NBA'deki ırkçılığa tokat gibi ceza

NBA'de yaşanan ırkçılık' olayının faturası kesildi. Los Angeles Clippers'ın başkanına ağır ceza..

NBA'deki ırkçılığa tokat gibi ceza

Amerikan Profesyonel Basketbol Ligi (A haberleri'>NBA) yönetimi, "ırkçı" sözler sarfettiği gerekçesi ile Los Angeles Clippers takımının sahibi Donald Sterling'i ligden men etti. Sterling ayrıca 2 buçuk milyon dolar para cezasına çarptırıldı. Kararı salı günü bir basın toplantısı düzenleyen NBA Başkanı Adam Silver açıkladı.

Daha önce de Los Angeles Clippers'ın sponsorlarından 15'i, takımla olan sponsorluk anlaşmalarını ya askıya almış, ya da tamamen iptal etmişlerdi. Bu şirketler arasında Mercedes Benz, KIA, Burger King, State Farm ve Samsung da vardı.
Sterling'in kız arkadaşı ile yaptığı telefon görüşmesinde "ırkçı" sözler sarfettiği bildiriliyor.

Amerikan haber magazin sitesi TMZ'de yayınlanan ses kaydında, Sterling'in kız arkadaşına sosyal paylaşım sitesi Instagram'da NBA efsanesi Magic Johnson ile çekilmiş fotoğrafını yüklediği için kızdığı, kız arkadaşından siyahlarla olan ilişkilerini açıklamamasını istediği iddia ediliyor..

Sterling'in kız arkadaşından ayrıca, siyah arkadaşlarını maçlara getirmemesini istediği öne sürülüyor.

OYUNCULARDAN PROTESTO



Sterling'e ait olduğu iddia edilen ses kaydının ortaya çıkmasının ardından Los Angeles Clippers takımının oyuncularından da tepki gelmişti.

Oyuncular Golden State Warriors ile oynanan play-off maçı öncesinde formalarını ters çevirerek giymiş ve takımın logosunu saklayarak Sterling'i tıklayın protesto etmişlerdi.

Sterling ise Los Angeles Clippers'ı 1981'de 12 milyon dolara satın almıştı.

(BBC Türkçe)
<< Önceki Haber NBA'deki ırkçılığa tokat gibi ceza Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER