Galatasaray - Fenerbahçe maçında bir ilk olabilir

Cum­hur­baş­kan­lı­ğı geç­mi­şi da­hil Sü­per Ku­pa or­ga­ni­zas­yon­la­rın­da bu­gü­ne dek hiç­bir ta­kım, ay­nı ra­ki­bi­ni üst üs­te 3 kez ye­ne­me­di. Ga­la­ta­sa­ray'da hedef bir ilk...

Galatasaray - Fenerbahçe maçında bir ilk olabilir

Avrupa’nın 5 büyük ligindeki aynı finallerde de bu başarı yakalanamadı. Aslan, kazanırsa aynı takımı, üstelik bir ezeli rakibini 3 yıl üst üste yenen ilk ekip olacak. Kanarya ise bu üstünlüğe son vermek için sahaya çıkacak.

Süper Lig’in son şampiyonu Fenerbahçe ile Ziraat Türkiye Kupası’nı müzesine götüren son takım olan Galatasaray, 25 Ağustos’ta Manisa 19 Mayıs Stadı’nda Süper Kupa Finali’nde karşılaşacak. Son 2 finalde Fenerbahçe’yi yenen Sarı-Kırmızılılar, rakibini yine yenerse 3 yıl üst üste ezeli rakibini geçip kupaya uzanacak. Bu durum 2007’den bu yana oynanan Süper Kupa’da bir ilk olacak. Fenerbahçe ise ezeli rakibinin bu üstünlüğüne son vermek için sahaya çıkacak.

TRABZON, 5 KEZ KAZANDI AMA...

Bugün'ün haberine göre Sü­per Ku­pa ile ay­nı for­mat­ta oy­na­nan ya­ni lig şam­pi­yo­nu ile ku­pa şam­piyo­nu­nun kar­şı kar­şı­ya gel­di­ği ve 1966-1998 ara­sın­da dü­zen­le­nen Cum­hur­baş­kan­lı­ğı Ku­pa­sı­’n­da da­ha ön­ce ben­zer bir du­rum ya­şan­dı. Trab­zons­por, 1976 ile 1980 yıl­la­rı ara­sın­da 5 yıl üst üs­te ku­pa­yı ka­za­na­rak dik­kat çek­ti. Bor­do-Ma­vi­li­ler, 1976’da Ga­la­ta­sa­ray, 1977’de Be­şik­taş, 1978’de Fe­ner­bah­çe, 1979’da Fe­ner­bah­çe ve 1980’de Al­ta­y’­ı ye­ne­rek ku­pa­ya uzan­dı.Ne var ki Bor­do-Ma­vi­li­ler, Fe­ner­bah­çe­’yi sa­de­ce 2 kez üst üs­te yen­di. Ya­ni, 3 kez üst üs­te ay­nı ta­kı­mı yen­me ba­şa­rı­sı gös­te­re­me­di.

BARÇA İLE REAL DE BAŞARAMADI

Avrupa’nın en büyük takımları arasında yer aldıkları tartışmasız olarak kabul edilen Barcelona ile Real Madrid bile böylesi bir istatistiğe imza atamadı.

İspanya’da 1940 yılında oynanmaya başlayan, 1953-1982 yıllarında ara verilen ve 1982’den bu yana aralıksız düzenlenen Süper Kupa’da 3 yıl üst üste ezeli rakibini yenen takım olmadı. Real Madrid 1988, 1989 ve 1990’da Süper Kupa’yı kazandı ama bunların 2’sinde ezeli rakibi Barcelona’yı yendi. 1989’da ligi ve Kral Kupası’nı kazandığı için Süper Kupa’yı final oynamadan kazandı.Barcelona ise 2009, 2010 ve 2011’de Süper Kupa’yı kazandı. Ancak bu 3’lü seride Real ile sadece 1 kez karşılaştı.

ALMANYA’DA HİÇ OLMADI

Avrupa’nın önde gelen 4 ligine daha baktığımızda da böylesi bir Süper Kupa istatistiğine rastlamıyoruz. İtalya’da 1988’den beri oynanan Süper Kupa’yı Juventus ile Milan 3 yıl, İnter ise 4 yıl üst üste kazandı. Ancak bu serilerin hiçbirinde aynı rakibi üst üste yenen olmadı.

Fransa’da St. Etienne 3, Lyon tam 5 kez üst üste Süper Kupa zaferi yaşadı ancak onlar da 3 yıl üst üste bir takımı saf dışı edemedi.
İngiltere’nin Süper Kupası Community Shield’i Everton 4, Liverpool 3 yıl üst üste aldı. Ancak, onlar da hiç 3 kez aynı ekibe geçit vermemezlik edemedi.Almanya’da ise 2008’den bu yana aralıksız olarak oynanmaya devam eden Süper Kupa organizasyonunda 3 yıl üst üste kazanan yok.

FİNALİN BİLETLERİ YARIN GİŞELERDE

Süper Kupa biletlerinin gişe satışı yarın 09.00’da Soma, İzmir ve Manisa'da başlayacak. Kale arkaları için 75, maraton ve kapalı tribün için 150 TL olarak belirlenen biletler Fenerbahçe ve Galatasaray taraftarlarına farklı gişelerden satılacak. Fenerbahçe biletleri, Soma Pancar Park, Manisa 19 Mayıs Stadı Gediz tarafındaki gişeler ile İzmir Alsancak Stadı Protokol Girişi'ndeki gişelerden satılacak. Galatasaray biletleri Soma Şehir Terminali, Manisa 19 Mayıs Stadı Spil tarafındaki gişeler ile İzmir Alsancak Stadı girişindeki gişelerden satılacak.

ÖNCE KOCAMAN’I SONRA YANAL’I YENDİLER

Galatasaray, ezeli rakibi Fenerbahçe ile geçen sezon öncesi yaptığı son Süper Kupa maçında ezeli rakibini 1-0 yendi. Kayseri Kadir Has Stadı’nda oynanan ve uzatmaya giden maçta Sarı-Kırmızılılar’a galibiyeti Didier Drogba getirmişti. Fenerbahçe’nin başında Ersun Yanal vardı. Hemen bir sene öncesinde ise bu kez Erzurum’da ezeli rakibe geçit vermediler. Galatasaray, bu maçta Fenerbahçe’yi 3-2 ile geçti. Sarı-Kırmızılılar’ın gollerini Umut (2) ve Selçuk attı. Sarı-Lacivertliler’in sayılarını ise Alex ile Kuyt kaydetti. Fenerbahçe’nin başında Aykut Kocaman vardı.

ASLAN’IN RAKİBİ WHİTE STAR

Yeni sezon hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, bugün Belçika’nın başkenti Brüksel'de, 2. Lig takımlarından Royal White Star ile karşı karşıya gelecek. Edmond Machtens Stadı'ndaki karşılaşma TSİ 19.00'da başlayacak. Galatasaray kafilesi maçın ardından İstanbul'a dönecek. Teknik direktör Cesare Prandelli yönetimindeki Galatasaray’ın 5’inci hazırlık maçı olacak. Aslan, daha önceki 4 maçta 2 galibiyet, 1 beraberlik 1 de yenilgi aldı. Bu arada takımdan ayrı salonda çalışmaya başlayan Veysel Sarı’nın Süper Kupa maçına yetişmesi bekleniyor.

*Galatasaray’ın deneyimli file bekçisi Fernando Muslera, son 3 sezondur Sarı-Kırmızılı formayı giyiyor. Cimbom’la 122 resmi maça çıkan Uruguaylı file bekçisi bunların hepsinde ilk 11’de kendisine yer buldu.

*Sarı-Kırmızılı takımın Brezilyalı savunmacısı Felipe Melo, geçen sezon 47 resmi maça çıktı. Bu maçlarda 4097 dakika görev alan Melo rakip filelere 3 de gol gönderdi.

<< Önceki Haber Galatasaray - Fenerbahçe maçında bir ilk olabilir Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER