Fenerbahçe - Sivasspor maçının çarpıcı analizi ve istatistikleri!

Fenerbahçe - Sivasspor maçına dair detaylar, fotoğraflar, istatistikler ve her şey...

Fenerbahçe - Sivasspor maçının çarpıcı analizi ve istatistikleri!

Fenerbahçe Son 25 Yılın En Kötü 20.Hafta Performansına Ulaştı.
Fenerbahçe Süper Lig’de bu sezon 20.hafta sonunda 31 puanda kaldı. Fenerbahçe böylece son 25 yılın en kötü performansına ulaştı. 1987-88 sezonunda 20.haftada 30 puanda kalan Fenerbahçe diğer sezonlarda en az 32 puan almıştı. Fenerbahçe böylece üç puanlı sistemin en kötü 2.sezonuna ulaştı.

Fenerbahçe Süper Lig’de Bu Sezon Maçlarda İlk Golü En Çok Yiyen Takım.
Fenerbahçe bu sezon Süper Lig’de oynadığı 20 maçta 14 kez ilk golü kalesinde gördü. Fenerbahçe 1-0 geriye düştüğü bu 14 maçta 4 kez kazanırken 5 galibiyet 5 beraberlik aldı. Fenerbahçe bu sezon Süper Lig’de ilk golü en çok yiyen takım oldu. 

Fenerbahçe, Kulüp Tarihinin En Uzun Gol Yeme Serisini Geliştiriyor. ( 13 Maç Üst Üste Gol Yedi )
Fenerbahçe Süper Lig’de oynadığı son 13 maçta kalesini gole kapatamadı. Fenerbahçe böylece kulüp tarihinde en uzun gol yeme serisini geliştirmiş oldu. Fenerbahçe Süper Lig’de en son 7.haftada Beşiktaş maçında (3-0 kazanmıştı) kalesinde gol görmemişti.  Fenerbahçe, lig tarihinde daha önce en uzun 11 maç üst üste kalesinde gol görmüştü.  Sarı-lacivertliler 1959-60 sezonunun ilk 11 haftasında ayrıca 1986-87 sezonunun son 9 ve 1987-88 sezonun ilk 2 haftası olmak üzere toplam yine 11 maç kalesini gole kapayamamıştı. 












Aykut Kocaman Bu Sezon Resmi Maçlarda En Çok Cristian ve Kuyt’ı Oynattı.
Fenerbahçe bu sezon Süper Lig’de 20 maç, Ziraat Türkiye Kupasında 7 maç, Avrupa kupalarında 10 maç ve TFF Süper kupasında 1 maç olmak üzere toplamda 38 resmi maça çıktı. Fenerbahçe takımında bu 38 maçta Aykut Kocaman’ın en çok kullandığı oyuncular Cristian ve Kuyt oldu. Cristian ve Kuyt bu sezon 34 kez forma giyerken Sow 33 kez sahaya çıktı. Süper Lig maçlarında en çok sahaya çıkan isimler ise 19 maçla Kuyt ve Sow oldu. Cristian ise 18 maçta görev yaptı.

Sivasspor Maç Boyunca Fenerbahçe Kalesine Sadece 3 Şut Attı ve 2 Gol Kaydetti. 
Sivasspor deplasmanda 2-1 kazandığı Fenerbahçe maçında rakip kaleye sadece 3 şut atabildi. Sivasspor 3 şutunda da kaleyi bulurken (%100 isabet oranı) 2 gol kaydetti. Sivasspor karşısında Fenerbahçe ise 20 şutta 4 kez kaleyi buldu ve %20 başarı oranı yakaladı. 

Sivasspor Deplasmanda 6 Maç Aradan Sonra Galip Geldi.  ( En Son Beşiktaş’ı Deplasmanda Yenmişti. )
Sivasspor bu hafta Fenerbahçe karşısında deplasmanda 2-1 galip geldi ve 6 maç aradan sonra dış sahada kazanmış oldu. Süper Lig’de bu haftaya kadar deplasmanda oynadığı son 6 maçta 1 beraberlik 5 yenilgi alan Sivasspor sadece 1 puan toplamıştı. Sivasspor en son 6.haftada İstanbul’da Beşiktaş’ı 1-0 yenmişti. Bu sezon deplasmanda 10 maça çıkan Sivasspor 3 galibiyet 1 beraberlik 6 yenilgi aldı.  

Fenerbahçe Sahasında Sivasspor'a Karşı İlk Kez Lig Maçında Yenildi. 
Fenerbahçe bu hafta sahasında Sivasspor’a 2-1 kaybetti ve lig tarihinde ilk kez evinde rakibine kaybetmiş oldu. Bu sezona kadar Şükrü Saraçoğlu stadında oynanan 7 maçta Fenerbahçe 6 kez kazanırken 1 maç berabere bitmişti. İki takım Süper Lig tarihinde toplamda 16 kez karşı karşıya gelirken bu maçlarda Fenerbahçe 10 galibiyet, Sivasspor 3 galibiyet aldı, 3 maç berabere bitti. 

Emre Belözoğlu ve Reto Ziegler En Son 16.05.2012 Tarihinde (263 Gün Önce) Fenerbahçe Formasıyla Maça Çıkmıştı.
Geçen sezon Ziraat Türkiye Kupası final maçında  Fenerbahçe Bursaspor’u 4-0 yenip kupayı kazanırken sahada Emre Belözoğlu ve Reto Ziegler yer almıştı. Bu maçın ardından Emre ve Ziegler 263 gün sonra Fenerbahçe formasıyla ilk kez sahaya çıktı. Emre 79 dakika sahada kalırken Ziegler 60 dakika oynadı. Ziegler Fenerbahçe’nin attığı golde asisti yapan isim oldu. Emre ise 3 isabetsiz şut atarken 76 kez topla buluştu. 

Pierre Webo Fenerbahçe Forması Altında İlk Maçında Gol Attı. 
Fenerbahçe’nin yeni transferi Pierre Webo ilk maçında gol atmayı başardı. Sivasspor maçında ilk 11’de sahaya çıkan Webo 4 kez kaleye şut atarken 3 isabet sağladı ve 1 gol attı. Webo bu sezon toplamda 10 gole ulaştı. Webo bu sezon İ.B.Belediyespor forması altında 9 gol atmıştı. 

Fenerbahçe Süper Lig’de 34 Hafta Sonra Penaltı Vuruşu Kazandı. 
Fenerbahçe sahasında 2-1 kaybettiği Sivasspor maçında penaltı vuruşu kazandı. Fenerbahçe böylece 34 hafta sonra lig maçında penaltı kullanmış oldu. Son penaltıyı Alex geçen sezon 26.haftada Karabükspor maçında penaltı kullanmış ve vuruşu kaçırmıştı. Sivasspor maçında da Kuyt penaltı vuruşunu gole çeviremedi. 



<< Önceki Haber Fenerbahçe - Sivasspor maçının çarpıcı analizi ve... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER