Kortta Nadal fırtınası esti

Rafael Nadal, tenise verdiği uzun aranın ardından çıktığı ilk önemli turnuvada şampiyon oldu.

Kortta Nadal fırtınası esti

222 günlük sakatlığından sonra 5 şubatta Şili Açık tenis turnuvasıyla kortlara dönen Rafael Nadal, finalde süpriz bir şekilde Arjantinli Zeballos'a elenmişti. Bu turnuvadan sonra 9 maç üst üste kazanıp Brezilya ve Meksika Açık tenis turnuvalarında birinci olan Nadal, daha önce 7 kez kazandığı Roland Garros öncesinde, bu sene oynadığı önceki turnuvalara nazaran daha iddialı rakipleri eleyerek, Indiana Wells şehrinde yapılan BNP  Paribas Açık tenis turnuvasını kazandı. 

Turnuvanın 2 numaralı seri başı  Roger Federer'i çeyrek finalde, 6 numaralı seri başı Tomas Berdych’i yarı finalde eleyen Nadal; çeyrek finalde Andy Murray’yi, yarı finalde ise bu sezon hiç maç kaybetmeyen Novak Djokovic’i birer set geriden gelerek mağlup eden Juan Martin del Potro ile karşılaştı.

İspanyol tenisçi maça iyi başladı. 3-0 öne geçen eski dünya 1 numarasına, Arjantinli tenisçinin cevabı gecikmedi. Üst üste kazandığı üç oyunla sete dengeyi getiren 2009 Amerika Açık şampiyonu del Potro, etkili oynunu devam ettirdi ve seti 6-4 önde noktaladı.

Del Potro ikinci sete de servis kırarak başlasa da 11 Grand Slam şampiyonluğu bulunan İspanyol raket altıncı oyunda rakibinin servisi kırdı, ardından üç oyunu da alarak seti 6-3 kazanıp, setlerde durumu 1-1'e getirdi.

Son sete çok hızlı başlayan Nadal üçünçü oyunda rakibinin servisini kırıp üstünlüğünü dokuzuncu oyuna kadar taşıdı. Üç kez servis kırma şansından yararlanamayan Nadal, kendi servisinde durumu 6-4'e getirdi ve bu senedeki ilk sert zemin turnuvasını kazandı.

Nadal böylece yedi aylık sakatlık arasından sonra katıldığı ilk büyük testi geçerek kariyerinin 22. Masters turnuva zaferini elde etmiş oldu.
<< Önceki Haber Kortta Nadal fırtınası esti Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER