Fenerbahçe - Bursaspor maçına dair her şey!

Fenerbahçe - Bursaspor, 25. hafta Süper Lig maçının analizi, özeti, istatistikleri ve görüntüleri burada!

Fenerbahçe - Bursaspor maçına dair her şey!

Bursaspor,  Aykut Kocaman Döneminde Fenerbahçe’yi Yenemedi. ( Son Galibiyet Şampiyonluk Yaşanan 2009-10 Sezonu 22.Haftasında 3-2 )
Bursaspor, Aykut Kocaman döneminde Fenerbahçe karşısında galibiyet alamadı. Fenerbahçe 2010-11 sezonundan beri Bursaspor’a karşı 9 resmi maçta 6 galibiyet 3 beraberlik aldı. 2010-11 sezonunda oynanan iki maç 1-1 ve 0-0 berabere biterken geçen sezon oynanan 3 maçı da Fenerbahçe kazanmıştı. Bu sezonda Bursa’da oynanan lig maçı 1-1 berabere bitti. Ziraat Türkiye Kupası gruplarında oynanan iki maçı da Fenerbahçe 3-2 ve 3-0’lık skorlarla kazanmıştı. Fenerbahçe bu sezon sahasında oynadığı maçı da 4-1 kazandı. Bursaspor, Fenerbahçe karşısında son galibiyetini şampiyonluk yaşanan 2009-10 sezonu 22.haftasında İstanbul’da 3-2’lik skorla almıştı. 

Fenerbahçe Süper Lig’de Bu Sezon 6.Kez İlk Gol Yediği Maçı Kazandı. 
Fenerbahçe bu sezon Süper Lig’de oynadığı 25 maçta 16 kez ilk golü kalesinde gördü. Fenerbahçe 1-0 geriye düştüğü bu 16 maçta 6 kez kazanırken 5 beraberlik 5 yenilgi aldı. Fenerbahçe bu sezon Süper Lig’de ilk golü en çok yiyen takım olurken 6 maçı sırasıyla Bursaspor, Kasımpaşa, Gaziantepspor, Gençlerbirliği, Akhisar Belediyespor ve Mersin İdman Yurdu maçlarını çevirmeyi başardı.  

Fenerbahçe Bu Sezon İlk Kez Galatasaray’ın Cuma Günü Puan Kaybettiği Haftada Galibiyet Aldı. ( Bu Sezon Toplamda Galatasaray’ın Puan Kaybettiği Haftalarda 3.Kez Kazandı) 
Fenerbahçe bu hafta sahasında Bursaspor’u 4-1 yendi ve lig lideri Galatasaray’ın Cuma günü puan kaybettiği haftada ilk kez kazandı. Fenerbahçe bu sezon 6.kez ezeli rakibinin Cuma günü puan kaybettiği haftada ilk kez kazanırken diğer 5 maçta 4 beraberlik 1 yenilgi almıştı. Sezonun 6.haftasında Cuma günü Galatasaray deplasmanda Orduspor’a 2-0 kaybetmiş Fenerbahçe ise ertesi gün Kasımpaşa’ya 2-0 yenilmişti. Sezonun 8.haftasında Cuma günü Galatasaray deplasmanda 3-3 berabere kalırken Fenerbahçe bir gün sonra deplasmanda Bursaspor ile 1-1 berabere kaldı. 12.haftasında yine Cuma günü Galatasaray sahasında 3-1 kaybetmiş, Fenerbahçe ise bir gün sonra Eskişehirspor ile 1-1 berabere kalmıştı. 14.haftada Cuma günü Galatasaray sahasında Gaziantepspor ile 1-1 berabere kaldı, Fenerbahçe ise Pazar günü deplasmanda Kayserispor ile 1-1 berabere kaldı. 18.haftada Cuma günü Galatasaray deplasmanda Kasımpaşa 2-1 kaybetti, Fenerbahçe ise Pazar günü sahasında S.B.Elazığspor ile 2-2 berabere kaldı. Fenerbahçe Galatasaray’ın 7.haftada Cumartesi puan kaybettiği haftada Beşiktaş’ı 3-0 yenmiş, 11.haftada Pazar günü akşam üstü Mersin İdman Yurdu ile 1-1 berabere kaldığı haftada akşam saatlerinde Orduspor’u 2-1 yenmişti. 













Dirk Kuyt Süper Lig’in 2.Yarısında İlk Kez Gol Attı. ( En Son 17.Haftada Karabükspor’a Gol Atmıştı.)
Fenerbahçe’nin Hollandalı oyuncusu Dirk Kuyt, Bursaspor maçında gol attı ve böylece Süper Lig’in 2.yarısında ilk kez gol bulmuş oldu. Kuyt, Süper Lig’de en son 17.haftada Karabükspor’a karşı gol atmıştı. Kuyt bu sezon Süper Lig’de 7.golünü attı.   

Stanislav Sestak, Süper Lig Kariyerinde Attığı 17 Golün 9 Tanesini Dört Büyüklere Karşı Kaydetti. 
Ankaragücü ve Bursaspor takımlarında forma giyen Stanislav Sestak, Süper Lig’de oynadığı 80 resmi maçta 17 gole imza attı. Sestak, attığı bu 17 golün 9 tanesini dört büyüklere karşı kaydetti. 2010-11 sezonunda Ankaragücü'nün 4-2 kazandığı maçta Galatasaray'a 1 gol atan Sestak, 3-2 kazanılan maçta da Galatasaray’a karşı hat-trick yapmıştı. Sestak, aynı sezon Ankaragücü'nün Fenerbahçe'yi Süper Lig'de 2-1 yendiği maçta takımının 2 golünü de atan oyuncu olmuştu. Bursaspor formasıyla geçen sezon 1-1 biten Trabzonspor maçında 1 gol atan Sestak, bu sezon takımının 3-3 berabere kaldığı maçta Beşiktaş’a 1 gol, Fenerbahçe karşısında 4-1 kaybedilen maçta yine 1 gol attı. 

Bursaspor Bu Sezon Ligin Deplasmanda Oynadığı Tüm Maçlarda Gol Atan Tek Takımı.
Bursaspor bu sezon Süper Lig’de deplasmanda oynadığı tüm maçlarda gol attı. Bursaspor 12 maçın tamamında gol atarken toplamda rakiplerine 20 gol attı. Bursaspor böylece bu sezon deplasmanda oynadığı tüm maçlarda gol atan ligin tek takımı oldu. 

Raul Meireles Bu Sezon Süper Lig’de 2.Golünü Attı. ( Toplam Resmi Maçlarda 3.Golü )  
Fenerbahçe’nin Portekizli orta saha oyuncusu Raul Meireles bu sezon Süper Lig’de 2.golünü attı. Gençlerbirliği karşısında ilk golünü atan Meireles Fenerbahçe forması altında 24 resmi maçta ise 3 gol kaydetti. Meireles bu sezon Gençlerbirliği, Bursaspor ve B.Mönchengladbach maçlarında gol kaydetti.   

<< Önceki Haber Fenerbahçe - Bursaspor maçına dair her şey! Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER