Jose Mourinho'yu böyle bilir miydiniz?

Başaralı teknik adamın insan yönü de ortaya çıktı.

Jose Mourinho'yu böyle bilir miydiniz?

Real Madrid'in başarılı teknik adamı Mourinho'nun Amerikalı hayranıyla olan hikayesi oldukça ilginç..

İşte Mourinho'nun insan yönü

Abel Rodriguez, 41 yaşında, Meksika kökenli Amerikalı. Hayatını Los Angeles metro istasyonunda yerleri silerek kazanıyor. 8 yaşından beri Avrupa futbolunun sıkı bir takipçisi.

Lig TV'nin haberine göre Real Madrid, 7 yıldır sezon öncesi hazırlık kampını Los Angeles'ta yapıyor. Abel Rodriguez de son yedi yıldır tüm yıllık izinlerini, Los Galacticos'un kamp yaptığı tesislerde ücretsiz çalışarak geçiriyordu. Sırf Madrid'lilere yakın olmak için sabahın 5'inde evden çıkıp gece 11'den sonra geri döndüğü bu 15 günlük yıllık izinler sırasında, Abel, hem Mourinho hem de futbolcularla keyifli bir arkadaşlık kurdu.

Abel'in en büyük hayallerinden biri El Classico'yu İspanya'da seyretmekti. Eşi ve 3 çocuğu, uzun zamandır aile tatili için biriktirdikleri parayı 2 Mart 2013'teki maça gitmesi için babalarına verdiler. Abel, 28 Şubat sabahı Madrid'e vardı. Ne bileti vardı ne de kalacak yeri. Doğruca Real Madrid'in Valdebebas antrenman tesislerine gitti. Kapıdaki görevlilere Jose Mourinho ile görüşmek istediğini söyledi, izin vermediler. Tesislerin önündeki kaldırıma oturdu ve kendisini tanıyan birinin kapıdan çıkmasını bekledi, tam 5 saat.

Hikayenin kalanını Mourinho anlatıyor:
"Yardımcım Rui ile otomobile binip tesislerden çıktık. Tam o sırada kaldırımda oturmakta olan Abel'i gördüm. Gözlerime inanamadım. Yanına gittim, bana El Clasico'yu izlemek için geldiğini söyledi. Ancak bilet kalmamıştı. Nerede kalıyorsun dedim, henüz yer ayarlamadığını, öncelikle bizi görmeye geldiğini söyledi. Kamp yaptığımız otelde bir oda tutulmasını ve Abel'in oraya yerleştirilmesini söyledim"

El Clasico'dan bir önceki günü Madrid takımıyla birlikte geçiren Abel, akşam yemeğinde Mourinho ve ekibinin davetlisiydi. Birkaç gün içinde Real, Şampiyonlar Ligi son 16 turundaki maç için İngiltere'ye, Manchester'a gidecekti. Mourinho, "Sen de bizimle gel" dedi.

Abel konuşmanın geri kalanını şöyle anlatıyor;
"Ona, İngiltere gezisini karşılayacak bütçem olmadığını söyledim. Jose de bana "Benimle birlikteysen, Avrupa'da hiçbir şeye para ödemezsin" dedi. Gözyaşlarımı tutamadım."

Mourinho hemen orada cep telefonu ile Abel'in fotoğrafını çekti ve Manchester United'a gidecek kafileye adını ekletti. Rodriguez, Real Madrid ekipmanlarının taşınması ve soyunma odasının düzenlenmesinde çalışacaktı.

Kulüp kontenjanından El Clasico'yu izleyen Abel, ertesi günden itibaren Real'deki geçici işine başladı. 5 mart günü Old Trafford'daki maç önü görüntülerini izleyenler, Abel'i koridorlarda Cristiano Ronaldo'nun yanında gördüler. Bu görüntünün birkaç saniye öncesinde United yıldızı Chicarito Hernendes,  Abel'in yanına yaklaşıp maç sonunda onu bulmasını, formasını hediye edeceğini söylemişti. Mourinho, Hernandes'den, Meksika kökenli bu arkadaşı için bir iyilik yapmasını rica etmiştir.

Real Madrid'in eve dönüş uçağında, Mourinho'nun, "Bize şans getirdin" diye seslendiği Abel Rodriguez, aynı gece Los Angeles'a geri döndü. Artık, sezonun bir an önce bitmesini, Real'in sezon öncesi hazırlık kampının gelmesini bekliyor. Bu kez Jose Mourinho orada olabilecek mi, bilinmez... Ama Abel Rodriguez yıllık iznini alacak ve Real için ücretsiz çalışmak için tesislerde Los Galacticos'u karşılayacak.
<< Önceki Haber Jose Mourinho'yu böyle bilir miydiniz? Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER