gole yaklaşmaya çalıştı. Mertesacker, Boateng ve Mustafi gibi oyuncular ağır kalınca, Cezayir forvetleri savunma arkasına koşularla pozisyonlar buldu. 16’da Feghouli, Almanya filelerini havalandırdı ancak yan hakemin ofsayt bayrağına takıldı. 27’de Mertesacker topu sektirdi. Slimani’nin hareketlendiğini gören kaleci Neuer kalesini terk edip yerinde müdahalede bulundu. Devre golsüz neticelendi. Panzerler, Cezayir’in katı savunmasını aşabilecek bir görüntü çizemedi. Almanya Teknik Direktörü Löw, ikinci devrede değişikliklere gitti. Bu operasyon, yorgun düşen Panzerleri biraz olsun rahatlattı. Cezayir ise ilk devredeki temposunu ve oynama arzusunu 90 dakika boyunca sürdürdü. Gelişen ataklarda iki takımın kalecileri de mevkilerinde devleşerek gole izin vermedi. Uzatma dakikaları başladı. Almanya, uzatmaların ikinci dakikasında Schürrle’nin attığı golle 1-0 öne geçti. 119’da Mesut farkı ikiye çıkardı: 2-0. Slimani skoru belirledi: 2-1. Panzerler, 4 Temmuz’da oynanacak çeyrek finalde Fransa’ya rakip oldu. Cezayir Milli Takımı yenilgiye rağmen performansıyla Cezayirli taraftarın kalbinde taht kurdu
Cezayir Milli Futbol Takımı, güçlü rakibi Almanya karşısında gösterdiği performansla Cezayirli taraftarın takdirini kazandı.  Maçın son dakikasına kadar rakiplerine karşı mücadeleyi bırakmayan Cezayir Milli Takımı, Cezayirli taraftarın gözünü doldurdu. Maçın bitiminde Cezayirlilerin yüzünü derin bir hüzün kaplasa da onlar takımlarını sevinç gösterileriyle desteklemeye devam etti. Şehir merkezinde kurulan dev ekranda maçı izleyen Cezayirli taraftarın coşkusu 90 dakika boyunca devam etti. Takımlarını marş ve sloganlarla destekleyen taraftarlar, maçın bitmesiyle havai fişek, şehir turu ve müzik eşliğinde dans ederek takımlarının gösterdiği performansı kutladı.
<< Önceki Haber Dünya Kupası'na damgasını vuran maç Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER