Fenerbahçe Gaziantep'te noktayı koyacak mı?

Galatasaray'ın Kayseri karşısında yenilmesi, Fenerbahçe'nin iştahını kabarttı. Sarı lacivertliler Gaziantep deplasmanına mutlak galibiyet için çıkacak.

Fenerbahçe Gaziantep'te noktayı koyacak mı?

Fenerbahçe’nin bu akşamki Gaziantepspor maçı, Galatasaray’ın Kayserispor karşısında aldığı şok yenilgiyle ayrı bir önem kazandı. 

Sarı-Lacivertliler, bu zorlu deplasmandan 3 puanla dönmeleri halinde Cim Bom’la aradaki farkı tam 11 puana çıkartacak. Beşiktaş ile arasındaki fark ise 10 olacak! Kanarya, şampiyonluk yolunda çok büyük bir adım atacak. 

Ersun Yanal, kritik maç öncesinde oyuncularına ‘rehavet’ uyarısında bulundu. Yaptığı konuşmada, “Ben daha önce, ‘Bu havayı yakaladık ve şampiyonuz’ demiştim. Ancak sezonun ikinci yarısında beklenmedik bir şekilde 11 puan kaybettik. Rakiplerimiz neredeyse bize yetişiyordu. Ancak şimdi gelinen nokta umut verici. Eğer bu avantajımızı çok iyi kullanırsak, zorlanmadan ve sezon sonunu beklemeden mutlu sona ulaşırız. Bu açıdan Gaziantepspor’u yenmemiz çok çok önemli” ifadelerini kullandı.

Futbolcular da her fırsatta birbirlerini motive ediyor. Gaziantepspor karşılaşmasının önemini, “Eğer kazanırsak, farkı iyice açacağız. Kalan 8 hafta öncesinde büyük bir avantaj yakalayacağız. Şu anda elimize çok iyi bir fırsat geçti, bunu en iyi şekilde değerlendirelim” sözleriyle dile getiriyorlar.

Gaziantep çok iddialı

Sergen Yalçın’ın göreve gelmesiyle birlikte hızla düşme hattından çıkan Gaziantepspor, şu anda tehlike bölgesinin 8 puan önünde. Son haftalarda yeniden aynı kâbusu yaşamak istemeyen Kırmızı-Siyahlılar’da Sergen Yalçın öğrencilerini, Fenerbahçe karşısında alınacak bir galibiyetle düşme korkusunu tamamen atlatıp, Avrupa Ligi için iddialı bir konuma geleceklerini belirterek motive ediyor. Sergen Yalçın, “Fenerbahçe’yi yenersek, sadece 3 puan değil sezonun geri kalanı için büyük bir moral de elde edeceğiz. Avrupa Ligi’ne gitmemiz hayal olmaktan çıkıp, gerçekçi bir hedef haline gelecek” diyerek maçın önemini dile getirdi.

Muhtemel ilk 11'ler

Gaziantepspor: Karcemarskas, Şenol, Stankevicius, Binya, Birol, Orhan, Traore, Bekir, Serdar, Mustafa, Cenk

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan, Alves, Bekir, Caner, Kuyt, M.Topal, Emre, Alper, Sow, Emenike (Webo)

Stat: Kamil Ocak Stadı

Saat: 20.00


Yayın: Lig TV

Gaziantep’te son dakika

Ev sahibi ekipte bu zorlu mücadele öncesinde iki önemli eksik bulunuyor. Orta sahanın vazgeçilmez isimlerinden Turgut Doğan Şahin ile savunma oyuncusu Kemal Tokak, sakatlıkları nedeniyle Fenerbahçe karşısında forma giyemeyecek. Gaziantepspor’da ayrıca Cenk Tosun ve Traore de sarı kart sınırında bulunuyor.

Fenerbahçe’de son dakika

Sezonun ikinci yarısında peş peşe yaşanan sakatlıklar nedeniyle zor günler geçiren Fenerbahçe’de Gaziantepspor maçı öncesi tek önemli eksik sakatlığı bulunan Baroni. Dünkü idmanda sakatlık yaşayan Emenike’nin durumu maç saatinde netlik kazanacak. Kadlec ve Holmen ise Gaziantep’e götürülmedi.

Özkahya’yla tek maç

Bu akşamki mücadelede düdük çalacak olan Halis Özkahya, daha önce iki takım arasına oynanan sadece bir maçı yönetmişti. 25 Ağustos 2012’de Şükrü Saracoğlu Stadı’nda oynanan o karşılaşmada gülen taraf Mehmet Topal, Sow ve Kuyt’ın golleriyle 3-0 kazanan Fenerbahçe oldu.
<< Önceki Haber Fenerbahçe Gaziantep'te noktayı koyacak mı? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER