Galatasaray'da Ünal Aysal egemenliği

Galatasaray'da Fatih Terim için "eleman" diyerek küçük çaplı bir krize imza atan başkan Ünal Aysal, son yapılan transferlerle sarı kırmızılı kulübe damgasını vurdu.

Galatasaray'da Ünal Aysal egemenliği

Galatasaray son hamleleriyle öyle veya böyle Türk Futbolu için önemli bir hamleye imza attı. Sneijder ve Drogba'nın sarı kırmızılı takımı tercih etmeleri gerçekten küçümsenecek bir olay değil. Dünya medyasına yayın kestiren iki hamle, sadece Galatasaray'ın adını duyurmakla kalmadı Türk Futbolu için de büyük bir reklam oldu.

Bir önceki yazımızda iki büyük transferin Galatasaray'a uyum sürecinden bahsetmiştik ancak Sneijder ve Drogba'nın Avrupa maçlarında fark oluşturacakları kesin. Sadece isimleri bile rakip takımları korkutacak, önlem almalarına, oyun şekillerini değiştirmelerine neden olacak. İki tecrübeli yetenek, sahada fazla koşmasalar bile yapacakları bir iki usta hareketle sonucu değiştirebilirler.

Drogba ve Sneijder öyle sanıyorum ki bundan sonra başka ünlü yıldızların Türkiye'ye tercih etmelerinde de örnek olacak. Bu açıdan da Galatasaray yönetimini tebrik etmek gerekiyor. 

Gelelim asıl konuya...Öyle görünüyor ki, dev transferler sadece Galatasaray'ın futbolunu değil iç dinamiklerini de etkileyecek. Teknik direktör Fatih Terim için daha önce "eleman" sözünü kullanan Ünal Aysal, tecrübeli teknik adamı baya kızdırmıştı. Kasımpaşa maçının ardından konuşan Terim, bunun altında kalmayacağını gösterdi. İkili, bir gün sonra barış görüntüleri verseler de aralarında hissedilir bir soğukluk oluştu.

Sneijder ve Drogba ile birlikte sezon başından bu yana Terim'in her istediğini yerine getiren Ünal Aysal,  iktidarı elinde tutmayı başarmış durumda. Taraftarın gözünde de kendisini kurtaran başkan, bir anlamda Fatih Terim'i zor durumda bıraktı. Bundan sonra Fatih Terim'in herhangi bir başarısızlıkta bahane bulma şansı kalmadı. Tarihler Mayıs'ın sonlarını gösterdiğinde Terim ya imparatorluk payesine yeni bir yıldız ekleyecek ya da Galatasaray'dan bir daha kolay kolay dönmemek üzere ayrılacak.

Fatih Terim'in ikinci kez Galatasaray'a geldiği dönemi de akıllarımıza getirelim. 20'ye yakın transfer yapıldığı o dönem başarısızlık bir yana sarı kırmızılılar borç batağına saplanmıştı. Benzer bir görüntü de bu sezon yaşanıyor. Bu defakilerin bir öncekinden farkı yıldız transfer olmaları. 

İşin kötüsü çalıştığı takımlarda baskıdan hoşlanmayan Terim'in içinde bulunduğu durumdan pek de memnun olduğunu sanmıyorum. Eleman söylemi canını sıksa da Başkan Ünal Aysal'ın transfer hamleleri elini kolunu bağlamış durumda. Her dediği yapıldığı için bundan sonra işini yapıp başarılı olmaktan başka çaresi kalmadı. Lig bir yana, en azından Şampiyonlar Ligi'nde ustalığını göstermek mecburiyetinde.

Konumuza dönecek olursak yıldız transferler bu açıdan Galatasaray'ı da değişime itti. Belki de ilk kez Fatih Terim'in başında olduğu sarı kırmızılılarda iktidarda bu kez başkan var. Ünal Aysal patronluğunu öne çıkararak ağzından çıkan "eleman" sözünü boşuna söylemediğini kanıtladı. Bundan sonra Fatih Terim'i zor günlerin beklediği kesin...


Mehmet Şentürk
Samanyoluhaber.com










<< Önceki Haber Galatasaray'da Ünal Aysal egemenliği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER