Rıdvan Dilmen Fenerbahçe için teşhisini koydu

NTVSpor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe - Eskişehirspor karşılaşmasının ardından önemli açıklamalarda bulundu.

Rıdvan Dilmen Fenerbahçe için teşhisini koydu

- Ersun Yanal doğru yolda...
- Sow bu hafta oynamasaydı kaybedilirdi...
- Kadlec en fazla 5 maç oynar...
- Alper için ilk 11 zamanı geldi...

İşte Rıdvan Dilmen'in açıklamaları:

"ERSUN HOCA DOĞRU BİR İŞ YAPTI"

"Fenerbahçe'nin özellikle ikinci yarıda oyunu bitirmiş görünmesinin birinci sebebi iyi bir Bursaspor'la yada Eskişehirspor'la oynamamasıydı. Eğer o tip bir rakip olsaydı hem antrenör, hem oyuncular ve hem de taraftar oyunda kalırdı. Ersun Hoca yaptığı rotasyonlarla bugün çok da doğru bir iş yapmış. Cristian ve Sow'u oynattı. Bakın ben sizi unutmuyorum dedi."

"SOW BU HAFTA DA OYNAMASAYDI KAYBEDİLİRDİ"

"Geçen hafta da söylemeiştim Sow'u bu hafta oynatmasaydı kaybederdi. Sow'da Hoca'ya gitti benim hocayla bir problemim yok dedi. Sow'a çok uygun bir maç oldu. Bireysel yeteneklerine bak 20 gol atar demezsin ama atıyor, Lille'den beri. Özellikle son 2 golü bulması çok hırslandığını ve yedeklikten sıkıldığını gösteriyor. 2-0'dan sonra herkes maçın dönmeyeceğini düşünüyordu. Elazığlılarda dahil."

"FAVORİ TAKIMIN KAZANACAĞI BELLİYDİ"

"Webo kuvvetsiz olduğu zaman çekilmez. Webo'nun fiziğinin, kondisyonunun çok iyi lması lazım yoksa koordinasyon sorunu yaşıyor. Ben Fenerbahçe'nin geçen sezondan daha fazla atıp daha fazla yiyeceğini düşünüyorum. Geçen seneki sistemle aynı sistemle oynuyor ama daha hızlı hücum yapmaya çalışıyor.

Elazığspor kapasitesi belli bir takım ama Norveçli teknik adam ben Elazığ'da da İstanbul'da da böyle oynarım diyor ama her maçta böyle oynayamazsınız. Özellikle 2. golde ofsayt taktiğinin yapılması gibi. Belliydi yani favori takım kazanacaktı. Şu maçta 4-0'lık skor normal bir skor. Maçın gollerini çıkaralık izleyelim. Fenerbahçe 4-0 yenmiştir dersiniz."

"SOW BİR SİLAHTIR, EMENIKE VE WEBO İSE..."

"Ersun Yanal, 3 puanı cepte gördüğü için Moussa Sow'u ilk 11'de oynattı. Bundan sonra Emenike-Webo arasında karar verecek Hoca. Sow, herhangi bir maçta iyi değil dediğin anda bir röveşata atar yada farklı bir şey yapıp golü bulabilir ama Emenike ve Webo, bu tarzda değil. Sürekli iyi oynayıp hazır olmak zorundalar. Moussa Sow kesinlikle bir silahtır. Emenike geldiği günden beri en uygun maç bugünki ikinci yarıydı. Bugün Emenike yedeklerde olsaydı Webo'yla değişip çok karşı karşıya pozisyon bulabilirdi. Ersun Hoca'nın yavaş yavaş bunlarda hazır olması gerekir. Antrenörler özellike kazandıkları zaman da zaafiyerlerini görmeliler."

"BU TAKIMLAR ESKİDEN TAŞ GİBİYDİ"

"Ligde bulunan takımların yarısı kötü. Anadolu takımları zayıflamış. Kayserispor, Gençlerbirliği, Antalyaspor, Bursaspor, Karabükspor... Bu takımlar geçen sezon taş gibiydileri. Lig bittiğinde 3 büyükler 35-40 puan fark atarlar. Sanki hazırlık maçı oynuyorlarmış gibi oynuyorlar."

"ÇALIŞIP FORMAYI ALAMAYAN ÜZÜLEBİLİR"

"Geçen sezonun ikinci yarısından itibaren cezalar ve sakatlıklar hariç oturmayan iki oyuncu Kuyt ve Meireles. Ben hep söylüyorum formayı oyuncu alır. Aykut Hoca'da oynatıyordu, Ersun Hoca'da oynatıyor. Kupa maçları hariç 29 resmi maç var artık. Çalışıp formayı alamayan üzülebilir."

"ARTIK ALPER'DE 11'DE OLMASI LAZIM"

Geçen hafta Moussa Sow'u bu hafta için oynatmazsa kaybeder demiştim. Şimdi aynı şeyi Emenike için söylüyorum. Eğer Emenike'yi almazsa kaybedebilir. Bugünki kadrodan Cristian'ı almayabilir haftaya. Bir de Hoca'nın Alper'i de artık 11'de oynatması lazım. Yavaş yavaş yedek oyuncu konumuna gidiyor. Haftalardır hep
yedek ama artık onunla da başlaması lazım. Yine oynamazsa, yine oynamazsa gardı düşer oyuncunun. Alper'le Cristian arasında fark yok hatta Alper'in fazlası var.

"KADLEC TOPLAM 5 MAÇ ZOR OYNAR"

"Kadlec, bu yabancı kontenjanından dolayı 5 maç zor oynar. Caner'in bu performansını kimse beklemiyordu. Şampiyonlar Ligi'ne gitme umuduyla Kadlec alındı ama Caner'den sonra forma şansı bulması çok zor. Planlamada problem değil. Bütün planlar Avrupa üzerine yapılmıştı. Belki de Krasic ve Stoch'u da göndermeyecekti."
<< Önceki Haber Rıdvan Dilmen Fenerbahçe için teşhisini koydu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER