Fenerbahçe - Galatasaray maçının sonucu bildiğiniz gibi...

Fenerbahçe ile Galatasaray tarihlerinde 376. kez karşı karşıya geldi. Fenerbahçe, Süper Lig'deki derbi maçta rakibi Galatasaray'ı 2-0 yendi.

Fenerbahçe - Galatasaray maçının sonucu bildiğiniz gibi...

Süper Lig'in 11. hafta kapanış maçında lider Fenerbahçe, konuk ettiği ve 14 yıldır yenilmediği Galatasaray'ı bu yıl da 2 - 0 yenerek puanını 28'e çıkardı ve liderliğini sürdürdü. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan ve hakem Bülent Yıldırım'ın düdük çaldığı maçta Fenerbahçe'ye 3 puanı getiren golleri 23. dakikada penaltıdan Emre Belözoğlu ve 66. dakikada Cristian Baroni kaydetti. Galatasaray ise 90+1. dakikada kazanılan penaltıyı Felipe Melo ile gole çeviremedi.

Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 28'e çıkararak liderliğini sürdürürken, Galatasaray 19 puanda kaldı ve 6. sıraya indi.




Derbi maçtan notlar

Fenerbahçe'den bir ilk

Süper Lig'deki derbide Galatasaray'ı 2-0 yenerek puanını 28'e yükselten lider Fenerbahçe, lig tarihinde 11. haftalar itibarıyla ilk kez Galatasaray ile puan farkını 9'a çıkardı. 

Kadıköy'de 12 maçtır kaybetmiyor

Fenerbahçe, Süper Lig'de Kadıköy'de 12 maçtır kaybetmiyor. Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda son yenilgisini geçen sezon 20. haftada Sivasspor'a karşı (2-1) alan sarı-lacivertliler, iç sahada geçen sezon son 6, bu sezon da ilk 6 maçta 11 galibiyet 1 beraberlik elde etti. 

Sarı-lacivertliler 12 maçlık Kadıköy serisinde geçen sezonun 33. haftasında Galatasaray karşısında bir galibiyet (2-1) daha elde etmişti.  

Emre Belözoğlu Galatasaray'a ilk golünü attı 
Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu, kariyerinde eski takımı Galatasaray'a ilk golünü attı. Derbide, Fenerbahçe'nin 23. dakikadaki penaltı golünü kaydeden Emre,  2008 yılından bu yana formasını giydiği sarı-lacivertli takımda, ilk kez Galatasaray filelerini havalandırdı. 

'İmparator Fatih Terim' tezahüratları

Fenerbahçeli taraftarlar karşılaşmanın 85. dakikasında ilginç bir tezahürat yaptı. 

Bütün tribünler, Galatasaray ile yolları kötü bir şekilde ayrılan şimdi A Milli Futbol Takımı'nı çalıştıran teknik direktör Fatih Terim için "İmparator Fatih Terim" şeklinde tempo tuttu. 

Taraftarlar daha sonra "Fatih'i satanı biz de satarız" şeklinde bağırdı.

 Ersun Yanal 11 yıl sonra Galatasaray'a karşı kazandı

Fenerbahçe'nin Süper Lig'de Galatasaray karşısında aldığı 2-0'lık skor, teknik direktör Ersun Yanal'a 11 yıl sonra sarı-kırmızılı takıma karşı galibiyeti sevinci yaşattı. Galatasaray'a karşı bundan önceki galibiyeti 2002 yılında Gençlerbirliği'nin başında alan Yanal, daha sonraki 1. lig maçında 3 puana ulaşamamıştı.

Galatasaray'ın Kadıköy "kabusu" sürüyor

Galatasaray, derbi maçın oynandığı Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda rakibi karşısında son galibiyetini 1999 yılında aldı. 22 Aralık 1999 tarihinde yapılan lig maçını 2-1 kazanan Galatasaray, Fenerbahçe ile daha sonra Kadıköy'de oynadığı 3'ü Türkiye Kupası, 15'i de lig olmak üzere 18 resmi maçta galibiyete ulaşamadı.

 
<< Önceki Haber Fenerbahçe - Galatasaray maçının sonucu bildiğiniz gibi... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER